Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@17:16:05 GMT

جزئیات رفع توقیف کشتی ایرانی

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۸۴۴۰

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی جزئیات خروج نفتکش ایرانی «هپینس» از آب‌های عربستان و حرکت آن به سمت آب‌های سرزمینی را تشریح کرد. ناطقان: جلیل اسلامی درباره رفع توقیف نفتکش «هپینس ۱» از بندر جده عربستان گفت: این نفتکش از ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران بود که فروردین امسال از بندر عسلویه به سمت اروپا بارگیری کرده بود اما در ۷۰ مایلی بندر جده عربستان، برای این شناور سانحه‌ای رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: بر اثر این سانحه، آب وارد موتورخانه کشتی شد و ماشین‌آلات آن از کار افتاد؛ بنابراین دیگر امکان حرکت برای آن وجود نداشت.


به گفته اسلامی، سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت ملی نفتکش ایران برای بهبود وضعیت این شناور پیگیری‌های لازم را انجام دادند و نهایتاً با توجه به اینکه نزدیک‌ترین بندر به محل سانحه، بندر جده در عربستان بود، شناور مذکور به این بندر منتقل شد.

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: پس از انتقال به بندر جده، اقدامات اولیه برای تعمیر کشتی جهت جلوگیری از غرق‌شدگی آن صورت گرفت. سپس با هزینه شرکت ملی نفتکش، تعمیرات اساسی انجام شد و آب موجود در موتورخانه نفتکش هپینس به طور کامل تخلیه شد. برای انتقال این نفتکش به ایران، جهت ایمنی بیشتر، امنیت بالاتر، هزینه‌های کمتر و سرعت بیشتر یدک‌کش‌های ایران به بندر جده اعزام شدند اما عربستان به دلایل مختلف اجازه خروج به کشتی ایرانی را نداد.

وی تصریح کرد: از خرداد ماه امسال نفتکش هپینس آماده خارج شدن از بندر جده بود اما عربستانی‌ها بهانه‌های مختلفی برای جلوگیری از خارج شدن این نفتکش مطرح می‌کردند که ابتدا بهانه هزینه بود؛ در نتیجه هزینه‌های حضور این نفتکش در بندر جده را پرداخت کردیم. پس از آن باز هم اجازه خروج ندادند و این‌بار مسئله تائیدیه‌های بین‌المللی را بهانه کردند.

عضو هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: وزارت امور خارجه نیز از طریق سفارت سوئیس در عربستان به عنوان حافظ منافع ایران در این کشور، پیگیری‌های لازم را انجام می‌داد اما عربستانی‌ها همچنان از خروج این نفتکش از بندر جده جلوگیری می‌کردند.

وی گفت: نهایتاً هفته گذشته اجلاس سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) در لندن برگزار شد که در این نشست، ایران اعلام کرد بیانیه سازمان دریانوردی علیه اقدامات عربستان مبنی بر جلوگیری از خارج شدن هپینس از بندر جده قرائت شود. عربستانی‌ها مایل نبودند که این بیانیه خوانده شود و قول همکاری به ما دادند اما باز هم مانع از خروج نفتکش ایرانی از این بندر شدند. نهایتاً بیانیه IMO علیه اقدامات عربستان قرائت شد.

اسلامی افزود: در لندن با سفارت عربستان در انگلیس مذاکره کردیم. همچنین انجمن بین‌المللی صنفی دریانوردان (ITF) همکاری و میانجیگری کرد. در نهایت صبح روز گذشته عربستان اجازه خروج هپینس از بندر جده را صادر کرد.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی خاطرنشان کرد: دیروز بعدازظهر (۲۹ تیرماه) نفتکش ایرانی از عربستان خارج شد که بخشی از راهنمایی این شناور توسط عربستانی‌ها بود و پس از آن با توجه به اینکه یدک‌کش ایرانی در حال حمل این کشتی است و سرعت آن چندان بالا نیست، بنابراین در حال حاضر از آب‌های عربستان خارج شده و وارد آب‌های بین‌المللی دریای عمان شده است اما تا زمان ورود به آب‌های ایران طول می‌کشد. منبع: تسنیم برچسب ها: رفع توقیف ، کشتی ایرانی ، عربستان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رفع توقیف کشتی ایرانی عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۸۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: مسئول رسیدگی به پرونده کشتی پرتغالی توقیف شده قوه قضاییه است

وزیر کشور به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت کشتی پرتغالی توقیف شده پرداخت و اعلام کرد که مسئول رسیدگی به این پرونده قوه قضاییه است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، احمد وحیدی وزیر کشور درباره وضعیت کشتی پرتغالی توقیف شده گفت: مسئول رسیدگی به این پرونده قوه قضاییه است و تخلفی که در این زمینه صورت گرفته از این مسیر باید حل و فصل شود.

وی ادامه داد: شبکه‌های بیگانه در این باره شایعات زیادی درست می‌کنند.

گفتنی است یک فروند کشتی کانتینربر با نام «MCS Aries» توسط نیرو‌های ویژه دریایی سپاه SNSF با اجرای عملیات هلی‌برن و تخلیه نیرو روی عرشه کشتی در نزدیکی تنگه هرمز توقیف شده است.

دیگر خبرها

  • ۱۵۴ همت در پروژه های بندری سرمایه گذاری می شود
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • توضیحات وزیر کشور درباره وضعیت کشتی توقیف شده
  • فوت دردناک پیرمرد میاندوآبی زیر چرخ‌های نفتکش
  • فوت غم‌انگیز پیرمرد میاندوآبی زیر چرخ‌های نفتکش
  • فوت غمناک پیرمرد میاندوآبی زیر چرخ‌های نفتکش
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • توضیح وزیر کشور درباره کشتی توقیف شده پرتغالی
  • وزیر کشور: مسئول رسیدگی به پرونده کشتی پرتغالی توقیف شده قوه قضاییه است
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟