Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا به نقل از شبکه تلویزیونی یورونیوز، همزمان با افزایش نگرانی‌ها از تاثیر منفی تشدید جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن بر آینده اقتصاد جهان، روند سقوط قیمت سهام شرکت‌ها در بورس‌های اروپا و آسیا در نخستین روز هفته کاری جدید نیز با شتاب بیشتری ادامه یافت.

بورس های آسیایی امروز (دوشنبه) بیشترین کاهش قیمت در ۱۰ ماه گذشته را تجربه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کاهش ارزش شاخص بورس های آسیایی بعد از آن رخ داد که ارزش برابری یوان چین با افت ۱.۵۳ درصدی در برابر دلار آمریکا به پایین‌ترین حد در یک دهه گذشته رسید.

به همین علت سرمایه گذاران ترجیح می دهند به سمت بازارهای امن تر یعنی اوراق قرضه و طلا بروند.

در معاملات امروز، همچنین شاخص کل بورس توکیو (نیکی)، ۱.۷ درصد کاهش یافت و بیشترین افت روزانه از ماه مارس گذشته تاکنون را متحمل شد.

در بازارهای مالی چین نیز شاخص بلوچیپ، ۱ درصد کاهش یافت و شاخص بورس هنگ کنگ نیز کمترین رقم خود را طی هفت ماه گذشته ثبت کرد.

وضعیت قرمز و کاهش دسته جمعی قیمت‌ها بر معاملات روز دوشنبه بورس‌های اروپایی نیز حاکم بود. به طوری که در ساعت اولیه داد و ستدهای بازارهای مالی اروپا شاخص استوکس۶۰۰ که متوسط قیمت سهام ۶۰۰ شرکت برتر اروپایی را محاسبه می‌کند، ۱.۸۹ درصد کاهش یافت.

ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که تعرفه ۱۰ درصدی روی واردات ۳۰۰ میلیارد دلار کالای چینی از اول سپتامبر (دهم شهریورماه) وضع خواهد شد. این اقدام تنش‌های تجاری میان دو قدرت اقتصادی جهان که به تازگی مذاکراتشان را ازسرگرفته بودند، تشدید کرد. به گفته مقام های چینی که در مذاکرات تجاری شرکت داشته‌اند، بوروکرات ها در پکن از این اقدام دولت آمریکا مبهوت مانده‌اند و پکن قول داده است اگر واشنگتن برای افزودن تعرفه‌های بیشتر اصرار کند، واکنش نشان خواهد داد.

به گزارش ایرنا، دارین فردریش تحلیلگر ارشد در شرکت INTL FCStone معتقد است: اهرمی که چین در اختیار دارد، خرید بزرگ محصولات کشاورزی است و این مساله روی کشاورزان آمریکایی و پایگاه رای دهندگان روستایی ایالات متحده که حامی ترامپ بوده‌اند، تاثیر می‌گذارد.

ترامپ مرتب اعتراض کرده که چین برخلاف قولی که رئیس جمهوری این کشور در جریان نشست گروه ۲۰ در اوزاکا داده بود، به مقدار بالایی محصولات کشاورزی آمریکایی را خریداری نمی‌کند. تشدید تنش‌های تجاری با ایالات متحده سبب شده است خریداران چینی به خرید سویای برزیل روی بیاورند.

چین پیش از این میزان خرید محصولات کشاورزی را به میزان چشمگیری کاهش داده بود و واردات سویای آمریکایی در نیمه اول سال ۲۰۱۹ به پایین‌ترین میزان در یک دهه اخیر سقوط کرده بود. پکن به نشانه حسن نیت، اخیرا به پنج شرکت برای خرید حداکثر سه میلیون تن سویای آمریکایی بدون پرداخت تعرفه واردات تلافی جویانه، چراغ سبز داده بود. در این بین، شرکت‌های دولتی متعهد شده بودند حدود ۱۴ میلیون تن محصول آمریکایی را خریداری کنند که حدود چهار میلیون تن آن هنوز ارسال نشده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بورس های اروپا پکن جنگ واردات آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۳۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ هزار و ۸۶۵ واحدی شاخص کل بورس

شاخص کل بورس در ابتدای معاملات امروز شنبه‌ ۸ اردیبهشت ماه با افزایش ۲ هزار و ۸۶۵ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۷ هزار واحدی ایستاد.

شاخص کل هم وزن نیز با افزایش بیش از ۷۰۰ واحدی در ارتفاع ۷۶۴ هزار و ۳۸۱ واحدی قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی سود کانال سوئز در پی تحولات دریای سرخ
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • قیمت سکه در سراشیبی سقوط
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • افزایش ۲ هزار و ۸۶۵ واحدی شاخص کل بورس
  • سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس