Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون تخصصی دانش بنیان اتاق تعاون ایران گفت: استان زنجان ظرفیت‌هایی دارد که می‌تواند به عنوان ستاد نانو در شمال غرب کشور مطرح شود زیرا بیشترین شرکت‌های دانش بنیان در زمینه فناوری اطلاعات را دارا است. ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۷ استانها زنجان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، مجید محمدی امروز در چهل و سومین جلسه شورای استانی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در خصوص شرکت‌های دانش بنیان در محل اتاق تعاون و بازرگانی زنجان تشکیل شد، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که استان زنجان تا سال پیش داشت ارزیابی بود اما در حال حاضر 90 درصد ارزیابی‌ها تلفنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی از 55 شرکت دانش بنیان موجود در سطح استان زنجان 15 شرکت در حوزه پیشرفته مواد نانو، 11 شرکت در حوزه فناوری اطلاعات، 10 شرکت در حوزه برق، 7 شرکت در حوزه معدن ساختمان، دو شرکت در حوزه فناوری زیستی و یک شرکت در زمینه دارویی فعالیت دارد و استان ابتدا در مواد پیشرفته نانو و در مرحله بعد برق و لیزر پیشرفت دارد.

55 شرکت دانش بنیان در زنجان فعالیت می‌کندپیشرفت و اشتغال پایدار با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان محقق می‌شود‌آذربایجان شرقی‌ به رتبه هشتم کشور در ‌راه‌اندازی و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان رسید‌

رئیس کمیسیون تخصصی دانش بنیان اتاق تعاون ایران گفت با اشاره به این که باید دفتر کاری که همانند یک ساختمان باشد و تمام شرکت‌های دانش بنیان در ان تجمیع یابند در استان ایجاد شود، افزود:  70 درصد هزینه فضا با تسهیلات 5 ساله با سود 11 درصد توسط صندوق نو آوری و 30 درصد توسط شرکت دانش بنیان تامین می‌شود.

 وی با بیان اینکه زنجان با 55 شرکت این ساختمان را ندارد، تصریح کرد: اگر این ساختمان در استان ایجاد شود پیشرفت‌های بیشتری حاصل می‌شود و این استان نیازمند صندوق پژوهش و فناوری است‌.

محمدی تشکیل انجمن را بسیار موثر عنوان کرد و ابراز داشت: از استانداری درخواست تشکیل چنین انجمنی را داریم، در استان بحث دارایی، تامین اجتماعی و سایر موارد مطرح است و بسیار بهتر خواهد بود تا تشکیل جلسات در ادارات انجام شود.

رئیس کمیسیون تخصصی دانش بنیان اتاق تعاون ایران گفت: اساسی‌ترین مشکل شرکت‌های دانش بنیان نداشتن ضمانت جهت دریافت تسهیلات است.

وی افزود: استان زنجان ظرفیت‌هایی دارد که میتواند به عنوان ستاد نانو در شمال غرب کشور مطرح شود زیرا بیشترین شرکت‌های دانش بنیان در زمینه فناوری اطلاعات را دارا است.

به گفته وی مشکل فناوری اطلاعات زنجان نبود نیروی کاری است و برای پرورش نیروی کار باید پژوهش سرای آی‌تی از همان دوره دبیرستان برای اموزش دانش اموزان ایجاد شود زیرا با شرایط موجود باید منتظر فراغت از تحصیل دانشجویان این رشته بود.

محمدی با ابراز تاسف از این که سازمان‌ها و ارگان‌ها از شرکت‌های دانش بنیان استفاده لازم را نمی‌برند، افزود: به عنوان رئیس کمیسیون تخصصی دانش بنیان اتاق تعاون ایران اعلام می‌کنم که ما توانایی مشاوره به شرکت‌ها برای رسیدن به شاخص‌ها در بخش تعاون و غیر تعاون را داریم، به شرکت‌های فعلی موجود مشاوره می‌دهیم و در زمینه فناوری و انتقال آن به صنایع سنتی استان جهت ایجاد محصولات فناورانه با ارزش افزوده بالا کمک می کنیم.

رئیس کمیسیون تخصصی دانش بنیان اتاق تعاون ایران گفت: یکی از مشکلات استان زنجان شرکت‌های روی است که وارد شرکت‌های دانش بنیان نشده است، باید زنجیره تولید روی در استان دانش بنیان شود و شرکت‌ها اجازه ارتقا در راستای محیط زیستی داشته باشند.

وی با بیان اینکه در سفر ریاست جمهوری دکتر روحانی ایجاد سه رشته از جمله نساجی در دانشگاه‌ها تاکید شد، اظهار داشت: این رشته‌ها متاسفانه تا حال حاضر ایجاد نشده و در استان زنجان لازم است با ظرفیت موجود یک رشته جدید مانند نانو نساجی ایجاد شود.

انتهای پیام/ش

R41375/P/S6,59/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی