Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:32:41 GMT

سقوط بورس‌های جهانی، صعود بورس‌ ایران

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۳۶۵۲

سقوط بورس‌های جهانی، صعود بورس‌ ایران

به گزارش روزنامه تعادل، در وال استریت شاهد آن بودیم که روز قبل شاخص S&P500 5 درصد رشد منفی را تجربه کرد، نزدک نیز کاهش ۲۶ درصدی را تجربه کرد،. شاخص داوجونز، تنها شاخصی بود که در جریان معاملات بورس‌های امریکایی توانست ۸.۵ درصد رشد را از آن خود کند. به گزارش بلومبرگ، در اروپا نیز وضعیت بهتر نبود. شاخص یورو استاک، ریزش ۹ درصدی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماگر FSTE100 نیز ۶.۵ درصد ریزش را تجربه کرد.

همچنین در گزارشی که در رویترز منتشر شده است، مشاهده می‌شود که معاملات روز سه شنبه بورس‌های آسیایی نیز به مانند روزهای گذشته تحت تأثیر تحولات خاورمیانه قرار داشت و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی به نگرانی معامله گران دامن زد. تقابل بین واشنگتن و تهران دیشب با اعمال تحریم‌های جدید امریکا بر ضد برخی مسؤولان عالی‌رتبه ایرانی به برافروخته شدن آتش اختلافات بین این دو دشمن قدیمی منجر شد. اکنون چشم معامله گران به دیدار رؤسای جمهور چین و امریکا در حاشیه اجلاس سران گروه بیست در ژاپن دوخته شده است.

خبرگزاری دولتی چین گزارش داده است که یک هیأت چینی با همتای امریکایی خود در خصوص مقدمات نشست بین رؤسای جمهور دو کشور دیدار کرده است. آلفونسو اسپرزا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه «اواندا» گفت: دیدار بین سران چین و امریکا اواسط هفته برگزار خواهد شد اما بازارها به حدس زدن ادامه می‌دهند. امیدواری‌ها نسبت به کاهش تنش‌ها بالا است اما باید منتظر جزئیات بیشتری بود تا مشخص شود طرفین چقدر برای توافق آماده هستند.

دیروز شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ کنگ با ۰.۷ درصد ریزش در سطح ۲۸ هزار و ۳۰۵.۳۱ واحد بسته شد و شاخص شانگهای «کامپوزیت» با ریزش مشابه تا سطح ۲۹۸۶.۴۷ واحد عقب نشست. پس از آنکه ترامپ گفت کشورهای مثل ژاپن که وابستگی زیادی برای تأمین نفت خود از خلیج فارس دارند باید هزینه بیشتری برای امنیت این مسیر بپردازند، شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو با ۰.۲ درصد کاهش به ۲۱ هزار و ۲۴۱.۲۸ واحد رسید. در بازار نفت اکنون معامله گران منتظر دیدار اعضای گروه اوپک با یکدیگر هستند. هر بشکه نفت «وست تگزاس اینتر مدیت» با ۱۲ سنت کاهش به ۵۷.۷۸ دلار و نفت برنت با ۸ سنت کاهش به ۶۴.۷۸ دلار در هر بشکه رسیدند.

آینده کالاهای اساسی

در این بحبوحه اثرگذاری اخبار سیاسی بر بورس‌ها، روند قیمتی فلزات اساسی نیز به دلیل نوساناتی که داشته، میاندار میدان است. در وهله اول باید توجه داشت که رکود فصلی ساخت و ساز و کاهش تقاضا به دلیل پیش بینی افت قیمت بیشتر موجب رکود بازارهای منطقه شده است. بیلت ایران در ۴۳۰ دلار هر تن سی اف آر اندونزی شنیده شده که جزو قیمت‌های مورد بررسی متال بولتن در تعیین میانگین قیمت نبوده است و محصول روسیه ۴۵۸ تا ۴۶۰ دلار هر تن سی اف آر شنیده شده ولی خریداران در فیلیپین و اندونزی به دنبال ۴۵۰ تا ۴۵۵ دلار هر تن سی اف آر هستند.

همچنین در بازار ورق گرم، شاهد آن هستیم که آخرین قیمت پیشنهادی حدود ۴۸۵ تا ۴۹۰ دلار هر تن فوب ثبت شده است. ظاهراً رونق بازارهای آتی به بهبود قیمت‌های صادراتی کمک کرد. اکنون فضای بازار مثبت شده و فعالان بازار معتقدند رشد قیمت فعلی در مقایسه با میزان بهبود بازارهای آتی ناچیز است از این رو همه منتظر تداوم رشد قیمت هستند. از طرفی شنیده شده برخی از عرضه کنندگان ورق سرد چین به دلیل کاهش فروش خودرو به فکر کاهش تولیدند. کاهش تولید ورق سرد بر قیمت آن اثر مثبت می‌گذارد و همین امر بر بازار ورق گرم نیز اثر خواهد گذاشت.

احتمال افزایش شفافیت در بورس لندن

رصد معاملات بازار فلزات لندن حاکی از آن است که قیمت آلومینیوم در این بازار با رشد ۰.۳ درصدی به هر تن یک هزار و ۷۷۲ دلار رسید و قیمت مس با کاهش ۰.۴ درصدی هر تن پنج هزار و ۹۷ دلار معامله شد. در روز گذشته، قیمت سرب در این بازار با افت ۰.۳ درصدی به هر تن یک هزار و ۹۰۰ دلار رسید و قیمت نیکل نیز با کاهش ۰.۰۶ درصدی هر تن ۱۲ هزار و ۱۰۵ دلار مبادله شد.

قیمت قلع در این بازار با افت ۰.۰۹ درصدی هر تن ۱۸ هزار و ۹۶۵ دلار دست به دست شد و قیمت روی نیز با افزایش ۱.۲ درصدی به هر تن دو هزار و ۴۶۳ دلار رسید. توجه به قیمت‌های معاملاتی بورس لندن، در حالی حائز اهمیت است که قرار است ریسک سیستماتیک نوینی به این بورس اضافه شود. هرچند تلاش‌های نهاد ناظر بازار در اتحادیه اروپا برای افزایش شفافیت در بورس فلزات لندن با مخالفت برخی معامله‌گران روبه‌رو شده است اما مقامات این بورس خود را ملزم به پیروی از آن می‌دانند و برای کاهش نگرانی‌ها، قصد دارند یک سیستم جدید معاملاتی ارائه کنند.

هدف از دستورالعمل جدید، افزایش شفافیت و کاهش معاملات سوداگرانه است. البته برای شرکت‌هایی که کامودیتی ها را به عنوان بخشی از فعالیت تجاری عادی‌شان تولید یا مصرف می‌کنند، استثناهایی وجود دارد. در این میان، برخی مشتریان نگران این هستند که با اجرای این قانون، شرکت‌های کارگزاری حق الزحمه معاملات را افزایش دهند. گفته می‌شود، در پلتفرم جدید LME خریداران و فروشندگان ملزم هستند تا دستورهای «قبل از معامله» را در سیستمی که برای همه کارگزاران قابل مشاهده است، وارد کنند.

با وجود همه مخالفت‌ها و اعلام LME مبنی بر پیروی از دستورالعمل اتحادیه اروپا، برخی کارشناسان معتقدند، شاید در ابتدا پایبندی به قوانین شفافیت کمی دشوار به نظر برسد، اما بدون شک در آینده بازار تأثیر مثبتی خواهد داشت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تهران ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۳۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا

به گزارش همشهری آنلاین، صندوق بین‌المللی پول، با خوش‌بینی نسبت به رشد اقتصاد هند، پیش‌بینی کرد که اقتصاد آسیا در سال جاری به‌جای ۴.۲ درصد (پیش‌بینی ۶ ماه پیش) ۴٫۵ درصد رشد کند.

درعین‌حال، این نهاد بین‌المللی بزرگ‌ترین خطر برای اقتصاد آسیا را طولانی شدن اصلاحات در بخش املاک چین عنوان کرده که تقاضا را تضعیف می‌کند و احتمال وقوع تورم منفی طولانی‌مدت و ضربه زدن به سایر اقتصادها از طریق «سرریزهای تجاری مستقیم» را افزایش می‌دهد.

-عربستان قصد دارد تا قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی تا بالاترین رقم طی ۵ ماه گذشته افزایش دهد که احتمالاً ۳ دلار در هر بشکه بالاتر از شاخص عمان / دبی می‌رسد. اکثر تحلیلگران رویترز انتظار دارند قیمت رسمی فروش نفت متوسط و نفت سنگین عرب هم به خاطر کمبود عرضه در بحبوحه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یابد.

-گروهی از شرکت‌های بیمه غربی اعلام کردند اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه غیرقابل اجرا بوده و فقط سبب پیوستن کشتی‌های بیشتری به ناوگان سایه شده است. گروه هفت، سقف قیمت را برای نفت روسیه تصویب کرد و شرکت‌های حمل‌ونقل و بیمه غربی زمانی می‌توانند در معاملات نفت روسیه شرکت کنند که قیمت آن کمتر از ۶۰ دلار در هر بشکه باشد.

- بانک جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد ۸۴ میلیون دلار برای مبارزه با مشکلات اقتصادی و اجرای پروژه‌های معیشتی به افغانستان کمک می‌کند. بر اساس بیانه این نهاد بین‌المللی، مبلغ ۷۰ میلیون دلار از این حمایت مالی از طریق صندوق امانی افغانستان و انجمن انکشاف بین‌المللی برای اجرای پروژه‌های معیشتی در ۶ حوزه و ۲۶ ولایت افغانستان هزینه خواهد شد.

-قیمت بیت کوین ۱۸.۶ درصد از سقف خود کاهش پیدا کرده و بسیاری از تحلیل‌گران انتظار دارند کاهش قیمت بیشتری را نیز تجربه کند. در آستانه جلسه FOMC، بیت کوین به محدوده ۵۷٬۱ هزار دلار رسیده است که از سقوط ۱۴ درصدی در یک هفته حکایت دارد. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران قدیمی با استفاده از فرصت ورود نقدینگی در حال فروش کوین‌های خود هستند.

- شرکت شل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با هدف تمرکز بر عملیات‌های سودآورتر، از بازار برق در چین شامل تولید، تجارت و کسب‌وکارهای مربوط به آن خارج می‌شود و این تصمیم از پایان سال ۲۰۲۳ در حال اجراست. شرکت، «شل انرژی چین» یکی از اولین شرکت‌های خارجی بود که در بازار کاهش انتشار کربن چین شرکت کرد و برای تجارت در بازار برق چین نیز ثبت شده است.

- کمیته قیمت سوخت امارات متحده عربی روز سه‌شنبه اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از ماه آینده افزایش می‌یابد درحالی‌که گازوئیل ارزان‌تر خواهد شد. امارات در سال ۲۰۱۵ قیمت سوخت را آزاد کرد و بر همین اساس قیمت‌ها حامل‌های انرژی در این کشور منعکس کننده روند بازار جهانی نفت بود. البته قیمت‌ سوخت در دوره کرونا، به‌صورت موقتی تا مارس ۲۰۲۱ ثابت شده بود.

کد خبر 848822 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها هند اقتصاد صندوق‌ بین‌المللی پول

دیگر خبرها

  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • طلای جهانی پس رفت
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا