Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-29@03:39:42 GMT

طرح دولتی «هر هفته، یک بهانه»!

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۴۳۵۳

طرح دولتی «هر هفته، یک بهانه»!

گروه سیاسی جهان نيوز: دولت دوازدهم بیش از اینکه به چالش‌های موجود در جامعه و حوزه اقتصادی رسیدگی کند خود دچار چالش جدی شده است. از استعفاهای چند وقت یکبار این دولت بگذریم که اغلب سبب ساز جدایی یکی از مهره‌های اصلی کابینه می شود مانند کناره گیری عجیب «سید محمد بطحائی» وزیر سابق آموزش و پرورش با استدلالی کاملا عجیب، به اختلافات سیاسی و درونی دولت می رسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا دوباره «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور اختلافاتی با بدنه دولت و حسن روحانی پیدا کرد  تا جایی که موضوع قهر وی از دولت دوباره مطرح شد. وی که در سال گذشته نیز اختلافاتی داشت و در یک اظهار نظر قابل توجه و طنز آمیز اعلام کرد که حتی توانایی تغییر منشی خود را هم ندارد اینبار نیز ظاهرا با رئیس جمهور به مشکل بر خورد کرد.

روزنامه اصلاح طلب آرمان قهر جهانگیری از کابینه را تایید کرد و نوشت: «آرمان درباره قهر جهانگیری به دلیل اظهارات روحانی نوشت:از کنار هم گذاشتن خبرهای رسمی و غیر رسمی که از کابینه می‌رسید، در کنار توئیت‌های منتشر شده، می‌شد فهمید که ظاهراً تنشی در کابینه بین آقای روحانی و جهانگیری اتفاق می‌افتد و اگر چه پادرمیانی علی لاریجانی ماجرا را در آن مجلس ختم بخیر می‌کند.» 

در حوزه نفتی هم به نظر می رسد که اختلافاتی وجود دارد.«بیژن نامدار زنگنه» وزیر برند و ژنرال کابینه نتوانسته آنچنان که باید در حوزه فروش نفت موفق باشد و از سوی دیگر اخبار حواشی امنیتی این وزارتخانه این روزها نقل محافل رسانه‌ای شده است. 

در همین رابطه چندی پیش «ابوالفضل ابوترابی»، نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی، با مطرح کردن موضوع درگیری لفظی حسن روحانی و زنگنه در حاشیه جلسه هیات دولت در یکشنبه هفته جاری گفت: «در این نشست روحانی به دلیل ضعف عملکرد زنگنه به وی انتقاد کرده و از اینکه وزارت نفت در شرایط فعلی در زمینه صادرات نفت و گاز تدبیر لازم را ندارد انتقاد شدیدی مطرح کرده است.»

از اختلافات کابینه دوازهم که بگذریم به نوع پاسخگویی دولت به مردم در زمینه مقابله با مشکلات خصوصا موانع اقتصادی و معیشتی می رسیم. در این باب نیز دولت بعد از اینکه چندین ماه سخنگو نداشت حالا برای پاسخ گویی به مردم بیشتر از اینکه با استدلال و منطق و ارائه برنامه، گزارش کار خود را شرح دهد به بهانه تراشی‌های مختلف می پردازد. البته این رویه جدید دولت نیست و دیربازی است که دولت در این عرصه وقتی که نمی تواند پاسخگو باشد به این تاکتیک روی می آورد. 

«علی مطهری»، نماینده اصلاح طلب تهران سال گذشته درباره این رویه انتقاد کرده بود که «روسای جمهور وقتی تحت فشار قرار می گیرند گریزی به صحرای کربلا می زنند.» 

رویه ای که بهانه اصلی دولت خصوصا دولت اصلاحات بوده که به مردم می گویند عده ای نمی گذارند دولت کار خود را انجام دهد. در همین رابطه، حسن روحانی چند روز قبل درباره اینکه برجام به نتیجه خاص خود نرسید و از تقریبا هیچ به کلا هیچ رسید گفت: «بعضی ها یک حالت مادر شوهری به خود گرفتند و نگذاشتند مردم در همان یکی دو سال گشایش برجام هم لذت ببرند. شرکت‌های خارجی می‌آمدند می‌گفتند چرا آمدند؛ قرارداد می‌بستیم، ایراد می‌گرفتند و وقتی قرارداد به هم می‌خورد باز غُر می‌زدند! نگذاشتند مردم لذت ببرند. هواپیما می‌خریدیم می‌گفتند خیانت شد!»

بهانه دیگر دولت برای عدم کارایی لازم اقداماتش تشکیل نشدن وزارت بازرگانی است.

رئیس‌جمهور درهمین رابطه طی اظهاراتی در جلسه هفته گذشته هیئت دولت برای چندمین بار به این موضوع‌اشاره کرد و مدعی شد: «دو سال است که از مجلس شورای اسلامی خواستار مجوز برای تشکیل وزارت بازرگانی هستیم؛ چرا که وزارت بازرگانی صادرات کشور را رونق داده، واردات را به درستی کنترل و بازار را به خوبی نظارت خواهد کرد.»

روحانی درادامه سخنان خود، افزود: «اگر وزارت بازرگانی تاسیس بشود، هفته بعد زندگی مردم و وضع بازار بهتر می‌شود !در شرایطی که دولتمردان از جمله شخص رئیس‌جمهور ادعا دارند تشکیل وزارت بازرگانی موجب بهبود وضع مردم طی یک هفته می‌شود، بسیاری از کارشناسان معتقدند این اقدام هزینه‌های زیادی داشته و فرافکنی به جای حل مشکلات مردم محسوب می‌شود.»

دولت بهانه های فراوانی برای ضعف عملکردی خود در این چند سال آورده است. از ماجرای دولت بی تفنگ و با تفنگ و دولت سایه گرفته تا بهانه‌های مختلفی که برای برجام آورده شد که عده ای در داخل نمی گذارند این سند توافق اجرا شود، این موارد کم نیستند.

حتی چندی پیش حسن روحانی اعلام کرد که اختیارات دولت کم است و جوابگوی مشکلات نیست. وی بیان داشت که اختیارات رئیس جمهور باید بیشتر شود تا بتواند مشکلات را رفع کند. منتقدان درباره مطرح شده همین موضوع بیان داشتند که دولت بازهم دنبال عذر نابه جاست. «محمد علی پورمختار»، نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس گفت: اظهارات مطرح شده از سوی آقای روحانی مبنی بر کمبود اختیاراتش در کشور برای فرار از پاسخگویی نسبت به عملکردش است. رئیس‌جمهور از کم اختیاری خود بگوید، پذیرفتنی نیست بلکه رئیس جمهور باید از اختیارات خود به درستی استفاده کنند.

روحانی درباره مقابله با فساد اقتصادی نیز گفته بود: «دستگاه فاسدی با واردات کالا از راه قاچاق نمی گذارد اقتصاد این کشور رشد کند و بايد جلو اين فساد را بگيريد. »

با این حال مردم از حرف درمانی خسته شده‌اند و به شدت منتظر برنامه و اقدامی از سوی دولت هستند که به طور جدی وضعیت اقتصادی و معیشتی آنان را سر سامان دهد و کسب و کارشان را با رونق و شکوفایی همراه کند. چه بهتر است آقای روحانی از فرصت باقیمانده در مسئولیت دولت برای حل مشکلات مردم استفاده کنند تا شاید از این طریق بتوانند اندک خاطره خوشی باقی بگذارند. کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۴۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است

رئیس‌جمهور ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌ها و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جلسه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی به‌ویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و اظهار کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

وی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن قدردانی از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود، تصریح کرد: آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تأکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به‌صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

وی ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیس‌جمهور همچنین برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد، از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آن‌ها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

آیت‌الله رئیسی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس‌جمهور و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبر داد.

وی همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در دو سال و نیم گذشته است؛ مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تأیید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت، نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور، مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود: در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 748900

دیگر خبرها

  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • رئیسی: خیزش دانشجویان غربی حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • استمرارروند کاهشی تورم، رشدنقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و است
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند