Web Analytics Made Easy - Statcounter

متهم بانک سرمایه گفت: کاظمی، توسلی و بخشایش سر ما داد می‌زدند؛ غندالی در همه جلسات می‌آمد و می‌گفت که اگر من دستوری دادم اجرا نکنید، اما از آن طرف، آدم می‌آورد و معرفی می‌کرد. ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۵ اجتماعی حقوقی و قضایی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، بیست و دومین جلسه محاکمه مدیران بانک سرمایه پس از اعلام رسمی جلسه از سوی قاضی اسدالله مسعودی مقام رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه جرائم اخلالگران اقتصادی رسول قهرمانی نماینده دادستان درباره محمد سلمانی اعلایی یکی از متهمان این پرونده اظهار کرد: اعلائی یک ویژگی منفی در بانک سرمایه داشت و این ویژگی منفی این بود که او بسیار حرف گوش‌کن بود به نحوی که به طور جدی ابزار دست طراحان فساد در بانک سرمایه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نامبرده به قدری حرف گوش‌کن بود که گاهی شخصا در شعبه حضور یافته و دستورات مدیران را به روسای شعب تحمیل می‌کرد.

نماینده دادستان گفت: البته واقعیت این است که اعلایی از اخبار پشت پرده فساد خبر نداشت ولی با توجه به اینکه فردی دارای تخصص بانکی بوده، می‌دانسته قوانین رعایت نمی‌شود و همین مقدار برای ارتکاب جرم کافی است.

در ادامه پیش از آنکه اعلایی برای ارائه دفاعیات در جایگاه قرار گیرد قاضی مسعودی مقام خطاب به وی گفت: اگر به اسامی اشخاص می‌خواهید استناد کنید هیچ ایرادی ندارد اما مستند باشد.

در ادامه اعلایی در بیان دفاعیات خود به اظهارات پری یدیسار رئیس یکی از شعب بانک سرمایه مبنی بر اینکه اعلایی در شعب حضور یافته و دستور می‌داد گفت: خانم یدیسار در نامه‌هایی که برای من می‌فرستاد یک رونوشت نیز به بخشایش مدیرعامل وقت بانک سرمایه می‌زد و بدون اینکه نامه‌ای را هامش کنم مدیرعامل بانک سرمایه پیرو نامه رونوشت شده به من دستور می‌داد در صورتی که رونوشت زدن به مدیرعامل بانک اصلا مرسوم نبود و خانم یدیسار به خاطر ارتباطاتی که داشت مستقیم به مدیرعامل رونوشت می‌زد. بنابراین اینطور نبود که من بالای سرشان بروم و دستور بدهم.

وی به بازدیدهای خود از شعب اشاره کرد و افزود: بازدیدهای من در دفاتر شعب منعکس است و در این بازدیدها از هیچ چیزی چشم‌پوشی نمی‌کردم.

رئیس وقت حوزه 10 بانک سرمایه اضافه کرد: ما یک غندالی می‌گفتیم صد غندالی از دهانمان بیرون می‌آمد و فکر نمی‌کردیم غندالی یک جوانی را بیاورد و همه اختیار را به او بدهد

این متهم با بیان اینکه کاظمی، توسلی و بخشایش سر ما داد می‌زدند گفت: غندالی در همه جلسات می‌آمد و می‌گفت که اگر من دستوری دادم اجرا نکنید، اما از آن طرف، آدم می‌آورد و معرفی می‌کرد.

وی افزود: مشتریانی که به بانک برای دریافت تسهیلات معرفی می‌شوند یا از سوی غندالی و ریخته‌گران معرفی می‌شدند و یا از سوی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره. می‌رفتند پشت پرده و به ما ابلاغ می‌کردند و کوچکترین تخلفی در ذهن و مخیله ما وجود نداشت.

اعلایی افزود: هر موقع برای سرکشی شعب از ساختمان بانک سرمایه بیرون می‌رفتم خودروی غندالی را می‌دیدم و هر موقع جلسه هیئت مدیره بود غندالی هم حضور می‌یافت؛ من که نمی‌توانستم جلوی غندالی را بگیرم که در جلسه شرکت نکند و در بعضی از شرکتها با دو امضا در هیئت مدیره مصوبه گرفتند و به اعتبارات ابلاغ شده است.

وی گفت: در زمان مدیریت دکتر احمدی برای اینکه یک کتابفروشی در ایرانشهر که مالکش هم یک استاد دانشگاه بود 300 میلیون تومان تسهیلات بگیرد نامه زدم اما موفقت نکردند.

این متهم با بیان اینکه محمد امامی می‌آمد و به ما دستور می‌داد گفت: یک روز امامی با من تماس گرفت و خواست به دفترش بروم در آن جلسه امامی به من گفت که لیست شرکتهایی که جذب کرده‌ام به او بدهم و من نیز پذیرفتم اما وقتی از جلسه بیرون آمدن تصمیمم عوض شد زیرا فکر می‌کردم امامی می‌خواهد تمام تلاشهای من برای جذب شرکتها را به نام خود تمام کند.

وی اضافه کرد: همین شرکت مپنا را که چند وقت پیش آقای جهانگیری برای بازدید به آنجا رفته بود چهار بار برای شعبه میرداماد به منظور دادن ضمانتنامه جذب کردم اما آقای بخشایش مجوز ضمانتنامه نداد.

اعلایی به اقدامات خود در بانک سرمایه از سال 91 و 93 اشاره کرد و گفت: در این سالها حدود 13 هزار میلیارد وصولی نقدی داشتیم و 1700 میلیارد تومان تعیین تکلیف شد.

تلاش متهم پرونده بانک سرمایه از دفاع به بهانه در دسترس نبودن مدارککیفرخواست 10 مدیر بانک سرمایه قرائت شدمشخصات متهمان جدید بانک سرمایه/ زاهدی مهره کلیدی غندالیارتباط گران‌نمایی 2 هزار میلیاردی در بانک سرمایه با افزایش قیمت ملک و مسکنادعای یک متهم: وصولی‌های بانک سرمایه صوری بوده استرئیس وقت هیئت مدیره بانک سرمایه: نجومی‌بگیر نیستم/ حقوق 70 میلیونی پیشنهاد دادند

انتهای پیام/

R1332/P/S2,20/CT11 واژه های کاربردی مرتبط بانک سرمایه دادگاه مفاسد اقتصادی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بانک سرمایه دادگاه مفاسد اقتصادی بانک سرمایه دادگاه مفاسد اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۰۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟

تولید فرآیندی است که اگر چرخ آن به درستی بچرخد قلب اقتصاد هم مرتب خواهد تپید، تپشی که البته نیاز به خون‌رسانی به موقع دارد و اگر این خون رسانی به درستی انجام نشود آهسته آهسته چرخ تولید هم بی رمق خواهد شد بی رمقی که به شکل مستقیم به سفره مردم رخنه خواهد کرد.

نام‌گذاری امسال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردمی» و سال گذشته «مهار تورم، رشد تولید» خبر از میزان اهمیت تولید می‌دهد، تولیدی که البته کم هم با چالش مواجه نیست! در همین راستا ابراهیمی یکی از تولیدکنندگان کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای واحد تولیدی خود نیازمند تسهیلات بودم، اما شرایط دشواری که برای دریافت این تسهیلات وجود داشت سبب شد منصرف بشوم.

در ادامه هم دیگر مخاطب باشگاه خبرنگاران جوان جعفری گفت: شرایط برای دریافت تسهیلات برای بخش تولید گاهی بسیار دشوار است اگر در این شرایط تسهیلگری شود گره از کار بسیاری از تولیدکنندگان باز خواهد شد.

اعتبارات بانکی به سمت تولید هدایت شود

هدایت اصولی تسهیلات به‌سمت تولید به‌عبارتی یکی از ارکان مهم خون رسانی به قلب تپنده اقتصاد است که اگر به درستی رخ ندهد سرعت چرخ تولید کاهش پیدا خواهد کرد. نکته‌ای که رهبر انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ۵ اردیبهشت در دیدار با کارگران با اشاره به آن فرمودند: اعتبارات بانکی هم هدایت بشود به سمت تولید. امروز البته این جور نیست. باید بیشتر اعتبارات بانکی، تسهیلات بانکی به سمت تولید هدایت بشود که این را مسئولین بانکی باید به آن توجّه کنند.

اما چرا گاهی تسهیلات به سمت تولید هدایت نمی‌شود؟ در همین راستا سیاوش غیبی‌پور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنگاه‌داری بانک‌ها سبب می‌شود منابع به سمت سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال نرود و علاوه بر شکل گیری ناترازی حتی می‌تواند آن را تشدید کند؛ ناترازی شبکه بانکی که می‌تواند قلب اقتصاد و تولید کشور را دچار مشکل کند.

همچنین در ادامه حجت‌الله فرزانی کارشناس امور بانکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: در رابطه با هدایت اعتبار به سمت تولید باید اشاره کرد که با توجه به این که سال گذشته توسط بانک مرکزی سیاست انقباضی پیش گرفته شد همین مسئله باعث شد کمی توان تسهیلات دهی بانک‌ها کاهش پیدا کند. توان تسهیلات دهی با توجه به افزایش میانگین سپرده قانونی بانک‌ها آن هم به میزان ۳ درصد طبیعی بود که حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کند و این موضوع سبب می‌شود یک سری از صنایع از روند تسهیلات جا بمانند و یا این که بانک‌ها تسهیلات بیشتری به بخش اقتصادی که اطمینان خاطر مطلوب‌تری نسبت به باز پرداخت دارند دهند.

بنگاهداری بانک‌ها چالشی مقابل هدایت تسهیلات به سمت تولید

این کارشناس امور بانکی همچنین گفت: موضوع دیگر بحث بنگاهداری است زمانی که بخشی از منابع بانک‌ها منجمد و در بنگاهداری خلاصه شده است در حالی که یکی از رسالت‌های آن رفع نیاز خانوار و تامین تسهیلات مورد نیاز آنها و بخش تولید است به تبع منابع به بخش دیگر تخصیص داده می‌شود و منابع بانک محدود می‌شود. منابع محدود شده بانک‌ها که می‌توانست به تولید و سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی تخصیص داده شود، اما به سوی دیگر می‌رود که این اقدام به بخش‌های تولیدی آسیب خواهد زد. بخش‌های تولیدی که میزان تسهیلات دریافتی آنها متناسب با رشد تورم نخواهد بود لذا توان واحد‌های تولیدی کاهش پیدا می‌کند. واحد‌های تولیدی به سبب این که سرمایه در گردش کوچک تری توانستند دریافت کنند و تامین بر اساس ظرفیت عملی آنها کافی نیست به ناچار ظرفیت تولید کاهش پیدا می‌کند و اگر به شکل کلی نگاه کرد در مجموع این فرآیند باطل به کل اقتصاد کشور آسیب خواهد زد.

فرزانی همچنین بیان کرد: موضوع دیگر این که حدود ۸ بانک بزرگ ما نزدیک ۳۰ درصد مطالبات از دولت‌ها دارند منابعی که اگر بازگردد می‌تواند به سمت تولید البته با نظارت هدایت شود.

راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید 

او در رابطه با راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید هم می‌گوید: لازم است که جدای از بحث‌های حمایتی، بانک‌ها بتوانند از بازگشت منابع خود به نوعی اطمینان خاطر مناسبی کسب کنند که این به اعتبارسنجی اصولی و با دقت لازم بازمی‌گردد. همچنین اکنون ابزار درستی برای نظارت بر مصرف تسهیلات در اختیار بانک‌ها نیست و این ضعف سبب چالش‌هایی در هدایت تسهیلات به سمت تولید شده است که می طلبد بانک مرکزی در این مسیر اقدامات لازم برای نظارت بر مصرف تسهیلات ایجاد کند.

فرزانی همچنین در ادامه اظهار کرد: موضوع دیگر که بانک مرکزی و وزارت صمت به جد به دنبال آن هستند بحث تأمین مالی زنجیره تأمین (Supply Chain Finance) است که این مسیر به تسریع و تسهیل فرآیند تأمین مالی سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی بسیار کمک خواهد کرد و کاهش انحراف منابع و افزایش کارایی تخصیص منابع مالی را به همراه دارد که توجه و پرداختن بیشتر به این مسیر هم می‌تواند در هدایت تسهیلات به سمت تولید موثر واقع شود.

سهم تزریق تسهیلات به بخش تولید که بنابر آخرین آمار بانک مرکزی، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۵۲۴۴.۶ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۴ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است.

همچنین سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۱۳۷۲۸.۸ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۹.۰ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش‌های اقتصادی (مبلغ ۳۵۲۴۴.۶ هزار میلیارد ریال) است و از ۱۶۷۴۳.۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۲.۰ درصد آن (مبلغ ۱۳۷۲۸.۸ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است.

در نهایت، هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید مطالبه مقام معظم رهبری است که می‌طلبد بانک‌ مرکزی و دیگر دستگاه‌های مربوطه در این مسیر گام جدی بردارند هدایت منابعی که اگر به‌درستی رخ دهد می‌تواند به پایداری شاخص‌های کلان اقتصادی کمک مناسبی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • کشف ۵۰۰ میلیون ریال چک‌پول تقلبی در ایوان
  • ۳ برابر شدن سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد/ ۲۰۰ بسته سرمایه‌گذاری فردا رونمایی می‌شود
  •  طی چندماه گذشته، معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو 
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • ریسک سرمایه گذاری از طریق برات الکترونیکی صفر است
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ سازمان تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟