Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@03:18:24 GMT

۹ نشانه یک عفونت چشمی خطرناک

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۷۵۴۱۲

۹ نشانه یک عفونت چشمی خطرناک

 عفونت چشم زمانی رخ می‌دهد که میکروارگانیسم‌ها - باکتری ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها - به بخشی از چشم یا محیط اطراف آن حمله می‌کنند.

چشم صورتی یا ورم ملتحمه شایع‌ترین نوع عفونت چشم محسوب شده و مسری نیز است. در شرایطی که برخی عفونت‌های چشم، مانند ورم ملتحمه، می‌توانند بدون دخالتی خاص و به خودی خود بهبود یابند، برخی موارد دیگر می‌توانند موجب آسیب دائمی شده و نیازمند درمان فوری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عفونت‌های چشم شایع

چشم صورتی یا ورم ملتحمه به التهاب یا عفونت ملتحمه، غشا شفاف در امتداد پلک چشم، گفته می‌شود. بیشتر موارد این شرایط منشا ویروسی دارند و به خودی خود بهبود می‌یابند. اما اگر عفونت منشا باکتریایی داشته باشد، بیمار باید از قطره‌های چشم آنتی بیوتیک برای درمان استفاده کند. قرمزی، خشکی و ترشح از چشم از جمله علائم چشم صورتی هستند.


بلفاریت به التهاب پلک چشم گفته می‌شود که می‌تواند به واسطه یک عفونت باکتریایی شکل بگیرد. در شرایطی که بلفاریت بر بینایی تاثیر نمی‌گذارد، اما شرایطی ناراحت کننده و آزاردهنده است.

ایریتیس یا ورم عنبیه به التهاب عنبیه یا بخش رنگی چشم گفته می‌شود. این شرایط می‌تواند به واسطه ویروس زونا شکل بگیرد.

کراتیت به التهاب قرنیه، بخش شفافی که مردمک و عنبیه را پوشش می‌دهد، گفته می‌شود. کراتیت عفونی می‌تواند به واسطه باکتری ها، ویروس ها، انگل‌ها و قارچ‌ها شکل بگیرد. کراتیت شرایطی قابل درمان است، اما در صورت عدم درمان می‌تواند موجب اختلال دائمی در بینایی شود.

اندوفتالمیتیس به عفونت درون چشم گفته می‌شود که موجب التهاب در بخش سفید چشم می‌شود. اندوفتالمیتیس عفونی یک وضعیت اضطراری است و برای درمان آن ممکن است به انجام عمل جراحی فوری نیاز باشد.

عفونت چشم چگونه شکل می‌گیرد؟

یکی از دلایل شایع عفونت‌های چشم استفاده از لنز‌های تماسی آلوده است. اگر لنز‌های تماسی یا قاب آن‌ها به باکتری آلوده باشند، این میکروب‌های مضر به محض تماس لنز با چشم در آن پخش می‌شوند. استفاده بیش از حد و طولانی مدت از لنز‌های تماسی نیز می‌تواند عامل ابتلا به عفونت باشد که بروز التهاب و فعالیت باکتری‌ها را در پی دارد.

تماس با آب آلوده نیز از دیگر دلایل شایع تجربه یک عفونت چشم است. این می‌تواند شامل آب استخر، دوش، یا آب شستشوی لنز‌های تماسی باشد. ابتلا به یک عفونت چشم واگیردار، مانند ورم ملتحمه، نیز می‌تواند به واسطه تماس با فرد مبتلا به عفونت رخ دهد.


از جمله علائم عفونت چشم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آبریزش یا خشکی

- ترشحات

- قرمزی و تورم

- خارش

- سوزش

- درد

- حساسیت به نور

- تاری دید یا کاهش قدرت بینایی (وضعیت اضطراری)

- کدر شدن قرنیه (وضعیت اضطراری)

چه کسانی بیشتر مستعد ابتلا به عفونت چشم هستند؟

افرادی با سیستم ایمنی ضعیف در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به هر گونه عفونت، از جمله عفونت‌های چشم قرار دارند.

همچنین، پژوهش‌ها نشان داده اند که افراد سیگاری در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به یک عفونت چشم قرار دارند.

استفاده از لنز‌های تماسی می‌تواند خطر ابتلا به یک عفونت چشم را افزایش دهد. لنز‌های تماسی یکی از دلایل شایع قرمزی چشم هستند. برای کاهش خطر، هرگز با لنز‌های تماسی نخوابید و آن‌ها را به همراه قاب نگهداری به طور منظم بشویید.

افرادی که برخی آسیب دیدگی‌های چشم را تجربه کرده اند نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به یک عفونت چشم قرار دارند.

عفونت چشم چگونه درمان می‌شود؟

روش درمان به نوع عفونت بستگی دارد. اگر به ورم ملتحمه مبتلا هستید، نیازی نیست شتابزده عمل کنید، چون در بیشتر موارد این عفونت بی نیاز از دخالتی خاص بهبود می‌باید.

اگر نیازمند استفاده از یک آنتی بیوتیک موضعی هستید، دارو به شکل قطره یا پماد به طور مستقیم روی چشم استفاده خواهد شد. گاهی اوقات به مصرف یک آنتی بیوتیک خوراکی نیز نیاز است.

همچنین، پزشک شما ممکن است قطره‌های چشم استروئیدی را برای کمک به کاهش التهاب تجویز کند.

بدون در نظر گرفتن نوع عفونت چشم که به آن مبتلا هستید، پزشک احتمالا از شما می‌خواهد برای مدتی از لنز‌های تماسی استفاده نکرده و به جای آن از عینک ضد عفونی شده استفاده کنید.     منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عفونت چشمی سوزش خارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۵۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر زینب محسنی افشار گفت: عفونت سیستم ادراری یکی از عفونت‌های ناشی از وجود میکروارگانیسم‌های عفونت زا در کلیه‌ها و مجاری ادراری و مثانه است که متاسفانه در افراد شیوع بالایی دارد به طوری که ۱ تا ۲ درصد کودکان و ۲۰ درصد زنانی که در سن باروری هستند را درگیر می‌کند.

به گفته این پزشک متخصص مردان، افراد مسن، بیماران دچار ضعف ایمنی، بیماری‌های زمینه‌ای یا اختلالات عملکردی، آناتومیک ادراری نیز در خطر بالای عفونت ادراری قرار دارند.

دکتر محسنی افشار با بیان اینکه عفونت‌های ادراری بسته به محل درگیری ممکن است تظاهرات متنوعی داشته باشند گفت:عفونت‌های ادراری تحتانی اغلب با تکرر و سوزش ادرار، نیاز شدید و فوری به دفع ادرار، کدر شدن یا تغییر رنگ ادرار و درد سوپراپوبیک تظاهر می‌یابد، در حالی که عفونت‌های ادراری فوقانی علاوه بر علائم ذکر شده ممکن است با تب، لرز، درد پهلو‌ها و کمر تهوع، استفراغ و تغییر هوشیاری ظاهر شوند.

وی بهترین راه کنترل عفونت ادراری در جامعه را پیشگیری از آن دانست و گفت: اقداماتی همچون نوشیدن مایعات فراوان به ویژه آب، رعایت بهداشت، پرهیز از استفاده از لباس‌های تنگ و نایلونی می‌تواند از ابتلا به عفونت‌های ادراری پیشگیری کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • جای خالی نام تراکتور در لیست قربانیان روزبه
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟