Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@03:40:37 GMT

پشت پرده تسویه حساب مدعیان اصلاحات با «آقا محسن»

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۶۴۱۲

پشت پرده تسویه حساب مدعیان اصلاحات با «آقا محسن»

مدعیان اصلاحات که از نقش‌آفرینی موثر محسن رضایی در هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام عصبانی هستند، کوشیدند به نحو دیگری با وی تسویه حساب کنند.

به گزارش مشرق، روزنامه شرق در واکنش به مطلبی درخصوص قطعنامه ۵۹۸ که ۲۷ تیرماه در کیهان منتشر شد، در صفحه اول دو روز پیش خود در گزارشی با عنوان «انتقاد مجدد یک روزنامه اصولگرا از عاملان قطعنامه ۵۹۸» و تیتر «بازخواست بعد از ۳۰ سال!» نوشت: «حتی اگر اصلاح‌طلب‌ها او را روزی رها کنند بخشی از اصولگرایان او را هیچ‌وقت رها نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

بیشتر بخوانید:

این ۱۴ نکته‌ درباره قطعنامه ۵۹۸ را می‌دانید؟


در ادامه این مطلب شیطنت‌آمیز ادعا شده کیهان گفته است که محسن رضایی یکی از کسانی بوده که جام زهر را به حضرت امام(ره) تحمیل کرده است. این در حالی است که در همان مطلب از قول آقای رضایی به تصریح نقل شده بود همان کسانی که جام زهر را به امام تحمیل کردند، مسبب و امضاکننده برجام نیز شدند.


با این‌ حال محسن رضایی جوابیه‌ای صادر کرد مبنی بر اینکه یادداشت مزبور «باعث سوء‌استناد و تحریف بیانات و مواضع مقام معظم رهبری توسط یک پایگاه اطلاع‌رسانی اصلاح‌طلب» شده است و حقیقت این است که طبق تأیید امام(ره) «فرمانده سپاه پاسداران [محسن رضایی] در صورت تهیه مایحتاج جنگ معتقد به ادامه جنگ می‌باشد» که در کیهان منتشر شد. مطمئناً به دلیل همین نوع رویکرد و دیدگاه انقلابی بوده که وی طی چند سال گذشته، بین خود و تهیه‌کنندگان برجام خط فاصلی کشیده است.


چرایی ناراحتی اصلاح‌طلبان از محسن رضایی


مسئله اساسی مدعیان اصلاحات این نیست که چه روایتی از قطعنامه ۵۹۸ صحیح است یا غیرصحیح چه آنکه برای همگان روشن است که اسلاف و رهبران فکری مدعیان اصلاحات قطعنامه را به امام تحمیل کردند. آن زمان که آقا محسن و دیگر پاسداران و بسیجیان به همراه ارتشیان غیور در جبهه‌های غرب و جنوب مشغول جانفشانی و دفاع از این آب و خاک بودند، عده‌ای در تهران مجمع به اصطلاح عقلا(!) تشکیل دادند و فعالیت‌شان چنان مخرب بود که با تشر حضرت‌امام(ره) این مجمع دورهمی تعطیل شد.


درخصوص محسن رضایی هم ذکر این نکته ضروری است که ایشان به‌هرحال در برهه‌هایی در جنگ تحمیلی توانستند با مجاهدت‌های خود در عرصه دفاع مقدس به فرموده رهبر معظم انقلاب «بارها قلب امام راحل و دل امت مسلمان را شاد کنند» و این خود برگ زرینی در کارنامه ایشان است.


کینه روزنامه‌های زنجیره‌ای و مدعیان اصلاحات از محسن رضایی که در آن دوران خطیر توانسته بود به فرموده رهبر معظم انقلاب «بارها قلب امام راحل و دل امت مسلمان را شاد کنند»، به خاطر نقش وی در مجمع تشخیص مصلحت نظام است چه آنکه محسن رضایی به‌عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام علی‌الخصوص در حوزه دبیرخانه و کار ویژه مجمع در «نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی» عملکرد قابل توجهی داشته است.


لازم به یادآوری است که محسن رضایی در مهرماه ۹۶ از تشکیل «هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام» خبر داد و گفت: «هر قانونی که مجلس شورای اسلامی تصویب کند و مغایر سیاست‌های کلی باشد، مجمع این اختیار را دارد که از طریق شورای نگهبان آن را رد کند و مجلس هم بایستی آن را اصلاح کند. در رابطه با دو قوه قضائیه و مجریه نیز ، ضمانت اجرا به این نحو است که ما انحرافات را به قوای قضائیه و مجریه ابلاغ و گزارش آن را به محضر مقام معظم رهبری تقدیم می‌کنیم.» بعد از اعلام این خبر بود که رسانه‌های زنجیره‌ای با حرف‌هایی مانند «بدعت در مسیر قانون‌گذاری» و «تشکیل مجلس دوم» و... به مخالفت و انتقاد از محسن رضایی پرداختند.


این مسئله به حدی برای اصلاح‌طلبان گران تمام شده بود که عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام استعفای خود، در مهرماه ۹۷ در نامه‌ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی با عنوان «سپاس از مجلس شورای اسلامی» نسبت به تشکیل «هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام» هشدار داد و نوشت: «کسانی فراتر از قانون بخواهند سرنوشت مردم را در دست بگیرند و به کسی هم پاسخگو نباشند. اقدام فراقانون اساسی هیئت نظارت مجمع تشخیص و توقف ابلاغ قانون مصوب پس از طی مراحل پیش‌بینی شده در قانون اساسی از این‌ دست است و جای نگرانی جدی دارد.»


وی در نامه به لاریجانی با اشاره به اظهارات عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نوشته بود: «نحوه بیان سخنگوی این شورا این‌گونه بود که گویا هیئت نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام جانشین مقام رهبری است، اختیارات ایشان را دارا و اقتدار لازم برای توقف لوایح مصوب را با وجود نظر دولت و مجلس و پس از اعلام عدم مغایرت آنها با شرع و قانون اساسی از شورای نگهبان را دارد.»


آخوندی در این نامه نوشت: «درواقع با این اعلام رکن جدیدی در ارکان حاکمیت در جمهوری اسلامی ایران فراتر از قانون اساسی تعریف شده است که مسبوق به سابقه نیست.»


همچنین گفتنی است ناراحتی اصلاح‌طلبان از محسن رضایی، به دلیل ایرادهای مجمع تشخیص مصلحت نظام به لایحه پالرمو (یکی از چهار لایحه مرتبط با اجرای مقررات گروه ویژه اقدام مالی (FATF)) است که به اعتراف بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی، صریح‌ترین قدرت‌نمایی «هیئت عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام» بود.


این مسئله نیز به حدی جدی بود که سبب شد دولت برخلاف رویه معمول خود، صریحاً در مقابل ایرادات مجمع تشخیص مصلحت نظام بایستند. ازاین‌رو بود که حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در تیرماه ۹۷، در گفت‌وگو با یک پایگاه خبری گفت: «نیازی به نظر مجمع تشخیص مصلحت نبود، مرجع تشخیص مسائل امنیت ملی، شورای عالی امنیت ملی است نه مجمع تشخیص»


از دیگر نکات حائز اهمیتی که نباید نادیده گرفته شود این است که علاوه‌بر ایرادات این هیئت به بودجه و مسائل دیگر که اصلاح‌طلبان را به فرسایش با آن ناچار کرده است، موضع‌گیری‌های خود محسن رضایی به‌عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌ویژه در حوزه اقتصاد مقاومتی، اسناد بالادستی نظام و سیاست‌های کلی و به‌ویژه برجام و یا مذاکرات هسته‌ای و... به مذاق مدعیان اصلاحات خوش نیامده است. البته برای مردانی که سابقه پنجه درافکندن با رژیم بعث و آمریکا را در کارنامه خود دارند، چنین شیطنت‌هایی، چیزی جز مصداق «عرض خود می‌برند و زحمت ما می‌دارند» نیست.

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی محسن رضایی قطعنامه 598 اصلاحات روزنامه شرق هیئت عالی نظارت مجمع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۶۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت چشمگیر ایران در کنترل بیماری مالاریا / پیشتازی در گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی

با اقدامات مؤثر وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های متعدد، طی بازه زمانی چهار ساله از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی بیماری مالاریا در کشور شناسایی نشده و شناسایی نشدن مورد بومی ابتلاء به مالاریا طی این سال‌ها، نشان دهنده پیشرفت چشمگیر و قابل توجه برنامه کنترل مالاریا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، به گفته متخصصان، بیماری مالاریا یک بیماری انگلی است که توسط پشه آنوفل به انسان منتقل می‌شود، انواع و گونه‌های مختلفی دارد که سه گونه ویواکس، فالسیپاروم و مالاریه موجود در ایران هستند که از بین آن‌ها پلاسمودیوم ویواکس شایع‌ترین گونه انگل مالاریا است و خطرناک‌ترین نوع آن هم پلاسمودیوم فالسیپاروم است که خطر مرگ را به دنبال دارد.

مسئولان امر معتقدند؛ این بیماری بیشتر در مناطق گرمسیری شیوع پیدا می‌کند و در ایران بیشتر در نواحی گرمسیری کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان دیده می‌شود؛ از علائم شایع این بیماری می‌توان به تب و لرز، تعریق، احساس سرما و سردرد و حالت تهوع اشاره کرد.

بر اساس آخرین گزارشات ارائه شده، در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۴۱ میلیون مورد ابتلاء به مالاریا گزارش و از این تعداد، بیش از ۶۲ هزار مورد منجر به مرگ شده است. بیماری مالاریا در مناطق دارای آب و هوای معتدل شایع نیست، اما در نواحی گرمسیر و نیمه گرمسیر رایج است و کودکان خردسال (با سن کمتر از پنج سال) ساکن در آفریقا، بیشترین قربانیان این بیماری را به خود اختصاص می‌دهند.

رضا فدایی، مدیر بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان نیز پیش‌تر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرده بود: در حال حاضر به صورت سالانه در سراسر جهان بیش از ۲۲۰ میلیون نفر به بیماری مالاریا مبتلا می‌شوند و حدود ۶۰۰ هزار نفر در سال، در پی ابتلاء به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند و در دستور کار داشتن برنامه‌های کنترل مالاریا در ایران منجر شده است که خطر ابتلاء به این بیماری در کشور به حداقل برسد.

اکنون ایران در منطقه در زمینه مبارزه با بیماری مالاریا، پیشتاز است و با توجه به اهمیت این بیماری و لزوم آگاه‌سازی افراد، تشخیص به موقع بیماری و کنترل مالاریا در کشور با احمد رئیسی، رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت (مالاریا و بیماری‌های منتقله از آئدس)، گفت‌وگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

ایمنا: چند مورد بومی مالاریا طی سال‌های اخیر در کشور گزارش شده است؟

رئیسی: در راستای اقدامات انجام شده در سراسر جهان به منظور مبارزه جهانی با بیماری مالاریا، با اقدامات مؤثر وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران، طی بازه زمانی چهار ساله از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی بیماری مالاریا در کشور شناسایی نشده است.

شناسایی نشدن مورد بومی ابتلاء به مالاریا طی این سال‌ها، نشان دهنده پیشرفت چشمگیر و قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از شش دهه در کشور است و روز جهانی بیماری مالاریا نیز فرصتی به منظور ارائه دستاورد کشورها در مهار این بیماری و مشکلات مرتبط با آن در سطح جهان به شمار می‌رود.

در دو سال گذشته بعد از نزدیک به ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، شاهد افزایش موارد ابتلاء بوده‌ایم که تمام موارد شناسایی شده، موارد وارد شده از مرزهای جنوب و جنوب شرقی کشور و به ویژه از کشور پاکستان بوده است و نگرانی از این بابت وجود دارد که موارد وارده از کشورهای افغانستان و پاکستان، تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

با وجود گزارش نشدن موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، در دو سال گذشته برای اولین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و بعضی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که تمام این موارد، مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند.

تمام افراد مبتلا به این بیماری، مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهرهای سرباز، چابهار و سراوان داشته‌اند و بیشتر آنها از نیروهای نظامی و انتظامی شاغل در منطقه مذکور و افرادی که در امر جابه‌جایی سوخت بین مناطق مرزی ایران و پاکستان اشتغال داشته‌اند، هستند.

ایمنا: چند مورد بیماری مالاریا در سال گذشته به ثبت رسیده است؟

رئیسی: سال گذشته پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد مالاریا بسته شد که تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بوده است؛ به طور کلی باید توجه داشت که ایرانی‌هایی که از موارد وارده به این بیماری مبتلا شده‌اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرزهای جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بوده‌اند یا به مرزهای شرقی کشور تردد داشته‌اند.

ایمنا: جمهوری اسلامی ایران با چه شرایطی موفق به کنترل این بیماری در سطح کشور شده است؟

رئیسی: در شرایطی شاهد پیشرفت‌های کشور در حوزه کنترل بیماری مالاریا هستیم که تحریم‌های سخت و شدید و محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی وجود داشته و طی بازه زمانی اخیر نیز با همه‌گیری بیماری کرونا، بار سنگینی به کشور متحمل شده است، از همین رو حمایت‌های سازمان بهداشت جهانی در راستای دستیابی به این موفقیت حائز اهمیت است.

ایمنا: با توجه به همسایگی با کشورهای آلوده مانند پاکستان، کدام استان‌های کشور در معرض خطر به شمار می‌رود؟

رئیسی: در کشور پاکستان، بروز سالانه بیش از دو میلیون مورد بیماری مالاریا تخمین زده می‌شود و با این وجود، با تلاش‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان که محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به شمار می‌رود، هیچ مورد بومی بیماری مالاریا ثبت نشده است و این موضوع دستاوردی مهم به شمار می‌رود.

با وجود ثبت موارد به نسبت زیادی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که به‌رغم کارشناسان وزارت متبوع همه غیربومی بوده است، کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی هنوز هم یک کشور موفق شناخته می‌شود.

ایمنا: با وجود اقدامات انجام شده، ریسک بروز بیماری مالاریا در کشور همچنان وجود دارد؟

رئیسی: ثبت نشدن مورد بومی مالاریا طی چهار سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد؛ به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشورهای همسایه شرقی، نه تنها افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در داخل شهرستان‌های مرزی استان سیستان بلوچستان را به شکل قابل توجهی افزایش داده است، بلکه به‌رغم مشاهده نشدن شواهد اثبات شده مبنی بر برقراری چرخه انتقال محلی مالاریا، سازمان جهانی بهداشت بر موارد اندکی از انتقال بیماری در داخل مرزهای کشور، نظر دارد.

باید به این نکته مهم توجه داشت که ایران، کشوری پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشورهایی مانند امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده‌اند، نیست؛ کشور ایران دارای بیش از ۸۰ میلیون جمعیت است و در جوار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در آنها بیش از بسیاری از کشورهای منطقه است.

ایمنا: در زمینه تشخیص بیماری مالاریا چه پیشرفت‌هایی حاصل شده است؟

رئیسی: یکی از دستاوردهای خوب کشو به‌رغم فشار سختی‌های همه‌گیری بیماری کرونا، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی بوده است، به گونه‌ای که در مدیترانه شرقی به‌رغم تمام کارشناسان بین‌ المللی، ایران در این زمینه پیشتاز است.

در پایان نیز امید است بتوانیم با مشارکت نیروهای نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هشیارانه عمل و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

کد خبر 747807

دیگر خبرها

  • محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • پیشرفت چشمگیر ایران در کنترل بیماری مالاریا / پیشتازی در گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟
  • (عکس) محسن رضایی در جمع اعضای شریان
  • عکسی عجیب از محسن رضایی در جمع اعضای شریان /راه او از قالیباف و حدادعادل جدا شد؟
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • آموزش در حوزه بانوان جدی گرفته شود
  • آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند