Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش‌خبرنگار ایلنا از مشهد، علی سروری درنشست‌خبری چهارمین دوره جایزه جهانی گوهرشاد که با حضور جمعی از اصحاب رسانه در دفتر معاونت علمی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: در بند چهارم منشور هفت‌گانه رهبر معظم انقلاب برای آستان قدس رضوی به نشر معارف قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت‌(ع) تأکید شده است.

وی ابراز کرد: یکی از راه‌های نشر معارف قرآن و مکتب اهل بیت(ع)، معرفی و برجسته‌سازی الگوی زن مسلمان است؛ شخصیت‌های بزرگی همچون حضرت مریم، آسیه و شخصیت‌های اسلامی مانند حضرت خدیجه(س)، حضرت زهرا(س) و حضرت معصومه(س)، به عنوان شخصیت‌های برجسته در قرآن معرفی شده‌اند و سیره زندگانی آنان الگوی زن مسلمان امروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول تصریح کرد: بانو گوهرشاد از شخصیت‌های برجسته و فرهیخته‌ای است که حدود 600 سال پیش مسجد گوهرشاد را بنا و موقوفاتی را برای عمران و توسعه این مسجد وقف کرد. این بانو نه تنها به فعالیت‌های عمرانی و فرهنگی پرداخت، بلکه جریان حکومتی را به سمت فرهنگ و هنر سوق داد.

وی افزود: بانو گوهرشاد مسجد را در کنار مضجع شریف امام رضا(ع) ساخت و پایداری این بنا نیز به دلیل مجاورت آن در بارگاه منور رضوی است؛ این بانوی فرهیخته مکانی را با عنوان دارالحفاظ برای حافظان قرآن کریم ساخت تا به اشاعه معارف قرآنی کمک کند.

سروری ادامه داد: در طول تاریخ شمار بانوانی که خدمات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی داشته‌ا‌ند بسیار است؛ در زمان حال نیز بانوان زیادی داریم که در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، پزشکی و... خدمت‌رسانی می‌کنند. 

 وی اظهار کرد: آستان قدس رضوی با هدف ترویج معارف قرآنی و مکتب اهل بیت(ع) با تأکید بر سیره رضوی، برای تجلیل از بانوان فرهیخته و نیکوکار در زمینه‌های گوناگون در ایام ولادت امام علی‌بن موسی‌الرضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س)، همه ساله 8 نفر از بانوان را شناسایی و تقدیر می‌کند که امسال نیز مانند سال گذشته به 4 بانوی ایرانی و 4 بانوی خارجی این جایزه اهدا خواهد شد.

سروری گفت: ترویج فرهنگ نیکوکاری طبق آموزه‌های قرآنی و فعالیت بانوان در سراسر جهان از سوی دبیرخانه این جشنواره رصد می‌شود، فرهیختگی عبارت از سرآمدی، حسن اشتهار و انقلابی بودن است که در سطح ملی شامل اعتقاد به مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران و دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی میشود و انقلابی بودن نیز در سطح خارج از کشور، عبارت از هواداری از ایران و انقلاب اسلامی و ایستادگی در جبهه مقاومت است. 

وی خاطر‌نشان کرد: نخستین جشنواره جایزه جهانی گوهرشاد در سال 95 با حضور جمعی از مسئولان آستان قدس رضوی و مهمانان خارجی و داخلی در بارگاه منور رضوی برگزار شد. تا کنون 3 دوره از این جشنواره برگزار شده و امسال نیز هم‌زمان با ایام دهه کرامت، چهارمین دوره از این همایش برگزار خواهد شد.

وی هدف از برگزاری این جشنواره را شبکه‌سازی بانوان فرهیخته و نیکوکار دانست و افزود: انتظار داریم برگزیدگان جایزه جهانی گوهرشاد با دبیرخانه ارتباط دائمی برقرار کنند؛ همچنین معرفی گزینه‌های برتر برای دریافت جایزه در دوره‌های بعد، گسترش فرهنگ نیکوکاری در سطح بانوان به ویژه جوانان و نوجوانان، تلاش برای معرفی بیشتر ابعاد شخصیت حضرت رضا(ع)، خدمت افتخاری برای امام هشتم(ع) در هر جای جهان با نام و یاد ایشان، انتقال تجربه‌های نیکوکارانه به سایر بانوان به ویژه شبکه نیکوکاری جایزه جهانی گوهرشاد، از دیگر فعالیت‌هایی است که از برگزیدگان انتظار می‌رود. 

به اعتقاد این مقام مسئول، نیکوکاری دارا بودن کارنامه‌ای برجسته و شاخص از خدمات عام‌المنفعه است که عرصه و محورهای «ایثار و شهادت»، «مقاومت و بیداری اسلامی»، «آموزشی، علمی، پژوهشی»، «فرهنگی، هنری، رسانه‌ای»، «وقف و امور خیریه»، «امور عمرانی»، «امور پزشکی» و «مدیریت و کارآفرینی» را شامل می‌‌شود. 

وی خاطر‌نشان کرد: برای معرفی شخصیت‌ها از منابع متعددی استعلام گرفته می‌شود؛ امسال نیز مانند سال‌های گذشته تعداد 60 رزومه داخلی و به همین تعداد رزومه از بانوان خارجی به دبیرخانه ارسال شده که در مرحله نخست از هر کدام 20 نفر انتخاب می‌شوند و در پایان نیز این تعداد به نیت هشتمین امام شیعیان به عدد 8 می‌رسد.

دبیر جشنواره جایزه جهانی گوهرشاد به روند گزینش بانوان اشاره کرد و گفت: گزینش بانوان فرهیخته با بررسی و ارزیابی 17 داور داخلی و خارجی در کمیته انتخاب انجام می‌گیرد که این داوران متشکل از 4 صاحب‌نظر در رشته‌های تخصصی، نمایندگان کمیته‌های تخصصی و رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.

وی افزود: منتخبان این جایزه از طریق ثبت‌نام داوطلبان و معرفی سازمان‌های بین‌المللی، نهاد‌ها و مؤسسات فرهنگی و اجتماعی داخلی و خارجی شناسایی می‌شوند.

سروری گفت: انتخاب بر اساس 8 محور یاد شده و با وسعت نظر انجام میشود و هر کس از هر مذهب و دین توحیدی در مرحله دریافت این جایزه می‌تواند قرار بگیرد. تلاش ما همواره بر این بوده تعریف ما از نیکوکاری صرفا وقف نباشد و تنوع داشته باشیم. سعی شده افرادی از همه محورهای هشت‌گانه منتخب شوند و به برخی که در دو  یا سه بخش به این جایزه راه یافته‌اند، تنها یک جایزه اعطا می‌شود.

وی ادامه داد: در سه دوره برگزاری این مراسم از ۲۴ بانوی فرهیخته و نیکوکار کشورهای ایران، نیجریه، کنیا، عراق، ترکیه، روسیه، کویت، بحرین، انگلیس، تانزانیا و تایلند تجلیل شده‌ است. 

 سروری به راه‌اندازی سایت دبیرخانه این جشنواره اشاره کرد و گفت: سایت دبیرخانه به نشانی http://goharshad.aqr.ir هم‌اکنون به 6 زبان فارسی، انگلیسی، آذری، اردو، روسی و عربی راه‌اندازی شده که علاوه بر سایت، این دبیرخانه آماده ارائه پیشنهاد پایان‌نامه نیکوکاری و وقف است، ارتباط دبیرخانه با افراد به ویژه برگزیدگان از طریق کانالهای مجازی ادامه می‌یابد. 

وی ابراز کرد: طی یک سال گذشته به استان‌های مختلف سفر کردیم و دو استان تهران و یزد در برگزاری همایش جایزه جهانی گوهرشاد و معرفی بانوان فرهیخته شهر خود پیش‌قدم شدند.

دبیر جشنواره جایزه جهانی گوهرشاد، زمان برگزاری چهارمین دوره این جشنواره را 19 تیر اعلام کرد و گفت: این مراسم ساعت 10 صبح در تالار قدس حرم مطهر رضوی با حضور نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی، تولیت آستان قدس رضوی و شخصیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور و همچنین مهمانان خارجی برگزار می‌شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آستان قدس رضوی دبیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۸۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برندگان اسکار ایتالیا معرفی شدند/ «من کاپیتان» درخشید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، فیلم متئو گارونه با عنوان «من کاپیتان» که درام نامزد اسکار و درباره سفر حماسی ۲ مرد جوان آفریقایی است که تصمیم می‌گیرند داکار را ترک کنند تا به اروپا برسند و درام پائولا کورتلزی با عنوان «هنوز فردا هست» برندگان بزرگ شصت و نهمین دوره جوایز دیوید دی دوناتلو ایتالیا شدند.

«من کاپیتان» جایزه بهترین فیلم، کارگردان، تهیه‌کننده، تدوین‌گر و فیلمبردار و چند جایزه دیگر را برد و «هنوز فردا هست» که درباره وضعیت اسفبار یک زن خانه‌دار آزار دیده در رم پس از جنگ است و در ۱۹ بخش نامزد شده بود، ۶ تندیس دریافت کرد که بهترین کارگردان اول، بازیگر زن، بازیگر زن نقش مکمل، فیلمنامه و جایزه تماشاگران را شامل شد.

«هنوز فردا هست» که اولین تجربه کارگردانی پائولا کورتلزی، بازیگر محبوب ایتالیایی است و خود وی در آن نقش آفرینی هم کرده، به شکل سیاه و سفید یادآور سینمای نئورئالیستی ایتالیا است.

کورتلزی که ۵۰ ساله است، «هنوز فردا هست» را با بودجه‌ای حدود ۸ میلیون یورو (۸.۶ میلیون دلار) ساخته و فیلمش موفق شد تا بیش از ۳۹ میلیون دلار در ایتالیا فروش کند و «باربی» را شکست دهد. این فیلم که هنوز در حال اکران است، در فرانسه نیز با اقبال روبه رو شد و در حالی که از اواسط ماه مارس اکرانش را شروع کرد تاکنون بیش از ۴.۴ میلیون دلار فروش داشته اشت.

فیلم «ربوده شده» به کارگردانی مارکو بلوکیو دیگر فیلم موفق شب سینمای ایتالیا بود. این فیلم که برمبنای داستان واقعی پسری یهودی است که در قرن نوزدهم ایتالیا از خانواده‌اش گرفته شده و مجبور شده تا به دین کاتولیک درآید، برای بهترین فیلمنامه اقتباسی، طراحی تولید، لباس، گریم و مو برنده جایزه شد.

جوایز ویژه دوناتلو هم به میلنا ووکوتیچ بازیگر کهنه‌کار صحنه و سینمای ایتالیا اهدا شد که با فدریکو فلینی، لوییس بونوئل و آندری تارکوفسکی کار کرده است.

جایزه بهترین فیلم خارجی به فیلم «آناتومی یک سقوط» به کارگردانی ژوستین تریه رسید.

فهرست کامل برندگان جوایز دیوید دوناتلو ۲۰۲۴ چنین است:

بهترین فیلم: «من کاپیتان»، متئو گارونه

بهترین کارگردان: متئو گارونه برای «من کاپیتان»

اولین کارگردانی: پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

تهیه کننده: «من کاپیتان»، متئو گارونه، پائولو دل بروکو

بازیگر زن: پائولا کورتلزی، «هنوز فردا هست»

بازیگر مرد: میشل ریوندینو، «پالازینا لاف»

بازیگر زن نقش مکمل: امانولا فانلی، «هنوز فردا هست»

بازیگر مرد نقش مکمل: الیو آلمانو، «پالازینا لاف»

فیلمنامه اوریجینال: فوریو آندرئوتی، جولیا کالندا، پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

بهترین فیلمنامه اقتباسی: مارکو بلوکیو، سوزانا نیچیارلی، «ربوده شده»

فیلمبرداری: پائولو کارنرا، «من کاپیتان»

تدوین: مارکو اسپولتینی، «من کاپیتان»

مستند: ماریو مارتونه «کسی آن پایین مرا دوست دارد»

موسیقی فیلم: سابسونیکا، «آداجیو»

ترانه: «سرزمین من» از فیلم «پالازینا لاف»

طراحی تولید: «ربوده شده»

طراحی لباس: «ربوده شده»

طراحی چهره: «ربوده شده»

طراحی مو: «ربوده شده»

صدا: «من کاپیتان»

جلوه های دیجیتال: «من کاپیتان»

جایزه تماشاگران: پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

جایزه جوانان: پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

بهترین فیلم کوتاه: «گوشت فروش»، مارگریتا گیوستی

بهترین فیلم خارجی: «آناتومی یک سقوط»، ژوستین تریه

کد خبر 6096217

دیگر خبرها

  • فلسطین؛ الگوی آزادی خواهی ملت های مسلمان
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • «نمی‌توان با میانگین معدل ۱۲ مدعی الگوی جهانی بود»
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • معرفی افراد برتر مسابقات آزاد دارت کارگران کشور
  • ایران جوان بمان (جمعیت) در البرز معرفی می شود
  • دختران ورزشکار ایرانی یک الگو در کشورهای مسلمان هستند
  • معرفی فینالیست‌های والتر اسکات ۲۰۲۴
  • معرفی برترین‌های مسابقات آزاد دارت بانوان کارگر ایران
  • برندگان اسکار ایتالیا معرفی شدند/ «من کاپیتان» درخشید