Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:07:23 GMT

آموزش اجباری مهارت زندگی برای کودک‌آزاران

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۶۲۵۷

آموزش اجباری مهارت زندگی برای کودک‌آزاران

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: در حادثه اخیر کودک‌آزاری که در قزوین رخ داد مادر و کودک هر دو قربانی هستند باید به هر دو کمک شود و ما به دنبال متهم نیستیم.

مریم بیدخام در در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در حاشیه عیادت از کودکی که مورد آزار قرارگرفته است،، تصریح کرد: در این پرونده نباید به دنبال مقصر بگردیم بلکه باید تلاش کنیم با استفاده از آموزش‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های فرزندپروری و پیشگیری از ازدواج‌ها تحمیلی از وقوع چنین حوادثی جلوگیری کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: کودکان در برخی از مواقع در دسترس‌ترین افراد برای تخلیه خشم پدر و مادر هستند، کودک‌آزاری دلایل مختلفی دارد که ازجمله آن می‌توان به مصرف الکل، مصرف مواد مخدر، اختلالات روانی، افسردگی و اضطراب و مشکلات خانوادگی اشاره کرد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین اظهار کرد: با رسانه‌ای شدن اخبار مربوط به کودک‌آزاری موافق نیستم چراکه مردم حال خوبی ندارند و انتشار این عکس‌ها افکار عمومی را جریحه‌دار می‌کنند در مقابل آن پیشنهاد می‌دهم که به‌محض بروز این اتفاق تمامی دستگاه‌های متولی و مرتبط اعم از دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی، دادستان، دفتر اجتماعی و سایر دستگاه در ابتدای امر در جریان قرار بگیرند و کارگروهی ایجاد شود.

وی تأکید کرد: اگر این کارگروه ایجاد شود ما آمار را رصد می‌کنیم و اگر آمار در حال افزایش باشد به کاهش آن کمک می‌کنیم؛ ما می‌توانیم بهترین خدمات را به این افراد بدهیم بدون اینکه جریان رسانه‌ای شود و افکار عمومی را ناراحت کند.

بیدخام یادآور شد: برخورد قهری و زندان برای این مسائل گزینه خوبی نیست بلکه مجازات افرادی که برای فرزندان خود مشکل ایجاد می‌کنند را می‌توان آموزش اجباری مهارت فرزندپروری و کلاس‌های مشاوره قرار دهیم، اگر افراد کارگاه آموزشی را بگذرانند در آینده این حوادث تکرار نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ما در دفتر امور اجتماعی سعی کردیم به ارتقا فرهنگ عمومی کمک کنیم چراکه بسیاری از این اتفاقات در خانواده‌هایی رخ می‌دهد که ازنظر فرهنگی جزو طبقات آسیب‌پذیر هستند و فقر فرهنگی دارند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین یادآور شد: این حوادث نشات گرفته از جهل افراد است، این خانواده‌ها نمی‌دانند که اگر مشکلی برای فرزند ایجاد شود ممکن است تا آخر عمر همراهش باشد؛ آسیب‌های جسمی و روانی ممکن است آینده کودک را تحت‌الشعاع قرار دهند.

وی تأکید کرد: یکی از فعالیت‌های خوب‌صورت گرفته در حوزه پیشگیری اجرای «طرح نماد» توسط آموزش‌وپرورش است، دفتر اجتماعی اعتبارات خوبی برای این طرح در نظر گرفته و تلاش داریم تا پایان سال کل مدارس را تحت پوشش قرار دهیم.

بیدخام بیان کرد: مدرسه نباید صرفاً محل درس خواندن باشد بلکه باید جایی باشد که اگر کودکی دارای مشکلات خانوادگی است و این موضوع در رفتار دانش‌آموز دیده می‌شود، معلم تشخیص دهد و این افراد را به مراکز مشاوره و مددکاری ارجاع دهند و از همان ابتدا مشکل به‌صورت ریشه‌ای حل شود.

وی افزود: کارگاه‌های آموزشی برای زوجین در شرف ازدواج نیز از دیگر برنامه‌های امور اجتماعی است که با محوریت دانشگاه علوم پزشکی قزوین اجرا می‌شود، در این دوره آموزشی زوجین مهارت‌های گفت‌وگو، مهارت زندگی، مهارت کنترل خشم و مهارت فرزندپروری را فرامی‌گیرند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین یادآور شد: سازمان‌های مردم‌نهاد نیز در حوزه پیشگیری ورود پیدا کردند و طرح‌هایی برای محلات آسیب‌پذیر ارائه دادند، به‌طوری‌که با حضور چهره به چهره و صحبت با مردم آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از فعالیت‌هایی که انجام می‌شود کارگاه پیشگیری از مصرف الکل است که جامعه هدف شناسایی و توسط علوم پزشکی آموزش داده می‌شوند، خیلی از جوانان ممکن است با عوارض این ماده آشنایی نداشته باشند، از طرفی این مسئله چون نوعی تابو است خیلی ورود نمی‌کنند اما ما ورود پیدا کردیم و توسط پزشکان کارگاه‌های آموزشی برگزاری می‌کنیم.

بیدخام یادآور شد: پیشگیری از مواد مخدر در تقسیم‌کار ملی با 11 دستگاه دولتی تفاهم‌نامه‌ای امضا شده تا در حوزه پیشگیری از مواد مخدر کارگاه‌های آموزشی برگزار کنند، ما هر چه سطح اطلاعات جامعه را افزایش دهیم به‌تبع آن حوادث این‌چنین ازجمله کودک‌آزاری کاهش می‌یابد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین خاطرنشان کرد: هر کودک این حق را دارد که از زندگی و تغذیه سالم استفاده و کودکی کند ما نیز باید زمینه شکوفایی استعداد را فراهم آوریم؛ این آسیب‌ها ممکن است آینده را تحت تأثیر قرار دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهارت زندگي كودك آزاري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۶۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با حضور در هنرستان دخترانه فنی و حرفه‌ای روشنگران منطقه ۴ تهران از نزدیک از نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی و هنری دانش آموزان بازدید کرد.

محمود زاده با اشاره به اهمیت بالای مهارت آموزی و فراگیری تخصص در دوران تحصیل گفت: توجه به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و رشته‌های مهارتی شاید تا اندازه‌ای مورد غفلت قرار گرفته بوده که خوشبختانه در دولت سیزدهم عزم و اراده جدی بر تقویت آن وجود دارد و اقداماتی نیز صورت گرفته و در حال انجام است.

وی با اشاره به منویات و تأکیدات جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های مهارتی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با کارگران نیز فرمودند که مدارس با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به اشتغال صحیح و راحت جوانان کمک کنند و این نشان از اهتمام ویژه به این حوزه را نشان می‌دهد چرا که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانند آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را نیز رقم بزنند.

محمودزاده با تاکید بر این سخن مهم که ما باید دالان کنکور را به دالان اشتغال تبدیل کنیم، اظهار کرد: دانش آموزان در محیط مدرسه با یادگیری حتی یک مهارت می‌توانند در آینده نقش بسیار موثرتری را ایفا کنند، با این رویکرد دانش آموزان با تخصص و مهارت افزایی به امنیت شغلی و درآمدزایی نیز نزدیک شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نگرش به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای امروز بسیار تغییر کرده است، تصریح کرد: اکنون اولیا و دانش آموزان انگیزه و علاقه جدی تری به رشته‌های مهارتی دارند و استعدادهای مهارتی بسیار زیادی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای ما مشغول به تحصیل می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه دستاوردهای فنی و آثار مهارتی دانش آموزان بهترین تبلیغ برای رشته‌های فنی و حرفه است، گفت: البته در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز مهارت آموزی مورد تاکید قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش در راستای توسعه و تجهیز رشته‌های هنرستانی گام‌های اساسی برداشته است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با برنامه ریزی های مستمر و پیگیری‌های عملیاتی، امیدواریم که در آینده بتوانیم ۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه را تحت پوشش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم و آموزش‌های پایه را حتی در مقاطع تحصیلی دبستان در مدارس آغاز نمائیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه در سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نیز توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای بسیار مورد تاکید است، گفت: هم در زمینه تأسیس هنرستان‌های ضمیمه اقدامات خوبی در حال انجام است و از موسسین علاقه مند به تأسیس هنرستان غیر دولتی در قالب وام‌های خوداشتغالی از محل تبصره ۱۸ حمایت خواهیم کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت بالای هنرستان‌های با رشته‌های هنری، گفت: شما دانش آموزان هنرمند که بهترین مبلغ هنر اسلامی و انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید باید با خلق آثار ارزشمند خود در فضای رسانه‌ای نیز مؤثر باشید و با کنشگری‌های مؤثر پیرامون موضوعات مختلف جامعه نقشی جدی ایفا کنید.

کد خبر 6090359 علی قدمی

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • هوش اجتماعی مدیران چیست؟!