Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@05:50:15 GMT

سرکوب مسلمانان میانمار در سکوت کشورهای شرق آسیا

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۵۱۴۵۳

سرکوب مسلمانان میانمار در سکوت کشورهای شرق آسیا

‌به گزارش خبرنگار ایرنا، سران ۱۰ کشور عضو پیمان آسیای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) قرار است ماه آینده از روز ۲۰ تا ۲۳ جولای در بانکوک پایتخت تایلند گردهم آیند. دیده‌بان حقوق بشر کشورهای عضو مجمع اقتصادی را متهم به سکوت در برابر کشتار مسلمانان روهینگیایی کرده است، این نهاد از آنها خواسته تا در برابر آنگ سان سوچی رهبر میانمار ساکت نباشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیده بان حقوق بشر از کشورهای عضو آسه‌آن خواسته مخالفت خود را با نسل‌کشی و آوارگی مسلمانان روهینگیایی در اجلاس تایلند ابراز کنند.

گفتنی است که نخست وزیر کشور مالزی که جرو موسسان آسه آن است وعده داده که به مسلمانان مسلمانان روهینجایی که به دنبال پناهندگی به این کشور هستند، کمک می کند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، ماهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی همچنین بر درخواست‌ها از رهبران جنوب شرق آسیا برای توقف سرکوب این اقلیت بی‌خانمان و آواره که از میانمار بیرون رانده شدند، تاکید کرد و گفت: آنها پناهجو هستند. هر قدر که بتوانیم آنها را در کشور مورد استقبال قرار می‌دهیم. امیدواریم که کاری برای توقف سرکوب روهینجایی‌ها صورت گیرد.

در نشست پیشین آ سه آن نیز نخست وزیر مالزی، آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه میانمار را مورد سرزنش قرار داد.

چند روز پیش سازمان ملل در گزارشی اذعان کرد، این نهاد در مدیریت اوضاع میانمار شکست‌های سیستماتیکی را تجربه کرده است.

کمتر از یک ماه پیش عفو بین‌الملل اعلام کرد حملات نیروهای نظامی میانمار به ایالت راخین از ماه ژانویه، بار دیگر کشته و زخمی بر جا گذاشته است.

اعدام، بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه و بدرفتاری با غیرنظامیان جزو فهرست اتهامات علیه سربازان ارتش میانمار است. در این گزارش سازمان حقوق بشری عفو بین الملل در مورد وضعیت میانمار آمده بود که اقلیت روهینگیا همچنان قربانی اقدامات نظامی ناقض حقوق بین‌الملل است و مسئولین این اقدامات تاکنون از مجازات در امان مانده‌اند.

بر پایه تحقیقات عفو بین‌الملل، در جریان این تنش‌ها، بیش از ۳۰ هزار نفر مجبور به ترک شهر محل زندگی خود شده‌اند، ۱۴ غیر نظامی کشته و دست کم ۲۹ تن زخمی شده‌اند. عفو بین‌الملل گزارش داد که در حملات نظامی، غیرنظامیان آگاهانه مورد هدف قرار گرفته‌اند. در عین حال به نوشته عفو بین الملل، مقامات و مسئولان به سازمان‌های بشردوستانه اجازه دسترسی به مناطق جنوب غربی میانمار را نمی‌دهند.

سازمان ملل اخیراً در نامه ای از دولت میانمار خواسته حمایت هایش را از سیاست های تبعیض آمیز علیه مسلمانان روهینگیایی متوقف کند. سازمان ملل، مقامات میانمار را تهدید کرد، حمایت خود را از آن چیزی که این سازمان آن را سیاست دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیایی می داند، متوقف کند.

امروز حدود ۷۴۰ هزار روهینگیایی در کمپ‌های بنگلادش ساکن هستند. سازمان ملل متحد در پی حملات نظامی ماه اوت ۲۰۱۷ علیه روهینگیا و اخراج گروهی آنها به بنگلادش، از پاکسازی قومی و نسل‌کشی سخن گفت.

بنگلادش و میانمار در ۲۵ ماه نوامبر ۲۰۱۷ (۴ آذر ۱۳۹۶) یک توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخین امضا کردند. اما این توافق به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب از سوی دولت میانمار اجرایی نشده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۱۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی

وزیر دفاع بلاروس در دیدار امیر آشتیانی گفت: با وجود فشار و تحریم کشورهای غربی علیه این کشور "مینسک" آمادگی خود را جهت توسعه و تقویت همکاری‌های دو جانبه در حوزه‌های مختلف اعلام می‌کند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع کشورمان با همتای بلاروسی خود در حاشیه اجلاس وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه قزاقستان دیدار و گفتگو کرد.

امیر آشتیانی در این دیدار ضمن اشاره به اهمیت جمهوری بلاروس در سیاست خارجی  جمهوری اسلامی ایران گفت: دو کشور در مورد مسائل مهم منطقه‌ای و جهانی دارای دیدگاه مشترک بوده و همواره از اقدامات و مواضع یکدیگر حمایت می‌کنند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با  اشاره به موضوع فلسطین به عنوان یک مسئله مهم جهانی گفت: رژیم صهیونیستی علاوه بر نسل کشی و ارتکاب جنایت جنگی در یک اقدام تروریستی با حمله به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سوریه کنوانسیون‌های بین المللی را زیر پا گذاشته و متعاقبا پاسخ ایران به این رژیم مطابق ماده 51 منشور سازمان ملل متحد بود.

وزیر دفاع ادامه داد: انتظار ما از کشورهای دوست و مستقل این است که نقض آشکار قوانین بین المللی توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کنند.

آشتیانی با اشاره به ظرفیتهای متنوع و مختلف دو کشور در حوزه‌های نظامی و دفاعی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران در جهت تقویت و ارتقای این همکاری ها تاکید کرد.

در این دیدار دو طرف همچنین بر ظرفیتهای موجود و همکاری دو جانبه بر ضرورت اجرای موافقتنامه‌های دفاعی و تخصصی تاکید کردند.

وزیر دفاع بلاروس نیز در این دیدار با اشاره به حمله ظالمانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران این اقدام را زیر پا گذاشتن حقوق بین‌المللی توصیف و پاسخ محدود جمهوری اسلامی ایران به اقدام این رژیم را که متضمن مدیریت تنش و عدم گسترش آن بود را عاقلانه و مدبرانه توصیف کرد.

وی در این دیدار اظهار داشت: با وجود فشار و تحریم کشورهای غربی علیه این کشور "مینسک" آمادگی خود را جهت توسعه و تقویت همکاری‌های دو جانبه در حوزه‌های مختلف اعلام می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • حضور نیروی نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست | رفتار آمریکا با دانشجویان معترض شرم‌آور است
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است
  • عفو بین‌الملل: دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • شویگو: روسیه هرگز ناتو را تهدید نکرده است