Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:32:59 GMT

به جای تمرکز بر آمار دنبال راهکار باشیم

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۷۵۶۰۳

به جای تمرکز بر آمار دنبال راهکار باشیم

درحالی که میزان مصرف آب در بخش کشاورزی به یک پرونده پرچالش بین وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شده است، برخی کارشناسان بر این باورند که به‌جای چک و چانه زدن درمورد آمارها بهتر است روی بهترین راهکار برای بهینه کردن مصرف آب در این بخش تمرکز کرد.

به گزارش ایسنا، میزان مصرف آب در بخش کشاورزی سال‌هاست به محل بحث وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شده و در حالی که وزارت نیرویی‌ها معتقدند میزان مصرف در این بخش بالاست، طرف مقابل این موضوع را قبول ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا رضا اردکانیان - وزیر نیرو - چندی پیش باز هم تاکید کرد که بخش عمده‌ای از مصرف آب در بخش کشاورزی است و هر قدر وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی بتواند با یکدیگر مسئله مشترک تعریف کند، به نفع مردم است.

از سوی دیگر آمار و ارقام مختلفی درباره میزان مصرف آب توسط بخش کشاورزی مطرح می‌شود. در این راستا وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده مصرف آب بخش کشاورزی به میزانی نیست که وزارت نیرو اعلام کرده و بر این باور است که میزان مصرف در بیلان اشتباه محاسبه شده است، زیرا ۲۲ درصد آبی که در آبیاری سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، به آبخوان برمی‌گردد.

معمولا آمار ۹۲ درصد برای میزان استفاده بخش کشاورزی از آب از سوی وزارت نیرو اعلام می‌شود، درحالی که وزارت جهاد کشاورزی میزان ۷۵ درصد را قبول دارد. اما باید گفت ۹۲ درصد برداشت می‌شود و میزان مصرف ۷۵ درصد است. در واقع اختلاف نظر درمورد بیلان منابع آب است. البته کارشناسان بر این باورند که آماربرداری منابع آبی حدود ۲۵ درصد خطا دارد.

کارشناسان راهکارهای مختلفی را برای حل این معضل پیشنهاد می‌کنند که از میان آن‌ها می‌توان به فناوری گلخانه‌ای الکترونیکی اشاره کرد. این فناوری در ایران موجود است اما به سرمایه زیادی نیاز دارد. توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای نیز در سیاست است اما اجرا نمی‌شود. زیرا ضوابط مشخصی هم برای آن وجود ندارد. سازمان نظام مهندسی، بانک کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی و شرکت شبکه‌های گلخانه‌ای چهار متولی هستند که باهم سازگاری ندارند.

در این راستا، ایمان لیاقتی - یک کارشناس حوزه آب - با تاکید بر این‌که نباید روی درصدها حساسیت به خرج داد، به ایسنا گفت: به نظر من این موضوع مهم نیست که مصرف آب در بخش کشاورزی ۹۰ درصد است یا ۸۰ درصد. آنچه که مسلم است این است که بخش کشاورزی بیش‌ترین میزان آب در کشور را مصرف می‌کند و باید مصرف را با احیای روش‌های سنتی مفید آبیاری و تکنولوژی‌های جدید بهینه کنیم.

وی با بیان این‌که باید آمایش الگوی کشت را باید انجام دهیم، اظهار کرد: الگوی کشت در کشور باید به نحوی باشد که مصرف آب را کاهش دهد. برای مثال نباید هندوانه یا محصولات آب‌بر دیگر را کشت کرده و همراه با آن‌ها نباید آب مجازی صادر کنیم. هم‌چنین  باید به سرعت از اطراف دریاچه ارومیه محصولات آب‌بر را از چرخه تولید خارج کنیم.

این کارشناس با تاکید بر این‌که در این موضوع که میزان مصرف آب در بخش کشاورزی بیش از اندازه است، شکی نیست، افزود: به جای این‌که درصدها مهم باشد، وزارت نیرو باید روی راهکارهایی مانند  ایجاد بازار آب در کشور، واقعی کردن قیمت آب مصرفی و... تمرکز کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت نيرو آب هدررفت آب کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۵۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، سید کریم حسینی با تذکر به وزارت نیرو به جهت قطع برق صنایع و چاه‌های کشاورزی در فصل گرما که ضرر‌های اقتصادی فراوانی به دنبال دارد، گفت: در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم به وزارت نیرو این دولت ساخت نیروگاه‌ها به منظور تامین برق کشور گوشزد شد چراکه طی دهه گذشته کمتر به این موضوع توجه شده بود، لذا عدم توسعه نیروگاه‌ها تهدیدی برای صنعت کشاورزی و صنایع به شمار می‌آید.   وی افزود: تامین برق صنایع فولادی و حتی محدودیت‌های پیرامون برق این کارخانجات تاثیر بسیار منفی در تولید داشته و ارزش‌افزوده را به شدت کاهش می‌دهد هرچند طبق قانون صنایع می‌تواند با احداث نیروگاه برق مورد نیاز خود را تامین کنند، اما بخش خصوصی نیاز به حمایت بیشتری جهت به نتیجه رساندن چنین پروژه عظیمی دارد.   نماینده اهواز در مجلس با تاکید بر اینکه وزارت نیرو باید با افزایش تولید برق محدودیت برق صنایع در تابستان را کاهش دهد، گفت: در شرایط فعلی راحت‌ترین استراتژی و راهبرد برای مدیریت برق، صرفا قطع آن است چراکه راهکار‌های دیگر زحمت بسیاری دارند.

دیگر خبرها

  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • آخرین آمار از وضعیت تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا | این ۶ استان کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی را داشته‌اند
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • بر اساس آمار سازمان ثبت احوال؛ سال گذشته مردان بیشتر فوت کردند
  • یمنی‌ ها کشتی تجاری اسرائیل را هدف قرار دادند