Web Analytics Made Easy - Statcounter

فضای مجازی، به دلیل جذابیت‌ و نفوذ در تمام سطوح جامعه، برای فرهنگ سازی و آموزش به نوجوانان خصوصا در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

روند درمان اعتیاد هزینه‌های زیادی بر دست سیستم درمانی کشور می‌گذارد و آسیب‌های بسیاری به شخص مصرف کننده مواد مخدر وارد می‌کند.

بخشی از این آسیب‌ها جبران ناپذیر هستند و اثرات مخرب آن تا آخر عمر در فرد مشاهده می‌شود، به خصوص اگر اعتیاد از سن کودکی و نوجوانی آغاز شود آسیب‌های جبران ناپذیر بیشتری به جسم و آینده اجتماعی فرد وارد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه تحقیقی در دانشگاه "مونترال" کانادا، نشان می‌دهد، نوجوانانی که ماریجوانا را قبل از پانزده سالگی تجربه کردند، احتمال اعتیاد به سوءمصرف مواد مخدر در بزرگسالی آن‌ها تا 70 درصد افزایش پیدا می‌کند و اگر این تجربه بعد از سن پانزده سالگی باشد این احتمال تا 44 درصد کاهش پیدا می‌کند.

به عبارتی هرچه سن تجربه اولین مصرف ماریجوانا بالاتر باشد احتمال اعتیاد به مواد مخدر کاهش پیدا می کند.

در تحقیقات دیگری که در نروژ انجام شده و نتیجه آن در مجله "Drug and Alcohol Dependence " به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد نوجوانانی که بعد از ترک سوءمصرف ماریجوانا مجدد سراغ مصرف مواد مخدر نرفته اند؛ دارای سه ویژگی مشخص هستند. ویژگی اول این افراد، ارتباط صمیمی و دو طرفه آن‌ها با خانواده است. ویژگی دوم این افراد نداشتن دوستانی که ماریجوانا مصرف می‌کنند یا بعد از ترک سوءمصرف ماریجوانا با اون دسته از دوستان خود قطع رابطه کرده‌اند و ویزگی سوم این افراد عدم مصرف دخانیات و نوشیدنی‌های الکی است.

اعتیاد، در سن کودکی و نوجوانی منجر به افزایش هزینه‌های درمان و جبران اثرات این معضل اجتماعی می‌شود، زیرا اعتیاد آن‌ها علاوه بر آسیب‌های جسمی، آسیب‌های روحی و اجتماعی فراوانی به فرد وارد می‌کند و سرعت اعتلاء شخصیت اجتماعی و اخلاقی کودک را کاهش می‌دهد و آن را به انحراف می‌کشاند.

پیشگیری از اعتیاد، علاوه بر کاهش هزینه‌های درمانی موجب کاهش بسیاری از مشکلات دیگر جامعه می‌شود.

به دلیل روحیات و ویژگی افراد در سنین نوجوانی برخوردهای خشن برای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر کارساز نخواهد بود و نیاز به فرهنگ سازی و تهیه آموزش‌های مختلف برای والدین و نوجوانان دارد. این آموزش‌ها باید یا شیوه جذاب و در محیط‌های مختلف که والدین و نوجوانان در آن حضور دارند، منتشر شود.

مدرسه و فضای مجازی از بهترین فضاهایی هستند که هر دو گروه هدف حضور فعالی دارند.

فضای مجازی به دلیل جذابیت‌های ذاتی خود توانسته است در تمام سنین نفوذ زیادی داشته باشد و از همین رو می‌توان برای فرهنگ سازی و آموزش مخصوصا به نوجوانان استفاده کرد.

در صورتی که آموزش‌ها، جذابیت لازم را داشته باشند و در بستر مناسب خود منتشر شوند توسط خود نوجوان و خانواده‌ها دست به دست انتشار پیدا می‌کند که همین ویژگی علاوه بر کمک به انتشار آن در جامعه هدف، اثر بخشی این آموزش‌ها را به میزان قابل توجه‌ای افزایش می‌دهد.

در مدارس نیز می‌توان با ایجاد حس رقابت جهت دریافت پاداش‌های مختلف شرکت در کلاس‌های مرتبط فرهنگ سازی و تهیه آموزش‌های چندرسانه‌ای برای دانش آموزان و برگزاری جلسات متعدد مشاوره‌ای و آموزشی برای والدین از این بستر موجود استفاده کرد.

هزینه‌های تولید و انتشار محتوا و آموزش کاربردی برای فرهنگ سازی و پیشگیری از اعتیاد در واقع سرمایه گذاری برای سلامت روانی و اجتماعی جامعه است و توجه ویژه سازمان‌های متولی این حوزه به فضای مجازی برای مقابله با سیل تهاجم‌های فرهنگی بسیار مهم و حیاتی است زیرا باید در کارزار فضای مجازی با قدرت و ابزار مشابه دشمن، قوی‌تر از آن حاضر شویم.

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اعتیاد درمان فناوری اطلاعات کانادا مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۱۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد

جانشین فرمانده انتظامی استان از اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی در کلان شهر مشهد و جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش خبر داد. - اخبار استانها -

سردار احمد نگهبان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد در تشریح جزئیات اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی گفت: در راستای رسیدگی به مطالبات و خواسته های مردمی طرح ارتقای امنیت اجتماعی با محوریت مبارزه با خرده فروشان مواد مخدر و معتادان متجاهر در سطح شهر مشهد عملیاتی شد.

وی افزود: در این طرح پلیس مبارزه با مواد مخدر مشهد با همکاری کلانتری های سطح شهرستان 32 خرده فروش را  شناسایی و دستگیر کردند.

سردار نگهبان تصریح کرد: در اجرای این طرح بیش از 5 کیلوگرم انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی آماده فروش کشف، 11 باب واحد کسب پلمب و 8 دستگاه موتورسیکلت و 6 دستگاه خودرو سواری که برای توزیع مواد مخدر استفاده می شد توقیف و روانه پارکینگ شد.

جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی عنوان کرد: در همین راستا 254 نفر معتاد متجاهر و کارتن خواب نیز در پاتوق های مواد مخدر سطح شهر مشهد جمع آوری و به مراکز بازپروری منتقل شدند و زیر نظر کارشناسان برای بهبودی قرار گرفتند.

این مقام انتظامی در ادامه با اشاره به استمرار طرح های پاکسازی از شهروندان خواست در صورت اطلاع از فعالیت قاچاقچیان و خرده فروشان مواد افیونی موضوع را سریع از طریق تلفن 110 به پلیس گزارش دهند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد
  • کشف حدود ۲۵ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در تایباد
  • کشف حدود 25 کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در مرز دوغارون
  • کشف و ضبط ۱۰ کیلوگرم مواد مخدر در بروجرد
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • ۶۶ کیلوگرم مواد مخدر در اندیمشک کشف شد