Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت گفت: روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در هر استانی، بالاترین مقام و منزلت علمی برای ما محسوب می‌شوند، بنابراین، هیچ فرد دیگری حق امر و نهی به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی ما را ندارد.

به گزارش ایلنا، سعید نمکی امروز در نشست مشترک هیات‌های امنای کلان منطقه ۸ با بیان اینکه هیات‌های امنای دانشگاه‌ها، جایگاهی بسیار رفیع در اختیار دارند، افزود: در این دوره، انتظار ما این است که هیات امناها با رویکردی جدید و در عین حال، بازگشت به جایگاه اصلی‌شان، به مسائل دانشگاه‌های علوم پزشکی بنگرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در بسیاری از دانشگاه‌ها، روسای دانشگاه‌ها و هیات‌های امنا، از مسائل مربوط به آموزش و پژوهش دور مانده‌اند، چنانچه هیات امناها در تله روزمرگی‌ها دچار شوند، مجموعه دانشگاه نیز در چالش روزمرگی فرو رفته و از توسعه پایدار دور خواهد ماند لذا ضرورت دارد اعضای هیات امناها، روزمرگی‌ها را به بقیه بسپارند و خودشان برای آینده دانشگاه‌ها تصمیمات سازنده اخذ کرده و برنامه‌ریزی کنند.

وزیر بهداشت خطاب به اعضای هیات امنای کلان منطقه ۸ بیان کرد: اولین تقاضای من این است که متناسب با شرایط اقلیمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناطق، نقشه راه تدوین شود. در این مملکت، با تنوع اقلیم، آب و هوا، فرهنگ و خرده فرهنگ مواجهیم و هیچ استانی و شهرستان و روستایی، الگوی تمام عیار کشور نخواهد بود. بنابراین، ضرورت دارد که در قالب کارگروهی، مبتنی بر مقتضیات منطقه، برنامه توسعه تدوین شود. هیات امناها باید از روزمرگی دوری کرده و بر برنامه‌ریزی‌های سازنده و آتیه نگری در برنامه‌هایشان تمرکز کنند.

نمکی با تاکید بر اینکه هیات‌های امنا در همراهی و حمایت از روسای دانشگاه‌ها در برابر تندباد بعضی حوادث غیر منطقی نقش مهمی دارند، عنوان کرد: روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در هر استانی، بالاترین مقام و منزلت علمی برای ما محسوب می‌شوند، بنابراین، هیچ فرد دیگری حق امر و نهی به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی ما را ندارد، هیات‌های امنا باید به این موضوع توجه کرده و زمانی که رییس دانشگاه با موجی از فشار روبرو است، آنها را همراهی کنند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: سال ۹۸ سال مالی سختی برای دولت و کشور محسوب می‌شود، بنابراین باید در هزینه کرد، محتاطانه پیش رویم. این سناریو که در کشور بیمارستان و تخت با ضریب اشغال ۱۰ یا ۱۵ درصد افزود شده و به دنبال آن، تقاضای القایی ایجاد شود، در همه جا با هر بودجه‌ای، با شکست مواجه خواهد شد.

نمکی خاطرنشان کرد: با کلان منطقه ۸ کاملا آشنا هستم. این منطقه دروازه‌بان بیماری‌های واگیر کشور محسوب می‌شود، گرچه امروزه بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تاکید می‌کنیم اما به‌دلیل تفاوت اقلیم و فرهنگ، در منطقه ۸ هنوز بیماری‌های واگیردار رتبه اول را دارد. بیماری‌های مشترک انسان و دام، بیماری‌های عفونی واگیرداری که توسط مهاجران از مرزها وارد کشور می‌شود، سالک، بیماری‌های عفونی و مالاریا و سایر بیماری‌های واگیر، از جمله بیماری‌های شایع در این منطقه است که باید با برنامه‌ریزی دقیق و نقشه مناسب برای پیشگیری از آنها گام برداریم.

وی عنوان کرد: دومین شاخصه کلان منطقه ۸ این است که مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت در این منطقه بیش از مناطق دیگر نقش ایفا می‌کند. همچنین، این کلان منطقه با پراکندگی جمعیت روبرو است، بنابراین باید استاندارد جمعیتی برای استان‌های شامل این کلان منطقه تعریف شود تا حداقل خدمت در دسترس برای این جمعیت پراکنده را تدارک دیده و فراهم کنیم. نباید مردم را به‌دلیل پراکندگی جمعیتی و عدم تعریف استاندارد جمعیتی در آن مناطق رها کنیم. باید برای این منطقه، استاندارد جمعیتی جدید متناسب با اقلیم تعریف شود.

وزیر بهداشت اظهار کرد: منابع و خدمات در استان‌های این کلان منطقه عادلانه توزیع نشده، به این نکته نیز باید توجه کرد. البته در سفر اخیر به برخی استان‌ها از جمله جنوب کرمان، جیرفت و بم، شاهد دستاوردهای بزرگی در حوزه توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی بوده‌ایم و این در حالی است این دستاوردها با محدودیت‌های بودجه‌ای، به بار نشسته لذا درخواستم این است که برای تدوین و آماده‌سازی نقشه راه توسعه ۵ ساله برای این کلان منطقه گام بردارید.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۸۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین‌اللهی اظهار کرد: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و دنیا پیشتاز است و افتخاری بزرگ رقم زده است.

وی با بیان اینکه روند آموزش علوم پزشکی در دنیا در سال ۲۰۲۴ تاکید بر آموزش بالینی مبتنی بر جامعه بوده است، افزود: ادغام هوش مصنوعی و تکنولوژی نوین در حال حاضر در جهان مطرح و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه، کارهای بزرگی انجام داده است.

 عین‌اللهی با بیان اینکه روش تدریس در گذشته به صورت سنتی استاد محور و جزوه محور بود، با تاکید بر نقش مهم دانشجویان، از دانشجویان فعال به عنوان یکی از مهمترین ارکان آموزش یاد کرد و گفت: در حال حاضر آموزش‌ها در علوم پزشکی بر اساس مسئله و حل مسئله در جریان است و فراتر از استاندارها عمل کرده و می کنیم.

وی دستاوردهای علوم پزشکی و حوزه سلامت را موجب افتخار ملی و بین المللی دانست و گفت: یکی‌ از دلایل موفقیت نظام سلامت ادغام آموزش و درمان در سال ۱۳۶۵ است چرا که آموزش را متناسب با نیاز بهداشت و درمان جامعه قرار داده و توانسته ایم تحولی در آموزش و درمان ایجاد کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رشد کمی و کیفی در حوزه آموزش پزشکی را به موازات یکدیگر پیش می‌بریم، افزود: در رشد کمی افزایش تعداد ظرفیت خدمات‌ سلامت، تماس دانشجو با جامعه، حضور دانشجویان در فیلد ارائه خدمات، توسعه مراکز آموزش پزشکی و حل مشکل خدمات توسط هیات های علمی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 عین اللهی توسعه پژوهش‌های کاربردی، افزایش دو برابری شرکت دانش بنیان و انجام پژوهش برای رفع نیازهای مردم را از جمله اقداماتی برشمرد که در بخش کیفی نظام سلامت انجام شده است.

 وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت مشارکت بیشتر دانشجویان در عرصه های خدماتی و تحقیقاتی، یادآور شد: تمرکز ما استفاده از آزمایشگاه های مهارتی و شبیه سازها در علوم پزشکی، استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و مهارت های آموزشی از راه دور است.

 وی گفت: توانمندسازی اساتید، اعضای هیات علمی و بکارگیری روش های نوین سنجش و ارزیابی از جمله مواردی است که باید در آموزش علوم پزشکی تجلی پیدا کند.

 عین اللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل شورای عالی کرامت در وزارت بهداشت، گفت: حفظ کرامت بیمار از سوی دانشجویان علوم پزشکی و نیروهای حوزه سلامت همواره مورد تاکید ما بوده و خواهد بود.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت مرجعیت علمی کشورمان در رشته های علوم پزشکی، یادآور شد: فعالیت گسترده شرکت‌های دانش بنیان در جهت پاسخگویی به نیاز جامعه و تحول در بهره مندی از ظرفیت نخبگان، تجاری سازی تحقیقات و تکمیل زنجیره علم و فناوری بخشی از ابزارهای رسیدن به این مرجعیت است. 
 
وی از تحصیل ۲۲۸ هزار ۶۹۷ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی کشور به عنوان یکی از نقاط قوت نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و افزود: خوشبختانه در دولت مردمی و در راستای تحقق عدالت در سلامت، در حوزه آموزشی ۲۶۰ هزار متر مربع فضای فیزیکی به ظرفیت کشور اضافه شده و امسال برنامه ما تامین نیازهای آموزشی دانشگاه هاست.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دیگر دستاوردهای دولت مردمی آیت الله رئیسی اشاره و خاطرنشان کرد: در این دوره، ۴ دانشکده علوم پزشکی، ۱۳ مجتمع عالی پزشکی، ۸ دانشکده پرستاری و ۴ دانشکده داروسازی ایجاد شده است.

 وی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی باید در همه دانشگاه های علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد به تصویب آیین نامه دستیاری اشاره کرد و گفت: تعیین و تعدیل علمی میزان کشیک شب برای کلیه دستیاران مدنظر قرار گرفته‌ است و از سوی دیگر ارائه تسهیلات و بیمه پایه و تکمیلی در خصوص دستیاران تقویت شده است‌.

 وی با بیان اینکه بومی سازی منابع علمی را شروع کرده ایم، گفت: باید موضوعات نوظهور و میان رشته ای مورد توجه قرار گیرد. همچنین پیاده سازی فناوری جدید و نوین در آموزش پزشکی و رسیدن به مرجعیت علمی مدنظر ما قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • استقبال فعالان عرصه‌های اقتصادی از پروژه‌های تفریحی شرکت توسعه اصفهان
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی