Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-30@00:00:09 GMT

آیا از خشکسالی خارج شدیم؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۸۸۸۷

آیا از خشکسالی خارج شدیم؟

قائم مقام دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: نمی‌توان گفت: کشور وارد ترسالی شده، زیرا در طول دهه‌های گذشته نوسانات‌تر سالی و خشکسالی به طور متناوب در کشور بوده است.  

جهانگیر پرهمت قائم مقام دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  در پاسخ به اینکه آیا این بارندگی‌های اخیر نشانه این است که کشور به ترسالی وارد شده است؟ گفت:در طول دهه‌های گذشته نوسانات ترسالی و خشکسالی به طور متناوب بوده است و هنوز در مورد ورود به دوره ترسالی نمی توان اظهار نظر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرهمت در پاسخ به اینکه چه اقداماتی را می‌توان برای جلوگیری از وقوع سیل‌های خطرناک و خطرآفرین انجام داد، گفت: اقدامات مدیریت جامع حوضه‌ها و آبخیزداری با تاکید بر اقدامات حفاظت آب وخاک راه حل کنترل سیل است. سیل از جمله منابع آب است و بایستی با برنامه ریزی قبل از اینکه به نغمت و بلا تبدیل شود به صورت نعمت و منابع آب استفاده شود.

وی ادامه دادیکی از اقدامات مهم تغذیه آبخوانهای بحرانی بالا دست با این سیلابها است که حداقل در شرایط بارش فعلی به این سادگی ترمیم واحیا نمی شوند.

برخی کارشناسان اعلام می‌کنند که تغییر اقلیم بعضی کشورها را به سمت بارندگی بیشتر خواهد برد و ایران هم از جمله این کشورها است. آنها در تایید این صحبت‌ها، بارندگی‌های اخیر را که در سالهای گذشته بی‌سابقه بوده مثال می‌آورند و می‌گویند که تغییر اقلیم باعث وقوع چنین بارندگی‌هایی در کشور شده است.

در دیگر سو کارشناسان مخالف وجود دارد که می‌گویند افزایش مقطعی بارندگی نمی‌تواند دلیلی برای ورود ایران به ترسالی باشد و فکر کنیم که از این به بعد نباید نگران کمبود آب باشیم در حقیقت چنین تفکری باعث مصرف مسرفانه آب خواهد شد.

این طیف از کارشناسان معتقدند همچنان در مصرف آب نهایت دقت باید انجام شود که کلید رفع مشکلات کم‌آبی در کشور مدیریت صحیح مصرف آب است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خشکسالی ترسالی آب و هوا بارندگی در ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۸۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی به کشور/ این استان ها منتظر بارندگی باشند

به گزارش خبرآنلاین، رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به کشور طی سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) همچنین وزش باد شدید در نوار شرقی کشور طی سه روز آینده خبر داد.

صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا افزود: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز (۸ اردیبهشت) در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری ، فارس، برخی مناطق کرمان و جنوب یزد ابرناکی و رگبار پراکنده باران، گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود

وی اضافه کرد: یکشنبه (۹ اردیبهشت) این وضعیت در ارتفاعات کرمان و برخی مناطق بوشهر و غرب هرمزگان ادامه خواهد داشت. دوشنبه ( ۱۰ اردیبهشت) در اغلب مناطق کشور جوی آرام خواهیم داشت. سه شنبه (۱۱ اردیبهشت) سامانه بارشی از غرب وارد کشور می‌شود و بارش در ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان و جنوب آذربایجان غربی رخ خواهد داد .

ضیاییان افزود: چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) سامانه بارشی ضمن تقویت، نوار غربی و بخش‌هایی از استانهای بوشهر و فارس را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.

وی ادامه داد: طی سه روز آینده در نوار شرقی کشور وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود که در مناطق مستعد موجب خیزش گردوخاک خواهد شد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۹ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و طی دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری و در بعضی ساعت‌ها وزش باد، گاهی افزایش باد با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا شهرکرد با کمینه ۱ و ۳ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه ۴۰ و ۳۶ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900054

دیگر خبرها

  • تمجید نخست‌وزیر بورکینافاسو از پیشرفت‌های ایران
  • وایرال شدن عکسی از جمیله علم‌الهدی در خارج از کشور
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • کشف و ضبط هشت هزار عدد قرص متادون ۴۰ خارج از شبکۀ توزیع در تربت حیدریه
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • برگزاری دوره آموزشی آفات مکنده در یزد
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • ورود سامانه بارشی به کشور/ این استان ها منتظر بارندگی باشند
  • چرا بارورسازی ابرها بحث برانگیز است و چگونه انجام می‌شود؟