Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله سید صمصام‌الدین قوامی امام جمعه پردیسان و استاد سطح خارج حوزه در گفت‌وگو با ایکنا از قم، با اشاره به اینکه مدیریت جهادی جزء اصلی فرهنگ انقلاب اسلامی است، گفت: یکی از مصادیق لازم انقلاب اسلامی برای ایجاد دگرگونی و تحول در جامعه، مدیریت جهادی با شاخصه‌هایی اعم از وقت، انرژی، مزد، تلاش، استعداد و هوش است که باید از این عوامل بدون مرز بهره‌مند شویم و کم‌ترین توقع و بیشترین بازدهی را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فلسفه اصلی جهاد «جودمحور» بودن است نه سودمحور؛ جهاد در فقه اسلامی کتاب الجهاد است که با تعبیر بذل‌الوسع از آن یاد می‌شود یعنی انسان همه انرژی جسمی، روحی و روانی، اراده و هوشی خود را به صورت مطلق صرف می‌کند.

وی تصریح کرد: هر آن چیزی که خداوند به انسان می‌دهد «وسع» است و کسی که می‌خواهد جهاد کند باید این وسع را بذل کند یعنی در اختیار جامعه و اسلام می گذارد و کمترین چشم‌داشت مادی ندارد و خسته نمی‌شود، آن‌گاه می‌توان این مجموعه را مدیریت جهادی نامید و انقلاب اسلامی بدون مدیریت جهادی پیش نخواهد رفت.

قوامی افزود: مدیریت‌های موجود، متداول و رایج در حال حاضر دموکراتیک و دارای دیسیپلین است، کشوری که می‌خواهد تحول و تمدن نوین اسلامی را ایجاد کند باید جهادی کار کند نه نهادی؛ نهادی به معنای مدیریت رایج مورد نظر است و این مدیریت جهادی در ذهن و جان امام راحل(ره) بوده و خود ایشان مجاهد بودند و لذا جهاد سازندگی را با شعار «همه با هم» بنیان نهاد.

رئیس بنیاد فقه مدیریت اسلامی با تاکید بر اینکه جهاد یک عبادت است، گفت: هرکس عمل مجاهدانه‌ای انجام دهد در حقیقت عبادت می‌کند؛ یکی از پر ثمرترین و جذاب ترین جهادها، جهاددانشگاهی است که مبتنی بر مبانی مدیریت جهادی سامان یافت.

وی ادامه داد: اگر دانشگاه بخواهد متناسب با انقلاب اسلامی ابراز وجود کند و تاثیرگذار باشد باید جهادی باشد لذا جهاد دانشگاهی پشتیبان تولید دانش و علم هستند و محلی است که نخبگان در آن جمع می شوند.

موسس مرکز تخصصی مدیریت اسلامی بیان کرد: از شیرین‌ترین میوه‌های جهاد دانشگاهی قم مرکز رویان است که بسیار قوی و نیرومند عمل کرده و به شدت مورد توجه رهبری بوده‌است؛ این یکی از جلوه‌های جهاد دانشگاهی است.

قوامی ضمن ابراز نگرانی جهت اینکه جهاد دانشگاهی جلوه‌های اولیه خود را از دست دهد، گفت: اگر جهاد دانشگاهی و بنیاد ملی نخبگان با یکدیگر تعامل داشته باشند و همدیگر را تکمیل کنند از کلیشه شدن دور می‌شوند.

جهاد دانشگاهی به علوم انسانی ورود کند

وی با اشاره به اینکه در جامعه‌ای که به زعم مردم مدیریت جهادی جایگاه واقعی خود را از دست داده‌است، باید مدیریت جهادی پررنگ‌تر از گذشته نمود پیدا کند، افزود: تضعیف جهاد، تضعیف انقلاب است و موجب کاهش شدت و شتاب انقلاب می‌شود.

قوامی گفت: جامعه‌پردازی و تمدن نوین اسلامی با جهاد دانشگاهی تکمیل خواهد شد؛ مثلث دولت، دانشگاه و حوزه علمیه سه رکن اصلی هستند که باید جهادی کار کنند و امید است که جهاد حوزوی نیز آغاز به کار کند البته اخیرا مدیریت اسلامی در حوزه به تصویب رسیده اما لازم است تا زمینه‌های همکاری جهاد دانشگاهی با حوزه علمیه فراهم شود.

وی افزود: جهاد دانشگاهی علاوه بر فعالیت‌های رویانی و تجربی، باید در علوم انسانی نیز ورود پیدا کند زیرا در علوم انسانی خبرهای خوشحال‌کننده‌ای از جهاد دانشگاهی نداریم و لذا لازم است یک جهاد علمی با محوریت جهاد دانشگاهی به مسائل علوم انسانی اعم از اقتصاد اسلامی، مدیریت اسلامی و تربیت اسلامی بپردازد که در این زمینه حوزه علمیه چند قدم پیش‌تر است.

امام جمعه پردیسان اظهار کرد: اسلامی بودن به این است که سه ضلع دانشگاه، دولت و حوزه در کنار هم، قلب آن‌ها جهاد و محوریت اصلی این همکاری علوم انسانی باشد، علوم تجربی خوب است اما غرب به صورت ناشایسته همه چیز را در دست گرفته و در رنکینگ علمی آمریکا و روسیه رتبه اول را به خود اختصاص داده‌اند.

وی گفت: جهاد دانشگاهی باید انقلاب کند و علوم انسانی را در پرچم خویش قرار دهد زیرا علوم انسانی اگر با شکل جهادی تولید شوند پیشران علوم تجربی خواهد بود. در طول سال جهاد دانشگاهی باید خبرسازترین نهاد باشد و بیشترین محصولات را تولید کند و تاثیرگذاری مضاعف داشته باشد.

حرف اول علوم انسانی در تمدن‌سازی

قوامی بیان کرد: علوم انسانی در تمدن‌سازی حرف اول را می‌زند برای مثال مدیریت و رهبری دانش کلیدی است، جهاد دانشگاهی نباید سکولار باشد بلکه باید دینی باشد بنابراین لازم است با موسسسات مجتهد حوزوی همکاری کند و محصولاتی را در اختیار حوزه قرار دهد تا حوزه با غنی سازی آن‌ها در دولت به اجرا برساند.

وی گفت: مجموعه تولیدات علوم انسانی مبتنی بر قرآن کریم است و این موضوع باید مبنایی برای نظریه‌پردازی باشد و لذا لازم است طلاب و  دانشجویانی که در اردوهای جهادی شرکت می‌کنند و فعالیت‌های مجاهدانه و خیریه انجام می‌دهند شناسایی شده و در جهاد دانشگاهی از ظرفیت آن‌ها استفاده شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم ایکنا قرآن جهاد دانشگاهی خبرگزاری قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۸۱۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار اصفهان: امسال باید سال امیدآفرینی در استان باشد

استاندار اصفهان تاکید کرد: اعضای شوراهای اسلامی و شهرداران باید کاری کنند که امسال سال امیدآفرینی در سراسر استان باشد و از هرگونه تنش و اختلافی که سودی به مردم نمی‌رساند، دوری کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدرضا مرتضوی در همایش فرهنگی و آموزشی شوراهای اسلامی استان اصفهان ضمن گرامیداشت روز ملی شوراها، گفت: نخستین اصل یک حرکت تشکیلاتی رصد مستمر مسیر حرکت با درنظر گرفتن اهداف اولیه است.

وی ادامه داد: با تشکیل شوراهای اسلامی اتفاقات مبارکی در حوزه ظرفیت‌سازی در امور مختلف حکمرانی رقم خورد از جمله اینکه در نگاه اول کار مردم به آنان واگذار شد.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه شوراها تجلی حضور مردم در حکمرانی هستند، گفت: کلیات نظام جمهوری اسلامی در چارچوب نگاه مردم‌سالاری دینی تدبیر شده و حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: با تشکیل شوراها ظرفیتی ایجاد شد تا مردم بتوانند در امور مربوط به خود ورود کنند و همین موضوع نقطه عطفی در جمهوری اسلامی محسوب می‌شود، از این رو تجلی حکمرانی مردمی در شوراها کار اشتباه و بیهوده‌ای نیست.

مرتضوی خاطرنشان کرد: با روی کار آمدن شوراها مردم نسبت به مسائلی که در حوزه زندگی آنها اتفاق می‌افتد احساس مسئولیت بیشتری دارند که ارزشمند است.

استاندار اصفهان با بیان اینکه با حضور شوراها تصمیمات دقیق‌تر و کاربردی‌تر شده است، بیان کرد: جذب سرمایه‌گذار و مشارکت دادن سرمایه‌های مردم در مدیریت شهری یکی از مسائلی است که نباید از آن غفلت شود و شوراها در این خصوص می‌توانند نقش‌آفرینی کنند.

وی یادآور شد: در حوزه ارتباط مردم با حاکمیت نیز شوراها نقش ویژه و حلقه میانی این ارتباط هستند، این حلقه نقش دوسویه‌ای دارد که سبب برقراری ارتباط مناسب‌تر میان مردم و حاکمیت خواهد شد.

مرتضوی گفت: البته زمانی شاهد حضور مؤثر شوراها هستیم که در مجموعه تصمیماتی که در نظام شورایی گرفته می‌شود اصول و نکاتی مد نظر قرار بگیرد که مهمترین آنها مدیریت جهادی است.

وی با تأکید بر شاخصه‌های مدیریت جهادی، عنوان کرد: وقتی در مورد مدیریت جهادی در حوزه شوراها و مدیریت شهری صحبت می‌کنیم، باید ارکان نگاه مجاهدانه را در نظر داشته باشیم. نمی‌توانیم دم از مدیریت جهادی بزنیم اما یأس و ناامیدی را به جامعه القاء کنیم.

استاندار اصفهان افزود: مادام به یاد خداوند متعال بودن یکی از اصول اساسی نگاه مجاهدانه است، در کنار توکل به خداوند و نگاه توحیدی در مسیر حرکت، موضوع اعتماد به نفس و خودباوری نیز بسیار بااهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: پرکاری، تلاش شبانه روزی و همت مضاعف از الزامات نگاه و رویکرد جهادی است، مجاهد کسی است که به دنبال ظرفیت‌سازی و باز کردن گره‌ها باشد.

مرتضوی ادامه داد: دشمن شناسی و بصیرت نیز بسیار مهم است تا جهت‌گیری مدیریت شهری بر همین اصل هدف‌گذاری شود زیرا دوری از بصیرت به معنای حرکت در اردوگاه دشمن است.

وی با تأکید براینکه با تصمیم غیرمدبرانه امید جامعه از بین خواهد رفت، عنوان کرد: از این رو باید از نگاه اختلافی دوری کنیم، با نگاهی به تجربیات ادوار گذشته شوراها متوجه می‌شویم که در سال پایانی خدمت، اختلاف در مدیریت شهری اوج گرفته است. نتیجه این اختلافات از دست رفتن فرصت خدمت به مردم و ایجاد جو سنگین ناامیدی در جامعه است. از این رو در این دوره بایستی تلاش شود تا سال پایانی خدمت، به سال اختلاف و از دست رفتن فرصت‌ها تبدیل نشود.

استاندار اصفهان نگاه منتقدانه اعضای شورای شهر در تصمیم‌گیری ها را ضروری دانست و گفت: مدیریت شهری در تصمیم گیری‌ها منتقدانه و در اجرای اهداف متحدانه عمل کنند.

وی در مورد سیاست دولت در برابر شوراهای اسلامی، افزود: در سالهای گذشته سیاست دولت حمایت جامع و کامل از مدیریت شهری و روستایی بوده است. این رویکرد در قالب تأمین ماشین‌آلات، تجهیزات، امکانات و قیر مورد نیاز در راهسازی متبلور و بسیار متفاوت تر از سال‌های گذشته بوده است.

مرتضوی عنوان کرد: در استان اصفهان در سه سال گذشته 659 دستگاه ماشین آلات و تجهیزات خدمت شهرداران و مدیریت شهری توزیع شده است که قابل قیاس با دوره‌های گذشته نیست.

وی خاطرنشان کرد: اعضای شوراهای اسلامی و شهرداران کاری کنند که امسال سال امیدآفرینی در سراسر استان باشد و از هرگونه تنش واختلافی که سودی به مردم نمی‌رساند دوری کنند.

انتهای پیام/163

دیگر خبرها

  • استاندار اصفهان: امسال باید سال امیدآفرینی در استان باشد
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی