Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@17:01:14 GMT

مراتب و اقسام ذکر

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۶۱۲۶

مراتب و اقسام ذکر

به گزارش ایکنا از لرستان، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد شامگاه شنبه، بیست و پنجم خرداد در تفسیر آیات 41 و 42 سوره احزاب با این مضمون «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا(41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا»، گفت: یکی‎از واژه‌هایی که در قرآن فراوان به‌کار رفته واژه «ذکر» است که این واژه به‌همراه مشتقاتش 300 بار در قرآن ذکر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این‌که کلمه «ذکر» در مورد یاد کردن خداست این‌که انسان خدا را یاد کند و از خدا غافل نباشد، افزود: یکی‌از مهم‌ترین اسم‌های قرآن همین کلمه «ذکر» است کمااینکه اهمیت ذکر بر کسی پوشیده نیست تا جایی‎که خدا روح نماز را ذکر می‎داند.
امام جمعه خرم‌آباد با بیان این‌که ذکر نقش مهمی در تکامل معنوی انسان دارد و اگر انسان می‎خواهد به خدا تقرب پیدا کند راهش ذکر است، گفت: اهل عرفان هر کدام ذکری دارند و معتقد هستند ذکر واسطه و حلقه بین خدا و انسان و وسیله‌ای است که انسان می‎تواند به‌وسیله آن با خدا ارتباط برقرار کند.
مراتب ذکر
این مفسر قرآن‌کریم با بیان این‌که ذکر مراتب گوناگونی دارد و از ضعیف شروع و به قوی ختم می‎شود و مثل ریسمان انواع نازک، کلفت و ضخیم دارد، اظهارکرد: برخی افراد ذکرهای ضعیفی دارند و برخی افراد نیز ذکرهای قوی‎ای دارند کمااینکه برخی از افراد آن‌قدر ذکرشان قوی بود که وقتی ذکر می‎گفتند در و دیوار هم با آن‌ها ذکر می‎گفت.
وی با اشاره به این حدیث نبوی که فرمود: «آن‌هایی که زیاد به یاد خدا هستند مقرب‎ترین و منزلت‌دارترین افراد در پیشگاه خدا هستند، ادامه داد: اهل معرفت برای آن‌که سیر و سلوک‌شان تکمیل شود «ذکر کثیر» داشتند.
آیت‌الله میرعمادی افزود: خدای متعال در آیات 41 و 42 سوره احزاب خطاب به مؤمنان فرموده است: «اى كسانى‌كه ايمان آورده‌‏ايد خدا را ياد كنيد يادى بسيار(41) و صبح و شام او را به پاكى بستاييد».
تسبیحات حضرت زهرا(س) و اسم اعظم خدا؛ ذکر کثیر
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان این‌که ذکر دارای مراتب و اقسامی است گاهی ذکر لفظی و گاهی قلبی است، اضافه کرد: انسان باید در همه حال چه در سختی‎ها و رفاه، چه در مصیبت و شادی، چه در ثروت و فقر و تنگدستی و چه در زمان مسئولیت و یا از دست دادن مسئولیت به یاد خدا باشد و خدا را فراموش نکند این در حالی‎است که برخی افراد وقتی مسئولیت پیدا می‎کنند خدا را فراموش می‎کنند و بعضی‎ها هم وقتی مسئولیت را از دست می‎دهند خدا را فراموش می‎کنند.
وی در ادامه به واژه «ذِكْرًا كَثِيرًا» در آیه 41 سوره احزاب اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند مقصود از ذکر کثیر تسبیحات حضرت فاطمه زهرا(س) است و برخی از مفسران نیز معتقد هستند مقصود اسم اعظم خداست.
اآیت‌الله میرعمادی در ادامه به بخشی‎از آیه 43 سوره احزاب با این مضمون که «اوست كسى‌كه با فرشتگان خود بر شما درود می‌‏فرستد تا شما را از تاريكي‌ها به‌سوى روشنايى برآورد و به مؤمنان همواره مهربان است»، افزود: با توجه به این آیه خدا در صلوات فرستادن به مؤمن جداگانه صلوات می‎فرستد و ملائکه هم جداگانه برای او صلوات می‎فرستند اما در مورد پیامبراکرم(ص) خدا و ملائکه با هم بر پیامبر صلوات می‎فرستند و بین خدا و ملائکه فاصله نیست و این امتیازی برای پیامبر است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان فعالیتهای قرآنی تفسیر سوره احزاب ذکر خدا آیت الله میرعمادی نماینده ولی فقیه در لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۶۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقات قرآن، عترت و نماز مدارس بیضا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیضا گفت: این دوره از رقابت ها با حضور بیش از ۲۰۰ دانش آموز برگزار شد.

فرهادی افزود: در این مسابقات دانش آموزان در رشته‌های حفظ، قرائت، احکام، اذان و مداحی با هم به رقابت پرداختند.

 

دیگر خبرها

  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  • پهلوان بودن واژه ایست بینهایت
  • رشد ۲۰ درصدی ثبت نام قرآن آموزان البرزی در سامانه حمد
  • ایستادگی ملت ایران در مقابل ابرقدرت‌های پوشالی در سایه درک قرآن
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است
  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز مدارس بیضا
  • رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است