Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده «کتاب من آن توام» گفت: سخت گیری ممیزان در انتخاب و گزینش‌ها مشکلاتی را فراهم کرده که به قاچاق کتاب دامن زده است از سوی دیگر ما شاهد حضور برخی از کتاب‌های ممنوعه در بین کتاب‌های قاچاق هستیم. کتاب‌هایی که بخاطر ایرادات کوچک و ناچیز نتوانسته اند مجوز انتشار را دریافت کنند و بدین ترتیب سر از بازار‌های کتاب ها‌ی ممنوعه درآورده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبد الحمید ضیایی پژوهشگر عرفان تطبیقی و فلسفه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، ضمن اشاره به وجود کتاب قاچاق در بازار گفت: رواج و گسترش بازار فروش کتاب‌های قاچاق زمینه‏ دسترسی مخاطبان به کتاب‌ها ممنوعه را نیز فراهم کرده است، اما به هر حال کتاب‌های قاچاق به علت زیر پا گذاشتن حقوق مولفان و ناشران مورد نکوهش است و باید تدابیر لازم برای برخورد با آنان در نظر گرفته شود. از نظر من وزارت ارشاد نیز باید ساز و کار‌های مناسبی را در این زمینه در دستور کار خود قرار دهد.

وی اظهار کرد: آسیب شناسی در زمینه گسترش و توسعه فروش کتاب‌های قاچاق ریشه در عوامل گوناگونی دارد، عواملی که نیازمند بررسی و چاره اندیشی دارد.

ضیایی ادامه داد: عدم رعایت کپی رایت نقض حقوق واقعی مولفان، ناشران و مترجمان را در بر دارد و قطعاً این کار مورد تایید نیست، اما نباید فراموش کرد که این رویداد باید به درستی از سوی وزارت ارشاد بررسی شود و باید بدانیم چرا برخی مواقع آثار به راحتی به بازار قاچاق کشیده می شوند.

وی ادامه داد: دسترسی مخاطبان بصورت کتاب‌های الکترونیک و فروش کتاب با قیمت مناسب و ارزان‌تر می‌تواند راهکاری برای خروج از این چالش محسوب شود، از سوی دیگر وجدان بیدار مخاطبان می‌تواند به کاهش و از بین رفتن این رویداد نامیمون کمک کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: البته تعدادی از سودجویان اقدام به ایجاد مافیای کتاب کرده اند که به وضوح مشخص است، آنها از فروش این کتاب‌ها سود می‌برند و بصورت هماهنگ شده با یکدیگر کار می‌کنند.

وی با اشاره به نیازکتاب‌های ارزشی به تبلیغات گفت: تبلیغات لازمه زندگی است ما در جهان بیلبورد‌ها زندگی می‌کنیم، برخی مواقع در اثر عدم و یا کمبود تبلیغات آثار مهم و توانمند نادیده گرفته می‌شود که این امر هم غفلت و اهمال اتفاق می‌افتد، البته اثر خوب مانند بوی گل راه خودش را باز می‌کند، اما تبلیغات را نمی‌توان در این میان نادیده گرفت.

وی در خصوص کتاب «من آن توام» خاطر نشان کرد: این کتاب نگاهی متفاوت درخصوص شناخت و بررسی نوع ارتباط شمس و مولانا دارد. این کتاب تلاش دارد تا با کمک مقالات درک و دریافت بهتری از این ارتباط ارائه کند. کتاب من آن توام بر پایه مستندات جمع آوری شده و حتی صدا‌های مخالفان خصوصا، مخالفان شمس که یکی از آنان مولانا، پسرعلا الدین است در این کتاب انعکاس داده شده است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: استاد دانشگاه مولانا و شمس جهان تبلیغات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۵۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • کشف کالا‌های قاچاق در کهگیلویه به ارزش ۲ میلیارد ریال
  • خودروهای خارجی قاچاق ۷۰۰ میلیاردی در آب های استان بوشهر توقیف شد
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است
  • توقیف خودرو‌های خارجی قاچاق ۷۰۰ میلیاردی در استان بوشهر
  • فروش میلیاردی یک تئاتر در دو هفته
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲ / رشد ۴۸ درصدی برخورد با خودروهای شوتی
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»