Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدجلال ساداتیان» مدیرکل اسبق شرق آسیای وزارت خارجه با اشاره به دیدار دونالد ترامپ و رهبر کره‌شمالی در  در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: دیدار کوتاهِ رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی را باید در ادامه تلاش‌های ترامپ برای تطهیر کارنامه خود در سیاست خارجی آمریکا دانست. اینکه ترامپ به یک‌باره و بدون مقدمه و هماهنگی قبلی پیشنهاد دیدار با کیم جونگ اون را مطرح می‌کند جنبه‌های روانی و سیاسی مختلفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست آنکه او از تریبون اجلاس جی۲۰ رقیب خود را خطاب قرار می‌دهد و تمام دنیا منتظر آن هستند تا ببینند رهبر کره‌شمالی چه جوابی به او می‌دهد؛ به عبارتی دیگر باید بگویم که ترامپ توپ را به زمین کره‌شمالی انداخت تا از این طریق علاوه بر موج‌سواری رسانه‌ای و عملیات روانی بتواند میل و رغبت خود به حل و فصل منازعه در شبه جزیره کره را به رخ چین بکشد.

وی ادامه داد: دوم اینکه رهبر کره‌شمالی هم چاره‌ای جز قبول دیدار با ترامپ نداشت اما باید توجه داشته باشیم که این دیدارها به منزله حل و فصل تمام مشکلات نیست. به یاد داریم که تبلیغات گسترده‌ای برای دیدار ترامپ و کیم جونگ اون در ویتنام صورت گرفت اما خروجی آن کمتر از حد انتظار بود و اصالتاً هیچ گشایشی صورت نگرفت. داده‌ها به خوبی نشان می‌دهد که کره‌شمالی در وضعیت کنونی به هیچ وجه مایل به امتیاز دادن یا کوتاه آمدن نیست و در مقابل ترامپ به دنبال رام کردن کره‌شمالی است تا بتواند پس از آن چین را مورد ضربه و مهار قرار دهد. مساله اصلی این است که اولویت اول ترامپ و سیاست‌گذاران آمریکا در فضای فعلی، مهار چین و پروژه میل به شرق است و تیم ترامپ به خوبی می‌دانند که در آینده نه چندان دور وارد درگیری‌های اقتصادی شدید با چین خواهند شد.

این دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه آمریکا به دنبال کنترل پکن در صحنه نظام بین‌الملل است، گفت: دعوای اقتصادی چین و آمریکا به جنگ تعرفه‌ای تبدیل شده و جالب آنجاست که ذخیره ارزی چین دقیقاً در امتداد آمریکا در حال رشد کردن است. درست است که چین از منظر نظامی و تکنولوژی به پای آمریکا نمی‌رسد اما قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ هر طور که شده خود را به عنوان اقتصاد اول دنیا معرفی کند که به نظر می‌رسد مقداری در این مورد تاخیر به وجود آمده است. از این منظر بخشی از دیدار ترامپ با رهبر کره شمالی را باید در راستای تلاش او برای تطهیر عملکردش در عرصه سیاست خارجی بدانیم که البته برای او هزینه‌ها زیادی در بر داشته است. به عنوان مثال ترامپ به ژاپن رفت و «شینزو آبه» را راهی تهران کرد تا بتواند از این طریق تهران را به سمت میز مذاکره هدایت کند اما این تاکتیک هم جواب نداد.

وی افزود: ترامپ به نوعی شینزو آبه را برای تهران هزینه کرد اما هیچ جواب و منفعتی برای او رقم نخورد. از این منظر ترامپ در وضعیت کنونی که کمپین انتخاباتی او شروع به کار کرده، به شدت محتاج یک عملکرد مثبت و حتی نسبی در عرصه سیاست خارجی است تا بتواند رقبای خود در این محور را حداقل مورد هدف قرار دهد. در این میان شاهد دعوت ترامپ از کیم جونگ اون برای سفر به واشنگتن هستیم که به نظرم مشاوران تبلیغاتی او تا حدی در این دعوت دخیل بوده‌اند و به دنبال یک جوسازی رسانه‌ای دیگر در آستانه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا هستند. من اعتقاد دارم که کره‌شمالی به تنهایی در این بازی حضور ندارد بلکه از کشورهایی مانند چین و روسیه خط می‌گیرد و بعید می‌دانم که به این راحتی امتیازهایی مانند خلع سلاح هسته‌ای به آمریکا بدهد.   

منبع: ایلنا

کلیدواژه: چین کره شمالی کیم جونگ اون دونالد ترامپ جی 20

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۸۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جمعی از معلمان سراسر کشور با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • تصویری کمیاب از دیدار یحیی السنوار با رهبر انقلاب
  • زمان دیدار معلمان با رهبر انقلاب مشخص شد
  • اسبقیان خطاب به دوومیدانی‌کاران: عملکرد شما را تحت نظر داریم
  • جمعی از معلمان روز معلم با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • جمعی از معلمان با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • جمعی از معلمان در روز معلم با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟