Web Analytics Made Easy - Statcounter

واقعا بنا نداریم بگوییم که مدیران ارشد استان پاسخ دهند، اما حداقل انتظار مردم و افکار عمومی این است که کلاه خود را قاضی کنند و به وجدان خود دست کم کمی پاسخگو باشند!به گزارش بلاغ، وحید زینالی/ فقدان پاسخگویی یا بهتر بگوییم فرار از پاسخگویی یکی از چالش‌هایی است که متاسفانه در ماه‌های اخیر دامن‌گیر سیستم مدیریتی و اداری استان آذربایجان‌شرقی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرورت پاسخگویی ایجاب می‌کند، همه فرآیندها و ساز و کارهای پیش‌بینی شده در وزارتخانه‌ها و به تبع آن در سطح استانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی بر اساس نظام پاسخگویی منسجم و کارآمد تلقی و به کار بسته شود.

پاسخگویی یک ضرورت است/ نگاه تشریفاتی ممنوع!

بی‌تردید پاسخگویی در قبال مردم و هدایت افکار عمومی، تعهد در قبال مسئولیت واگذار شده است.

مدیران به خط مشی‌ها، سیاست‌ها و عملکرد خود و اقدامات زیرمجموعه خود در تمام شرایط مسئولیت داشته و باید در برابر رده‌های فوق و عموم مردم پاسخگو باشند.

افزون بر این مدیران دولتی از بالا به پایین، باید پیش از قبول هر مسئولیتی تمام شرایط و جوانب حوزه کاری پیشنهاد شده را به دقت سنجیده و با آگاهی کامل قبول مسئولیت کنند. چنین نباشد که بعد از دریافت حکم، لحظه‌ای از وظایف و ماموریت‌های سازمانی غافل و از کنار موضوع‌‌های مختلف ریز و درشت، بطور ساده و بی‌تفاوت بگذرند!

... به قول نیما یوشیج:

گر به خدمت کمر بباید بست    باید از یاد راحت خود رست

حضرت امام علی(ع) در باب ضرورت پاسخگویی در قبال مردم به ‌"مالک اشتر" می‌فرماید: برای کسانی که به تو نیاز دارند، زمانی معین کن که در آن فارغ از هر کاری به آن بپردازی، برای دیدار با ایشان در مجلس عام بنشین، مجلسی که همگان در آن حاضر توانند شد و ....

به هر حال حقیقت مسئولیت‌پذیری، پاسخگویی است و پاسخگویی با عباراتی همچون اعتماد آفرینی، اطمینان بخشی، اخلاق اداری و ... در هم تنیده شده و عجین گشته و در ارتباط نزدیک و چند سویه است.

 

مدیران کارآمدتر، پاسخگوتر/ دامنه پاسخگویی گسترده است

آنچه مهم است و باید همواره بدان توجه داشت اینکه دامنه پاسخگویی را هرگز نباید محدود فرض کرد.

شاید گمان شود وقتی صحبت از پاسخگویی و شفافیت است منظور برگزاری نشست‌های مطبوعاتی _هدایت شده _ یا برگزاری دیدار مردمی 15-20 نفری در قبال تمام مشکلات موجود است که البته این درک کوتاه و ناصحیح از امر پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری است!

پاسخگویی برگرفته از ارزش‌های اجتماعی حاکم بر جامعه و مصادیق فراگیر و روشنی است از پاسخگویی حرفه‌ای، قانونی و سازمانی.

واقعیت این است که  مدیریت پاسخگو معمولا شفافیت، اعتمادسازی و مشارکت اجتماعی را یدک می‌کشد اما حاصل عملکرد مدیریتی و سیستم‌های ناپاسخگو معمولا ناکارآمدی، بی‌اعتمادی و غیرشفاف بودن است و دلیل عدم پویایی، روزمرگی و درجازدگی بسیاری از سیستم‌های کاری نیز بیشتر مربوط به فقدان پاسخگویی در تمام ابعاد مختلف به مردم و مخاطبان است که در نهایت به فساد اداری منجر می‌شود.

لزوم آسیب شناسی نظام پاسخگویی در آذربایجان شرقی

استان آذربایجان شرقی معمولا به لحاظ جایگاه مهم و ویژه آن در کشور و منطقه، همواره در بحث های مختلف اجتماعی و سیاسی، کانون توجه بسیاری از برنامه‌ریزان، صاحب‌نظران و رسانه‌های جمعی و اجتماعی قرار دارد.

این امر ایجاب می‌کند مدیریت ارشد استان با وظیفه شناسی، مسئولیت‌پذیری بیشتر، باز اندیشی فرایندهای توسعه.... و همچنین تبیین فرهنگ خدمتگزاری، زمینه ارتقای پاسخگویی را در تمام عرصه‌ها فراهم آورد.

قابل ذکر است که متاسفانه مدیران ناکارآمد و ناپاسخگو به آفت توسعه و پیشرفت در استان تبدیل شده‌اند.

به هر صورت از دهها مورد از مسایل بی‌جواب با پاسخ‌های مبهم و ناقص که معمولا با تشتت نظر همراه است و بیشتر موارد نیز بعد از هفته‌ها و ماه‌ها تاخیر، پاسخ منطقی و قانع کننده ندارد تا عدم پیگیری جدی پروژه‌های نیمه تمام، طرح‌های شهری به حال خود رها شده و ... از حوادث و بحران‌های غیرمترقبه گرفته تا دامنه گسترده آلودگی‌های زیست محیطی، سریال تمام نشدنی قلع و قمع درختان، قصه‌های اندوه‌بار خصوصی سازی و واحدهای تولیدی راکد، بی توجهی به کارهای زیربنایی، عدم نظارت در عرصه توزیع و کنترل قیمت‌ها، مولفه‌ مهم سرمایه‌های اجتماعی، عدم توجه به برنامه‌های پیشگیری از ناهنجاری‌های اجتماعی، کابوس تمام نشدنی در جاده‌های استان، داستان شیرین بهره‌برداری از حمل و نقل درون شهری( مترو)، وضعیت اسفناک دریاچه ارومیه( در صورت عدم بارش‌های اخیر و لطف بی‌کران الهی!)، عدم توجه به امر سرمایه‌گذاری، عدم بهره‌گیری  مناسب‌تر از ظرفیت عظیم جوانان، نخبگان، هنرمندان   و در نهایت بی مهری و کم توجهی به مسایل مختلف شهرستان ها، تنها بخش کوچکی از موضوعات و مطالبات به حق مردم استان است.

 

لازم نیست مدیران پاسخ دهند!

واقعا بنا نداریم بگوییم که مدیران ارشد استان پاسخ دهند، اما حداقل انتظار مردم و افکار عمومی این است که کلاه خود را قاضی کنند و به وجدان خود دست کم کمی پاسخگو باشند!

* در چند ماه اخیر، مدت زمانی را  که همراه مردم  بوده‌اند! یا چقدر با مردم روستاها و شهرستان‌های استان نشست و برخاست داشته‌اند.

* چقدر از رفت و آمدهای روزانه را به همراه مردم در وسایط نقلیه عمومی، سرپا ایستاده‌اند.‌

* زمانی که در صف خرید نان صرف کرده‌اند و با مردم کوچه و بازار هم صحبت شده و پیاده روی و گپ و گفت وگو داشته‌اند.

* و یا قبل از وقوع حوادث ناگوار، کارساز شده‌اند و به قولی مدیریت بحران کرده‌اند و دهها مورد از این قبیل.. 

به هر صورت همه باید در قبال مسئولیتی که بر عهده گرفته‌اند و در برابر عملکرد، تصمیمات و گفتار خود پاسخگو باشند.

بی‌شک سیستم پاسخگویی مناسب معمولا با ایجاد رابطه مناسب بین دولتمردان و شهروندان، از کانال‌های مختلف ارتباطی و با شناسایی، بررسی و رفع مشکلات مردم اقدام می‌کند.

از برگزاری دیدارهای مستقیم و مستمر مردمی در محلات، مناطق و....  تا بهره مندی از افکار و ایده‌های دلسوزانه و علمی صاحب‌نظران با حضور تمام سلایق  و گروه‌ها، استفاده از ظرفیت عظیم رسانه‌ها و بهره‌گیری از ابزار موثر و نوین، در قبال ارتقا و بهبود مدیریت و صیانت از حقوق شهروندی و بهبود مستمر خدمات،.... که تنها نمونه‌هایی کوچک از راهکارهای نظام پاسخگویی است.

 

مطالبه‌گری حق مردم است و پاسخگویی وظیفه مسئولان

کوتاه سخن اینکه حداقل آثار و نتایجی که رعایت اصول پاسخگویی خواهد داشت، برنامه‌ریزی جدی در مسیر بهبود، بازسازی، کارآمدی و اثر بخشی فردی و سازمانی است.

شفاف‌سازی، امیدبخشی، پیشگیری از شایعات، مشارکت جویی، آگاهی بخشی، کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی، اعتماد بخشی، امنیت روانی و دستیابی به عدالت اجتماعی از جمله مطالب و نتایج موضوع مورد اشاره است.

آنچه مهم است اینکه مطالبه‌گری حق مردم و رسانه است و پاسخگویی وظیفه مسئولان و دست اندرکاران  امر.

البته نیک می‌دانیم که مردم امروز ما، دیگر نظاره‌گر و منفعل نیستند! 

خدمتگزاران واقعی را از صف بازیگران غیر واقعی و بدلی، بخوبی تمییز می‌دهند.

با این اوصاف امید می‌رود مسوولان امر، صادقانه و خالصانه هم و غم خویش را برای رفع نابسامانی‌های زندگی مردم به کار بسته و با پیشتازی در میدان های مختلف خدمت‌رسانی، لبخند رضایت شهروندان عزیز را به بهترین شکل فراهم آورند. 

باشد که با همراهی تمام نیک اندیشان جامعه اسلامی و با اتخاذ رویکرد کارشناسی مناسب و چشمگیر، در راستای کارامدی "نظام پاسخگویی هماهنگ و مدون"، قدم‌های موثر، هدفمند و عملی برداشته شود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۱۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار مدیران کل امور اتباع و فنی و حرفه‌ای استان قزوین

خسرو طریقی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان قزوین در دیدار با صارمی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان ضمن قدردانی از تلاشهای این اداره کل، اعلام نمود: این اداره کل آمادگی دارد تا طی سنوات گذشته برای جذب کمک های بین المللی جهت آموزش و توانمند سازی تعداد بیشتری از پناهندگان در استان را فراهم نماید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان قزوین، طریقی در این دیدار افزود: بحمدالله با همکاری لازمه فی مابین و بدنبال نیاز سنجی های انجام شده و تحقیقات میدانی بعمل آمده رشته هایی که پناهندگان مقیم استان متقاضی آموزش میباشند احصاء شده و انشالله با هماهنگی لازم برای اجرای دوره های آموزشی از طریق اداره کل فنی و حرفه ای بعمل خواهد آمد.

وی هم چنین افزود در صورت نیاز سنجی و وجود تقاضا میتوان برای برگزاری دوره هایی که برای بازگشت پناهندگان در بازسازی کشورشان موثر باشد نیز برنامه ریزی کرد.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان از برگزاری دوره های مختلف حرفه آموزی و توانمند سازی طی سالهای اخیر برای پناهندگان استان تقدیر و تشکر نمود و اعلام کرد: اداره کل فنی و حرفه ای توان و آمادگی لازم برای اجرای کلیه دوره های درخواستی پناهندگان را دارا می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • فصل طلایی پاسخگویی و عمل به وعده‌های شهردار به شورا و شورا به مردم رسیده است
  • توسعه کانال های ارتباط با مشتریان بیمه تعاون
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • رویکرد دولت سیزدهم خدمت شبانه‌روزی و جهادی به مردم است
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت
  • پاسخگویی مدیران شهری شیراز از طریق سامانه ۱۳۷
  • دیدار مدیران کل امور اتباع و فنی و حرفه‌ای استان قزوین
  • مدیران حوزه کارگری در نماز جمعه سیستان و بلوچستان پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • پاسخگویی مدیران استانداری خراسان رضوی به هم‌استانی‌ها در سامانه سامد