Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@07:32:11 GMT

فاصله گرفتن از بودجه نفت رمز موفقیت جهاددانشگاهی

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۲۱۴۶۳

فاصله گرفتن از بودجه نفت رمز موفقیت جهاددانشگاهی

رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان گفت: نباید فراموش کنیم که جهاد دانشگاهی همواره در حال تغییر به سوی بهترین‌ها است و استفاده از نیروهای جوان و به روز از اهداف اصلی این نهاد انقلابی در استان اصفهان بوده و سعی کرده همیشه جوانان را در کنار با تجربه‌ها به کار بگیرد و در واقع پرورش سرمایه انسانی با فرهنگ انقلابی را در دستور کار قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمود مراثی در گفتگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یک واحد غیر دولتی است، مزیت غیر دولتی بودن جهاد دانشگاهی عدم تأثیرگذاری شدید نوسانات درآمدهای دولتی بر این سازمان است، کما اینکه جهاد دانشگاهی واحد اصفهان ۸۰ درصد درآمد خود را از حوزه‌های آموزشی به دست آورده و در حوزه‌های فرهنگی و با رویکرد دانشجویی و پژوهشی هزینه می‌کند.

وی افزود: اهداف جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش کمک به پیشرفت کشور و نیل به خودکفایی ملی، در حوزه فرهنگی کمک به اسلامی شدن دانشگاه‌ها و گسترش و تعمیق شناخت ارزش‌ها و آرمان‌های اسلام و انقلاب، در حوزه آموزش، ارتقاء سطح دانش و بینش و مهارت متخصصین و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و در حوزه اشتغال، بهبود وضعیت کسب و کار و توانمندسازی و اشتغال دانش آموختگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌دانم.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان با اشاره به بیانات رهبری در خصوص جهاد دانشگاهی که فرمودند "جهاد دانشگاهی از معدود رویش‌های اصلی انقلاب" است، گفت: مدل‌های تجربه شده منویات رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی و تولید ملی به وفور در اقدامات جهاد دانشگاهی دیده می‌شود و جهاد در واقع از معدود نهادهایی است که مرتبا خود را به روز کرده و به دور از تکرار و درجا زدن بوده است.

مراثی ادامه داد: از سوی دیگر پس از گذشت ۳۹ سال از تولد جهاد دانشگاهی رهبر معظم انقلاب این نهاد را یکی از ارکان اصلی ابتکار در کشور می‌دانند و در این زمینه در تیر ماه سال جاری در جمع ائمه جمعه فرمودند، "مراجعه به جوان‌هایی که اهل ابتکار هستند از طرف دستگاه‌های دولتی جوانی مانند جهاد دانشگاهی زیاد شده است؛ دستگاه‌های خوبی که توانایی‌های زیادی دارند، این‌ها همواره منتظرند کسی به آن‌ها مراجعه کنند و از این‌ها کار بخواهند، خیلی به ما شکایت می‌کردند که دستگاه‌های دولتی از ما کار نمی‌خواهند و کاری که ما تولید کردیم را از ما نمی‌خرند، اما به حمدالله دل بریدن از بیگانگان باعث شده به این دستگاه‌ها مراجعه شود و یک جوشش درونی در کشور به وجود آمده است".

وی تصریح کرد: یکی از دلایلی که جهاد دانشگاهی توانسته در جامعه موفق باشد، این بود که از بودجه نفت و دولت فاصله گرفت و امروز تنها ۲۰ درصد این نهاد با بودجه دولتی اداره می‌شود و مابقی درآمد با ایده‌های نو و فناورانه و دانش بنیان پیش می‌رود. جهاد دانشگاهی بالغ بر بیست و اندی سال پیش یکی از مجموعه‌های دانش بنیان بود و دانش محوری را در پیش گرفت و رویان نمونه بارز این موفقیت است.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان گفت: مطالعات شهری از زمینه‌های تخصصی است که جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در حیطه پژوهشی خود دنبال می‌کند و این اتفاق به دلیل نیازسنجی‌های متعدد انتخاب شده است و فعالیت‌های بسیاری در این زمینه انجام شده و ادامه دارد. محتوای پژوهشی و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی در واقع پشتوانه عملگرایی همراه با تعقل برای دیگر نهادهای کشور است.

مراثی اضافه کرد: در شرایطی که امروز جامعه نیازمند نگاه به درون است، جهاد دانشگاهی ظرفیت‌هایی دارد که می‌توان از آن در جهت بهبود نه تنها خود جهاد دانشگاهی بلکه نهادهای دیگر استفاده کرد. در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان امروز مزیت‌هایی چون مرکز افکار سنجی ایسپا به عنوان مرکز معتبر در کشور، خبرگزاری ایسنا به عنوان یکی از خبرگزاری‌های برتر کشور و همچنین خبرگزاری ایکنا به عنوان یک خبرگزاری تخصصی، مرکز گردشگری و انتشارات جهاد دانشگاهی وجود دارد که نگاه به درون را بیش از پیش تقویت می‌کند.

وی افزود: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی با زمینه تخصصی "مطالعات شهری" سه گروه مطالعاتی "مطالعات اجتماعی-فرهنگی شهر"، "مطالعات گردشگری شهر" و "مطالعات کالبدی شهر" به سوی چشم اندازهای جهاد دانشگاهی در حرکت است، هر چند که این همه ماجرا نیست و این معاونت بر روی مباحث تخصصی بهداشتی درمانی نیز تمرکز کرده است و آزمایشگاه جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از آزمایشگاه‌های مجهز سطح شهر اصفهان و همچنین درمان در منزل توانسته است در این زمینه نیز پیشروی جدی در سطح شهر اصفهان داشته باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان اظهار کرد: نباید فراموش کنیم که جهاد دانشگاهی همواره در حال تغییر به سوی بهترین‌ها است و استفاده از نیروهای جوان و به روز از اهداف اصلی این نهاد انقلابی در استان اصفهان بوده و سعی کرده همیشه جوانان را در کنار با تجربه‌ها به کار بگیرد و در واقع پرورش سرمایه انسانی با فرهنگ انقلابی را در دستور کار قرار دهد.

مراثی اظهار کرد: اثرگذاری فعالیت‌های جهاددانشگاهی تاکنون در حوزه‌های مختلف اعم از آموزشی، پژوهشی، علمی و تحقیقات و به ویژه در حوزه فرهنگی بوده و این  مهم در شرایطی اتفاق می‌افتد که خدمات و فعالیت‌های صورت گرفته توسط اغلب فعالان و متولیان این امور وابسته به منابع مالی سنگین است و در این شرایط حضور نهادهایی همچون جهاددانشگاهی در چنین عرصه‌هایی به خودی خود یک ظرفیت محسوب می شود.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی استفاده از نیروی جوان را در دستور کار جدی خود قرار داده و انتظار دارد که مسئولان استان در این زمینه این نهاد انقلابی را که بدنه خود را از جوانان تشکیل داده کمک کنند و خود سازمان‌ها استفاده از جوانان را در دستور کار خود قرار دهند.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان گفت: جهاد دانشگاهی با توجه به پژوهش‌ها، آموزش‌ها و ارزیابی‌های فرهنگی که در طول سال انجام می‌دهد می‌تواند بستر و شیوه حرکت در جامعه را با برنامه‌های صحیح به نهادها ارائه کند، پس به نظر می‌رسد که سازمان‌های مستقر در استان می‌توانند با ایجاد ارتباط نزدیک‌تر با این نهاد بستر برنامه‌ریزی‌های بهتر را با استفاده از قوای جوان جهاد دانشگاهی برای خود فراهم آورند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۱۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد

ایسنا/مازندران در اولین دوره مسابقه مناظرات دانش‌آموزی در ساری، تیم «آغوز» با تیم «سرخ ستاره» با موضوع «بیشتر محتوای کتاب درسی برای آینده دانش‌آموزان بی‌فایده و غیر کابردی است» در جایگاه موافق و مخالف به مناظره پرداختند که تیم آغوز در جایگاه مخالف، قهرمان این دوره از مسابقات شد.

به گزارش ایسنا، مسابقه مناظره دانش‌آموزی ۱۰ اردیبهشت با عنوان «گپ» با شرکت هشت تیم دانش آموزی در دبیرستان پسرانه شریعت ساری برگزار شد.

در این مسابقات تیم‌های؛ «آغوز، سرخ ستاره، نفار، دونا، نماشون و براردور» با موضوع «نقش اصلی در موفقیت علمی هر دانش‌آموز با خود اوست» به رقابت پرداختند که در نهایت تیم‌های آغوز، سرخ ستاره، نفار و براردور به مرحله نیمه‌نهایی راه یافتند و در نهایت تیم آغوز با تیم سرخ ستاره با موضوع « بیشتر محتوای کتاب درسی برای آینده دانش‌آموزان بی‌فایده و غیر کابردی است» به مناظره پرداختند که تیم آغوز قهرمان این دوره از مسابقات شد.

محمدرضا جعفرزاده مدیر دبیرستان شریعت ساری با بیان اینکه مناظرات دانش‌آموزی فرصتی است تا دانش‌آموزان از همین دوران بتوانند نحوه برخورد با نظرات مخالف را بیاموزند، گفت: ما برای تربیت یک نیروی انسانی که بتواند در مجامع مختلف از ارزش‌ها دفاع کند باید از متوسطه اول و حتی مقاطع ابتدایی، آغاز کنیم.

جعفرزاده اظهار کرد: دانش‌آموزان استقبال خوبی از این دوره مسابقات فرهنگی داشتند و دوره آموزش کوتاه مدت فن بیان در مناظرات نیز برای شرکت‌کنندگان برگزار شد. 

سیده زینب تقوی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران، گفت: در این نوع از مسابقات مناظره دانش آموزی لازم است تا گروه هدف بیاموزند که چگونه از حقشان در جامعه دفاع کنند و یا چگونه برای مطالبات خود از استدلال و منطق بیان بهره ببرند.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی هر ساله مسابقات مناظرات دانشجویی را در همه استان‌ها برگزار می‌کند، افزود: اگر ما این مناظرات را از دوره متوسطه اول آغاز کنیم در آینده نزدیک در مقطع متوسطه دوم و دانشگاه برگزاری مناظرات از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود.

تقوی اظهار کرد: ارائه آموزش فن بیان و رعایت مولفه‌های یک مناظره عالی در جهاد دانشگاهی آموزش داده می‌شود و این نهاد آمادگی دارد این دوره‌های آموزشی را برای دانش‌آموزان برگزار کند.

حسین نورانی، معاون واحد پژوهش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز که در جایگاه رئیس جلسه در این مناظرات ایفای نقش داشته است، اظهار کرد: اولین مسابقه مناظره دانش‌آموزی در استان مازندران با عنوان «گپ» در ساری برگزار شد و امیدواریم که در سال آینده مدارس بیشتری به این سمت و سو گرایش پیدا کنند.

وی افزود: این رویداد در راستای ترویج فرهنگ گفت‌ و شنود و تقویت آداب مباحثه برای یادگیری و تمرین تحمل نظر مخالف، در سطح دانش‌آموزان دوره متوسطه اول برگزار شد.

نورانی به توجه بیشتر آموزش و پرورش به این نوع توسعه فکری و فرهنگی در مدارس استان خواستار شد و از مدیریت دبیرستان شریعتی و جهاد دانشگاهی در برگزاری این دوره مسابقات قدردانی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • انتصاب رییس و اعضای شورای علمی و فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی
  • مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد
  • اعضای شورای فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم منصوب شدند
  • غرق شدگی یک جوان در محدوده امامزاده ردان
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • تمدید مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران برای شرکت در مسابقه ملی «سدید»
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد