Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن پسندیده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین اظهار کرد: در شمال شهر آبیک شاهد فعالیت‌های تعداد بسیاری از معادن هستیم که از سوی کمیته تخصصی که در شورای معادن استان قزوین شکل گرفته، مقرر شده این منطقه آمایش و ارزیابی شود.

وی افزود: در این آمایش ارزیابی، رصد و بررسی کارکردهای لازم معادن در شرایط فعلی و فعالیت‌هایی که در معدن شهر آبیک انجام می‌شود، صورت گرفته و اینکه چقدر می‌تواند در مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی اثرات مثبت و منفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل محیط زیست استان قزوین ادامه داد: آنچه مهم است ظرفیت میزان تاب‌آوری منطقه از نظر برداشت معدن بوده و الزامات فنی، مهندسی و زیست محیطی است که باید رعایت شود.

پسندیده اضافه کرد: زمانی که ارزیابی منطقه معادن شمال شهر آبیک انجام شد باید این موضوع بررسی شود که تا چه زمانی می‌تواند برداشت صورت گیرد، چه تضامینی بعد از برداشت معادن وجود دارد که به حال خود رها نشوند؛ مدیران معادن باید شرایط را به گونه‌ای طراحی کنند که آثار مخرب برداشت از معادن به حداقل رسیده و کمترین تغییر در سیمای طبیعی این منطقه صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: بعد از انجام آمایش منطقه معادن فعال شمال شهر آبیک، کمیته تخصصی شورای معادن استان قزوین تصمیم می‌گیرد که چگونه مجوزهای لازم را برای بهره‌برداری معادن صادر کند.

این مسئول توجه به برنامه‌های مدیریت زیست محیطی در معادن را ضروری خواند و تصریح کرد: الزامات زیست محیطی باید مشخص کند که طول عمر و برداشت یک معدن چقدر خواهد بود و چگونه باید برداشت انجام شود و چه الزامات محیط زیستی باید رعایت شود.

معادن هم طول عمری دارند

مدیرکل محیط زیست استان قزوین افزود: ظرفیت قابل تحمل طبیعت و معادن نامحدود نیست و معادن هم طول عمری دارند و بر اساس توان و اکولوژیک هر سرزمینی و کاربردها و کارکردهایی که دارند باید به طور متوازن برداشت صورت گرفته و بهره‌برداری‌ها هم اصولی و منطقی باشد.

پسندیده به صدور مجوز و بهره‌برداری اکتشاف معادن توسط سازمان صمت به موجب قانون معادن خارج از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان محیط زیست اشاره کرد و ادامه داد: خلأ جدی نبود محیط زیست در این قانون مشخص است؛ در فعالیت‌های معادن که گسترده هم خواهد بود در بدو امر باید الزمات زیست محیطی بررسی و ابلاغ شود در غیر این صورت شاهد آلودگی‌های محیط زیستی و نارضایتی اجتماعی و دوستداران محیط زیست خواهیم بود این در حالی است که حیات شهروندان هم مهم بوده و باید توجه توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: از سوی اداره کل محیط زیست استان قزوین به شورای معادن استان قزوین اعلام شده که این آمادگی وجود دارد به‌رغم وجود نداشتن الزام قانونی برای محیط زیست، این اداره کل حاضر است در مراحل اکتشاف و بهره‌برداری معادن و حتی بعد از بهره‌برداری مشاوره داده و ضوابط را اعلام کند تا آثار سوء محیط زیستی ناشی از فعالیت معادن به حداقل خود برسد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان قزوین زیست محیطی طبیعت محیط زیست مسائل اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۸۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقات امداد و نجات معادن و صنایع معدنی کشور

  به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان ،در این مسابقات  ۳۰ تیم از 14 استان و ۲۶ شهرستان کشور که دارای معادن و صنایع معدنی هستند به رقابت پرداختند.

آقای مجتبی اسماعیل بیگی ناظر مسابقات دراین زمینه گفت: هدف از برگزاری مسابقات امداد و نجات، آشنایی تیم‌های شرکت‎‌کننده با استفاده از ابزارهای به روز در امر ایمنی و همچنین تقویت روحیه مشارکت میان آنها است.

اسماعیل بیگی تاکید کرد: پس از برگزاری آزمون علمی میان تیم‌های شرکت کننده، مسابقات عملی آغاز برگزارشد و انتظار داریم شرکت‌کنندگان در این مسابقات ضمن پیشگیری از بروز حوادث، بیش از پیش آمادگی رویارویی با حوادث احتمالی در محیط کار را داشته باشند.

وی افزود: آیتم‌های این دوره از مسابقات نسبت به سال گذشته تفاوت‌های قابل توجهی داشته و تلاش داریم تا با به روز رسانی آمادگی و توان امدادگران میزان حوادث را در معادن به صفر برسانیم.

آقای علیرضا پژوه مدیرو مسئول برگزاری این مسابقات نیز گفت: افزایش و ارتقاء ایمنی، آمادگی رویارویی با حوادث احتمالی، پیشگیری از وقوع حوادث  از جمله اهداف مهمی است که با برگزاری این مسابقات دنبال می‌کنیم و  اخلاق‌مداری هم از مهمترین اهدافی است که  تیم‌ها طی سه روز برگزاری مسابقات به آن توجه ویژه داشتند.

دیگر خبرها

  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • رعایت و ترویج الزامات استاندارد در جامعه نوعی امر به معروف است
  • مسابقات امداد و نجات معادن و صنایع معدنی کشور
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است