Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیمی برلزوم ترویج«فرهنگ ازدواج» در اوایل انقلاب گفت:اوایل انقلاب لیستی ازجهیزیه دخترتهیه می کردند و مطابق با آن وام می دادند با این اقدام جوانان به راحتی می توانستند ازدواج کنند،اگر این شرایط باز هم فراهم شود، تمایل جوانان به ازدواج زیاد می شود.

«محبوبه ابراهیمی» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به تاثیر تورم بر تهیه جهیزیه و افزایش سن ازادواج جوانان گفت: با توجه به اینکه محیط خانه و کانون گرم خانواده در میان ما ایرانی ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است لذا از همان ابتدا  فرزندان خود را متناسب با مدل های مختلف زندگی، طرز برخورد و آماده شدن بر ای یک زندگی مستقل، پرورش و تربیت می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این روان شناس با بیان اینکه در حال حاضر جوانان با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی و تحریم های اعمال شده از سوی جهان غرب به سختی تصمیم به ازدواج می گیرند تصریح کرد: اقا پسرها به دلیل نداشتن شغل مناسب و دختر خانم ها به دلیل شرایط  اقتصادی نامناسب پدر، از تشکیل خانواده امتناع می کنند این در حالی است که همه جوانان ما در آرزوی ازدواج و تشکیل زندگی مشترک هستند ولی به دلیل ترس و واهمه از آینده این شیرینی ازدواج به تلخی و سختی  می انجامد.

 

وی اظهار کرد: زوج های زیادی به ما مراجعه می کنند که با گرفتن وام و قرض از دیگران، زندگی مشترک خود را تشکیل دادنند ولی به دلیل تورم و شرایط  اقتصادی نامناسب جامعه از همان ابتدای زندگی با مشکل و اختلاف مواجهه شدند به طوری که به گفته خودشان آنها حتی به دلیل گرانی و تورم توان خرید مایحتاج اولیه زندگی خود ( گوشت و برنج) را هم ندارند حالا تصور کنید آیا با این اوصاف جوانی جرات فکر کردن به ازدواج را دارد؟هر چند تا الان با توجه به تاثیراتی که تحریم ها بر زندگی مردم گذاشته آنها با اقتصاد مقاومتی دوام آوردند ولی به بن بست رسیدند.

 

ابراهیمی با بیان اینکه جهیزیه برای آغاز زندگی در میان ما ایرانی ها به عنوان یک اصل پذیرفته شده است افزود: ولی سلیقه ای بوده و هیچ قانون و چارجوبی ندارد،خانواده هایی که از وضع مالی خوبی برخوردارند،جهیزیه برند و خوب می دهند که در این میان فخرفروشی و خودنمایی خانواده ها نیز به چشم می خورد این در حالی است که امروزه برای تشکیل یک زندگی معمولی برای یک دختر حداقل باید 100 میلیون تومان پرداخت شود.

 

وی بر لزوم ترویج «فرهنگ ازدواج» اوایل انقلاب تاکید کرد و افزود: در اوایل انقلاب لیستی از جهیزیه دختر تهیه می کردند و مطابق با آن وام می دادنند با این اقدام جوانان به راحتی می توانستند ازدواج کنند در صورتی که این شرایط الان نیز در جامعه ما فراهم شود، تمایل بسیاری از جوانان برای ازدواج افزایش می یابد ضمن اینکه در حال حاضر وام 30 میلیون تومانی نیز پاسخگوی نیازهای زوج ها نیست ضمن اینکه حمایت دولت نیز بیسار مهم و ضروی می باشد.

 

این روان شناس با یبان اینکه امنیت زندگی و امنیت شغلی باعث ثبات، پیشرفت، اعتماد به نفس و امنیت روانی می شود خاطر نشان کرد: وقتی جوانی شب می خوابد، صبح بیدار می شود، می بیند شرایط زندگی نسبت به دیروز سخت تر شده است ،چگونه می تواند برای یک روز بعدش تصمیم بگیرد، وقتی کارفرمایان هیچ حمایتی از کارگران و کارکنان خود نمی کنند و هیچ اطمینان خاطری برای شروع و ادامه زندگی وجود ندارد، یک جوان چیکار باید بکند؟ چگونه باید زیر بار مسولیت و تعهد یک زندگی برود؟ آیا با این شرایط می تواند قول خوشبختی را به دختر مورد علاقه خود بدهد؟

 

وی با اشاره به تاثیر تورم و گرانی بر کاهش تمایل خانواده ها برازدواج فرزندانشان اظهار کرد: امروزه بیشتر خانواده ها ترجیح می دهند، فرزندانشان پولی را که خرج برگزاری مراسم عروسی می کنند برای ادامه زندگی به خارج از کشور بپردازند، من مراجعان زیادی دراین خصوص داشتم که والدین فرزندان خود را وادار به انصراف از ازدواج  می کردند.

 

ابراهیمی با اشاره به پیشنهادی در خصوص تهیه جهیزیه عروس خانم ها گفت: اگر ما قبل از برگزاری مراسم عقدکنان یا نامزدی لیستی از جهیزیه عروس را به دعوت شدگان ارایه دهیم و از آنها بخواهیم، طبق خواسته وسلیقه خود یکی از اقلام مورد نیاز را به عنوان هدیه جشن عروسی تهیه و اهدا کنند،بسیاری آشفتگی های فکری و روانی زوج ها از بین می رود.

 

این روان شناس با بیان اینکه این امر نیازمند فرهنگ سازی است اظهار کرد: ما هیچ گاه الگوی تربیتی و پرورشی مناسبی نداشتیم، در حال حاضر بیشتر دختر خانم ها یخچال ساید بای ساید می خواهند ولی به این مساله توجه نمی کنند که وقتی شما می خواهید در منزل استیجاری زندگی کنید، درآمد خوبی هم ندارید و از همه مهمتر صله رحم هم کاهش یافته است، چه نیازی به این وسایل گران قیمت دارید؟ در واقع می توان گفت دلیل بیشتر این مشکلات خود خانواده ها هستند.

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت مسجد جشن های دهه کرامت زلزله مسجدسلیمان اردبیل شبستان یزد قم حجت الاسلام ارزانی امامزادگان و بقاع متبرکه تورم و گرانی جهیزیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۵۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،استاندار فارس در اولین جلسه استانی خانواده و جوانی جمعیت استان با اشاره بر اینکه در حوزه ازدواج و طلاق با دو دسته مسائل مواجه هستیم، افزود: موضوعات این دو حوزه در سطح ملی و استانی دسته‌بندی می‌شوند؛ مسائل کشوری برای همه استان‌ها طبیعتاً یکسان هستند، اما در خصوص حل مسائل استانی باید تدابیر و راه‌کار‌های عملیاتی ارائه شود.
ایمانیه خواستار برگزاری دو جلسه جداگانه و اختصاصی در خصوص افزایش ازدواج و کاهش طلاق شد و افزود: با حضور افراد صاحب نظر پیش جلساتی با هدف مشورت و هم‌اندیشی برگزار شود و ظرفیت‌های همه گروه‌ها و سازمان‌ها برای افزایش میزان ازدواج و کاهش طلاق احصا و در جلسات تصمیم گیری مربوطه ارائه شود.
ایمانیه، تصریح کرد: شهرداری‌های استان همانند شهرداری شیراز با ارائه لایحه به شورا‌های اسلامی نقش خود را در این زمینه ایفا کنند؛ اداره کل شهری و شورا‌های استانداری فارس نیز موظف است میزان فعالیت شهرداری‌ها و شورا‌ها را در این زمینه پایش کند.
وی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز را مامور کرد تا وضعیت ازدواج، طلاق و فرزندآوری را در مرحله اول برای روستا‌ها طی دو ماه آینده ترسیم و ارائه کنند.
ایمانیه، بر ضرورت هم‌افزایی سمن‌های فعال در این حوزه تاکید کرد و گفت: سمن‌هایی که در حوزه ازدواج و فرزندآوری فعال هستند درقالب یک شبکه منسجم و منظم شکل بگیرند تا علاوه بر بازدهی بیشتر اقدامات از موازی‌کاری لوگیری شود.
وی با بیان اینکه در فارس حدود ۴۰۰۰ سمن وجود دارند خاطرنشان ساخت: باید به سایر سمن‌ها هم ابلاغ شود تا در زمینه ازدواج حداقل در مجموعه و اعضای خود فعال باشند و برای ازدواج و کاهش طلاق برنامه‌های کمی و کیفی و مادی و معنوی داشته باشند.
ایمانیه مسئولیت جلوگیری از سقط جنین را متوجه دانشگاه‌های علوم پزشکی دانست و گفت: وضعیت فعلی زیر مجموعه‌های علوم پزشکی استان احصا و از دانشگاه‌ها برای تغییر این وضعیت برنامه مدون و مشخص مطالبه کنید؛ معاونت غذا و دارو نیز با همکاری سازمان صمت و اتحادیه مربوطه در زمینه برخورد با متخلفان احتمالی که در زمینه فروش دارو‌های سقط جنین در بعضی عطاری‌ها و در فروشگاه‌ها فعالیت می‌کند، اقدام کند.
وی همچنین از صدا و سیمای مرکز استان و اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری خواست حقوق پیش بینی شده در قانون را برای کارمندان در دوران بارداری و شیردهی مکررا به اطلاع والدین شرایط برسانند و در ادامه افزود: چنانچه سازمان یا دانشگاهی در این زمینه ها، امتیازات قانونی را برقرار نمی‌کند واجدین شرایط می‌توانند موضوع را به بازرسی و رسیدگی به شکایات استانداری منعکس کنند.

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • یاس و ناامیدی موجب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می شود
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • معلمان سکانداران علمی جامعه هستند
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • لیبرال دموکراسی پایبند هیچ قانونی نیست/تاریخ پراز جنایت استکبار
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق