Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلسه ۲۸۳ کمیسیون علمی و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه که بحث و بررسی پیرامون موضوع «نقش اقتصاد علم و فناوری در رونق تولید» اختصاص داشت، ناظم بکائی، رئیس کمیسیون علمی و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در مورد رونق تولید و بیانیه گام دوم انقلاب گفت: سیاست‌های اجرایی رونق تولید در جلسه ۸۱۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته و چند سرفصل از وظایف دستگاه‌ها به منظور تحقق رونق تولید جهت ابلاغ به این دستگاه‌ها تدوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: پس از ابلاغ این سیاست‌ها دستگاه‌های مجری مأمور خواهند شد تا ظرف مدت دو الی سه ماه برنامه عمل خود را پیرامون اجرایی‌سازی رونق تولید را جهت بررسی و تصویب به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه دهند.
پس از سخنان ناظم بکائی گزارش تدوین شده پیرامون وضعیت موجود اقتصادی کشور از منظر فناوری ارائه شد.
در این گزارش اعلام شد براساس مقایسه صورت گرفته بین کشورمان و چند کشور منطقه در رابطه با توسعه و رونق اقتصادی مشخص شد در بازه زمانی سال ۲۰۰۷ م. تا ۲۰۱۷ م. متوسط نرخ رشد اقتصادی کشورمان ۲.۸ بوده که در مقایسه با نرخ رشد اقتصادی عربستان با متوسط رشد ۳.۴ درصد، نرخ رشد اقتصادی ترکیه با متوسط رشد ۵.۱ درصد و نرخ رشد اقتصادی امارات متحده عربی با متوسط رشد ۲.۹ درصد، موضوع نرخ رشد اقتصادی کشور نیازمند توجه ویژه است.
در بخش دیگری از این گزارش همچنین تأکید شد نظام بانکی به عنوان مهمترین رکن تأمین مالی فعالیت‌های اقتصادی کشور نتوانسته کمک اساسی به تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کشور داشته باشد و این معضل تولید داخلی را تضعیف کرده است.
همچنین مواردی مانند نبود پیوستگی در نظام هدفمندی یارانه‌ها، افزایش درصد بیکاری فارغ‌التحصیلان، دخالت دولت در اقتصاد و نگاه بخشی دستگاه‌های متولی امور اقتصادی از سایر مواردی بود که در گزارش ارائه شده در کمیسیون علمی و فناوری مورد اشاره قرارگرفته است.
در ادامه این گزارش ضمن اشاره به لزوم توجه به سرمایه‌های انسانی و رشد شاخصه‌های مربوط به دانش و فنون کشور به عنوان نقاط قوت کشور که می‌تواند در راستای رونق تولید مورد توجه قرار گیرد؛ توسعه صادرات محصولات دارای فناوری بالا، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، تشکیل کارگروه تخصصی با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور اقتصادی و دارایی برای جلب و جذب سرمایه‌گذار خارجی، استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه در جهت حمایت از فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و اعطای تسهیلات صادرات خدمات فنی و مهندسی هم به عنوان سایر راهکار‌های رونق تولید مورد اشاره قرار گرفت.
لازم به ذکر است، پس از ارائه این گزارش اعضای کمیسیون به بیان نظرات و پیشنهاد‌های خود پرداختند؛ که اهم آن به شرح ذیل است:
دسته بندی اقدامات و برنامه‌های دستگاه‌های مسئول در سرفصل‌های مشخص، شفاف‌سازی فضای اقتصاد کشور و مبارزه قاطع با فساد، تدوین راهکار‌های تصمیم گیری صحیح در نظام اداری کشور، توجه به جایگاه فرهنگ در رشد و توسعه اقتصادی کشور، ارائه راهکار‌های توزیع عادلانه ثروت و درآمد در کشور، استفاده بیشتر فعالان اقتصادی از دستاورد‌های علمی کشور، توجه به خلاقیت و نوآوری در نظام تربیتی کشور به منظور توسعه منابع انسانی کارآمد و ارائه نظام تشویق و تنبیه در ارزیابی شاخص‌های اقتصادی کشور.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کمیسیون علمی و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی نظام بانکی تولید ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۳۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: هدایت نقدینگی به‌سمت تولید صنایع پایین‌دست نفت افزون بر بی‌نیازکردن کشور، اشتغال ایجاد می‌کند و برای مردم نیز سودآوری به‌ همراه خواهد داشت.

پرویز محمدنژاد با بیان اینکه تعامل بانک‌ها با صنعت نفت، همکاری برد - برد تلقی می‌شود، به خبرنگار شانا گفت: ایجاد و تقویت سازوکارهای حضور نظام بانکی در صنعت نفت، افزون بر پرکردن خلأ کمبود منابع مالی برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت، موجب کارآمدی و سودآوری پایدار و اقتصادی نظام بانکی کشور می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه باید سرمایه‌های سرگردان در حوزه‌های مسکن، خودرو و... را به سوی صنعت به‌ویژه صنعت نفت سوق داد، افزود: هدایت منابع بانک‌ها به سمت پیشران و لوکوموتیو اقتصاد ایران بدون تردید به سامان‌دهی و نقش‌آفرینی مثبت بانک‌ها در نظام اقتصادی کشور منجر می‌شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: حضور سودآور و منطقی بانک‌ها در صنعت نفت و گاز، زمینه‌ساز تقویت توانمندی بانک‌ها برای حضور پایدار در این صنعت و سودآوری پایدار برای بانک‌ها می‌شود. این شرایط نه‌تنها به تقویت نظام بانکی و رضایت سهام‌داران آن‌ها منجر می‌شود، بلکه اقتصاد ملی به‌ویژه بازار سرمایه را در مسیر رشد و رونق قرار می‌دهد.

محمدنژاد اظهار کرد: هدایت نقدینگی به‌سمت تولید صنایع پایین‌دستی نفت افزون بر بی‌نیازکردن کشور، اشتغال ایجاد می‌کند و برای مردم نیز سودآوری به‌ همراه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • کارگران اساس و بنای رونق تولید و پیشرفت جامعه هستند
  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود
  • بخشی از رونق تولید با خرید کالای ایرانی محقق می‌شود