Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@23:45:48 GMT

خانه‌های بی‌عالم و عالم‌های بی‌خانه

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۴۹۵۷

خانه‌های بی‌عالم و عالم‌های بی‌خانه

ایجاد خانه‌های عالم و خانه‌های قرآن روستایی اقدامی در راستای ترویج فرهنگ قرآنی و سبک زندگی اسلامی است. ساخت خانه عالم برای افزایش حضور مبلغین در مناطق روستایی به‌ویژه برای مناطق محروم بسیار مؤثر بوده و برای توسعه فرهنگ دینی در روستا حائز اهمیت است.

وجود روحانی به شکل دائم، برگزاری سه وعده نماز جماعت، پی‌گیری مسائل فرهنگی و مذهبی، انجام فعالیت‌های عام‌المنفعه، کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله رویکرد ایجاد خانه‌های عالم در روستا‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت خانه‌های عالم در استان زنجان از برنامه‌های تعیین‌شده عقب‌مانده و از طرفی برخی روستاهایی که خانه عالم دارند هم به دلیل کمبود اعتبارات برای پرداخت حق تبلیغ بدون عالم مانده‌اند.

حجت‌الاسلام ولی‌الله مصائبی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی استان زنجان در گفت‌وگو با ایکنا از زنجان، اظهار کرد: ساخت خانه‌های عالم طرح ۵ ساله بود تا روستاهای بالای ۲۰۰ خانوار جمعیت، صاحب خانه عالم شوند. قرار بود این مراکز تبدیل به کانون فرهنگی شود که متأسفانه همیشه با محدودیت‌های اعتباری مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد: از مجموعه ۸۳ خانه عالم، سند ۵۰ خانه به نام سازمان تبلیغات اسلامی است که ۳ باب هم با کمک‌های مردمی ساخته شده است. ۴۰ روستا هم مستعد برخورداری خانه عالم و در اولویت ساخت هستند.

این مسئول با اشاره به اینکه ایجاد خانه‌های عالم در محرومیت‌زدایی اقدام خوبی است، یادآور شد: اخیراً قرارگاه سازندگی سپاه برای رفع محرومیت در روستاهای محروم اقدام به احداث خانه‌های عالم به‌منظور استقرار روحانی با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی کرده است.

مدیریت یکپارچه خانه‌های عالم
معاون تبلیغات اسلامی استان زنجان یادآور شد: تجربه سازمان نشان می‌دهد که احداث خانه عالم نیاز به نگهداری، تجهیز و مدیریت یکپارچه دارد. بهره‌بردار خانه عالم شبکه تبلیغی است این کار نیازمند یک سیاست‌گذاری واحد و یکپارچه برای بهره‌برداری مناسب و مفید از این مکان‌هاست.

این مسئول تصریح کرد: از طرف دیگر مشکل در ارتباط با تأمین نیروی انسانی وجود دارد و در خانه‌های عالمی که ساخته شده محدودیت‌های اعتباری مانع تحقق اهداف شده و استان زنجان از برنامه ساخت خانه‌های عالم عقب مانده و از دیگر سو، در بخش حمایت از فعالیت‌های فرهنگی مبلغان با عنوان کمک تبلیغ نیز با کمبود بودجه مواجه هستیم.

مصائبی، تعظیم شعائر، ارائه مشاوره، اقامه نماز، بهبود عملکرد هیئت‌های مذهبی، توصیه‌های بهداشتی، آموزش‌های قرآنی، حل اختلاف، کمک به دستگاه‌های کمیته امداد، منابع طبیعی و سایر موارد را از مزیت‌های حضور روحانی در روستاها برشمرد.

وی با اشاره به تغییر سبک زندگی مردم خاطرنشان کرد: در طول سال در ایام فاطمیه، دهه کرامت، محرم، هفته مهدویت، عید غدیر و سایر مناسبت‌ها روحانی به روستاها اعزام می‌شود اما تا زمانی که روحانی همیشه در محل مستقر نباشد، اقدامات تاثیر مطلوب را نخواهد داشت و فعالیت‌های مقطعی کارایی چندانی ندارد.

استفاده از فضاهای دستگاه‌ها برای تبلیغ
وی با انتقاد از کم‌رنگ بودن حضور اعضای شوراها و دهیارها و افراد تأثیرگذار در مساجد بیان کرد: هیئت امنای مساجد می‌توانند با همکاری و تعامل با روحانیون، به تعمیق فرهنگ دینی و مذهبی کمک کنند. ضمن اینکه در روستاها فضاهایی در مساجد، مدارس یا شوراها و دهیاری‌ها هست که با بهره‌گیری از آن‌ها می‌توان به استقرار روحانیون و پوشش حداکثری شبکه تبلیغ کمک کرد.

 وی به بیانیه گام دوم انقلاب و لزوم تبیین آن توسط شبکه تبلیغی اشاره کرد و افزود: اگر بسترهای تبلیغ در جامعه اسلامی به شکل هدفمند و با برنامه‌ریزی نباشد، تفکرات باطل و انحرافی نفوذ خواهد کرد و این برازنده نظام‌مان نخواهد بود و مغایر با مفاد گام دوم انقلاب است.

وی تصریح کرد: گام دوم انقلاب یک سند فرادستی است و وظیفه خودمان می‌دانیم به عنوان یک رسالت به تعهدات عمل کنیم و سهم خود را در ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی و تعمیق باورهای مردم داشته باشیم. یکی از حقوق شهروندی این است که مردم از خدمات فرهنگی مناسبی برخوردار شوند؛ توانمندسازی، آموزش و توسعه فعالیت‌های فرهنگی نیازمند حمایت جدی و هدفمند مسئولان است.

وی با اشاره به اینکه در تکمیل و تجهیر خانه‌های عالم با مشکل مواجه هستیم، به مشارکت‌ها و حمایت‌های مردم در رفع موانع تأکید کرد و افزود: زمانی که مردم پای کار آمدند اقدامات خوبی را شاهد بودیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا زنجان خانه عالم تبلیغ تبلیغات اسلامی خبرگزاری بین المللی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۴۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اوضاع مالی اهل علم خوب نیست؟

آیت الله جوادی آملی در یکی از خطبه های نماز جمعه در مورد روزی و علت اوضاع نامساعد اهل علم اینگونه بیان کرده اند:

از امام معصوم علیه السلام پرسیدند: چرا علما از نظر رزق وضعشان ضعیف است؟ فرمود: «ألیس العقل رزقاً؟»

شما دلتان می خواهد بساط عالَم بر ظلم باشد؟ کسی زحمت بکشد و درس بخواند هم عالم بشود و هم از آن طرف رایگان مال گیرش بیاید؟ این نیست که کسی که درس خوانده به او چیز دیگری بدهند! شما عمر دادی، یک کالا و برلیانی گرفتی که با تو می آید و تو را هم همه جا حفظ می‌کند. آن بیچاره عمرش را داده پول گیرش آمده و می‌گذارد و می‌رود. چرا «فلک به مردم نادان دهد زمام مراد!»

مبادا اینها طلبه ای را بلرزاند. فرمود اگر خواستی خودت را بسنجی، با بازاری نسنج. خود را با متکاثر نسنج.

تو کوثر داری، کوثر را با کوثر می‌سنجند، کوثر را که با تکاثر نمی‌سنجند. بله سرمایه‌دارها بر اساس (ألهاکم التکاثر) باید یکدیگر را با خودشان بسنجند، اما کوثر را با کوثر می‌سنجند. فرمود: اگر حوزه یا دانشگاه خواستند خودشان را بسنجند، باید با شهداء بسنجند همین. با بازاری نسنجند.

فرمود آنجا که سخن از توزین و توزیع و ارزیابی است، «توزن دماء الشهداء و مداد العلماء»؛ این کوثرها را با هم می سنجند. آن مرکّب عالم با خون شهید، خون این شهید با مرکّب عالم، اینها هر دو کوثرند، کوثرها را با هم بسنجید. تازه گفتند در آن کوثر، مداد عالم افضل است، یا لااقل معادل است.



خطبه‌های نماز جمعه آیت الله جوادی آملی - ۱۳۸۰/۳/۴

دیگر خبرها

  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • روایتی از هنرآفرینی هنرمندان نصف‌جهان در قطب عاشقی عالم، «کعبه»
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • تسلیت دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت درگذشت ماموستا ملااحمد فخری
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • پرمخاطب مثل «گیل‌دخت»
  • چرا اوضاع مالی اهل علم خوب نیست؟