Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@13:29:43 GMT

جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی حامی عناب می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۶۴۲۶۹

جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی حامی عناب می‌شود

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با انجام اقداماتی از جمله انجام طرح‌های پژوهشی بازار محور در راستای بهبود تولید و ارتقای سطح کمی و کیفی فرآورده‌های این محصول توانسته است توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه کسب و کار را به سمت سرمایه‌گذاری روی عناب جلب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خراسان جنوبی با ۲۸۵۰ هکتار از حدود سه هزار هکتار سطح زیر کشت عناب در کشور، بیش از ۹۵ درصد سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده و سالانه حدود ۴۲۰۰ تن میوه عناب را روانه بازار مصرف می‌کند.

وی افزود: بررسی سوابق تاریخی خراسان جنوبی نشان می‌دهد که گذشتگان این مرز و بوم کاشت و مراقبت از این درخت ارزشمند را تکلیف خود دانسته و امروزه درختان کهنسال متعددی در این استان به یادگار مانده است که در میان آن‌ها درختان عناب با نزدیک به ۴۰۰ سال سن نیز مشاهده می‌شوند.

عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: علی رغم تلاش‌های ارزشمند بسیاری از سازمان‌های متولی حمایت از محصولات کشاورزی و اقدامات مؤثری که طی سال‌های اخیر در راستای توسعه کاشت، بهبود تولید و بهره‌برداری بهینه از عناب صورت گرفته است، نبود حامی مشخص برای معرفی و حمایت همه جانبه از عناب سبب شده است تا مشکلات تولید این محصول استراتژیک همچنان دغدغه‌ای برای کشاورزان، مسئولان و دلسوزان استان باشد.

ابراهیمی ادامه داد: با شروع فعالیت‌های هدفمند و منسجم جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از سال ۱۳۹۵ در راستای حمایت همه جانبه از زنجیره ارزش محصول استراتژیک عناب و یکسو کردن فعالیت‌های پراکنده در استان که منجر به تعاملات مثبت بین سازمانی شد، آینده‌ای روشن برای آینده تولید عناب قابل تصور است.

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با انجام اقداماتی از جمله انجام طرح‌های پژوهشی بازار محور در راستای بهبود تولید و ارتقای سطح کمی و کیفی فرآورده‌های این محصول توانسته است توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه کسب و کار را به سمت سرمایه‌گذاری روی عناب جلب کند.

عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: حمایت از ایده‌های پژوهشی در تمامی حوزه‌های وابسته به محصول عناب در قالب برگزاری اولین همایش ملی عناب در شهریورماه سال جاری نیز یکی دیگر از اقدامات قابل توجه جهاد دانشگاهی در راستای حمایت از عناب و جلب مشارکت جمعی برای حل مشکلات پیش روی تولید، فرآوری، بازاریابی و صادرات این محصول ارزشمند است.

ابراهیمی یادآور شد: امید است با تداوم حمایت جهاد دانشگاهی از عناب و مشارکت و همکاری روزافزون سازمان‌های ذی ربط، مسئولین استانی و کشوری، سرمایه‌گذاران، فعالان اقتصادی، کشاورزان و همه مردم استان، محصول عناب بتواند در تولید درآمدهای غیرنفتی کشور و محرومیت زدایی از استان خراسان جنوبی سهم عمده‌ای داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهي خراسان جنوبي عناب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۴۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد

قاسمعلی نیک‌پسند مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: این واحد پرورش قارچ به صورت صنعتی با سطح زیر کشت چهار هزار و ۸۰ مترمربع با ظرفیت تولید سالانه ۹۰ تن محصول فعال شده است.

وی افزود: برای ایجاد این واحد تولیدی ۲۲ میلیارد ریال تسهیلات و ۴۰ میلیارد ریال از محل خودیاری مجری هزینه شده است که از این طریق ۱۲ فرصت شغلی فراهم و در نخستین سال بهره برداری پنج دوره محصول قارچ تولید می‌شود.

قارچ محصولی زودبازده است که کشت آن به علت شاخص‌های اقتصادی، زیست محیطی، تغذیه‌ای و دارویی اهمیت زیادی پیدا کرده است.

گستره زمین‌های باغی و زراعی جوین ۳۵ هزار هکتار و محصولات عمده آن گندم، جو، چغندر قند، زیره، پیاز، هندوانه و پسته است که ۱۲ هزار بهره‌بردار در بخش‌های کشاورزی، باغداری، دامپروری و طیور این شهرستان فعالیت دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • زرشک افین و عناب خوسف در مسیر ثبت در جیاس
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • آغاز عملیات امحای مزارع آلوده به فاضلاب در شرق شیراز + فیلم و تصاویر
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد