Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه سی با ۱۲۰ هزار نفر مخاطب رکورد بزرگی بر جا گذاشته که به نظر دست‌نیافتنی می‌رسد اما این روزها اپرای حلاج با اجراهای موفق در تعقیب این رکورد است. ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۹ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، گلایه از بی‌مخاطبی یا کم‌مخاطبی در موسیقی ایران بسیار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی این گلایه‌ها آنقدر پررنگ می‌شود که گویی موسیقی ایرانی اصلا مخاطبی ندارد. آنان که در جریان برگزاری کنسرت‌های موسیقی ایرانی نیستید، اگر گلایه‌های برخی از اهالی موسیقی ایرانی را بشنوند، شاید گمان کنند که اوضاع بسیار فاجعه بار است. اما نگاهی دقیق و آماری به اجراهای عرصه موسیقی ایرانی ثابت می‌کند که اوضاع آنقدرها هم فاجعه بار نیست.

حلاج و همای همچنان پیش می‌روند / معنای واقعی اپرای ایرانی

در سال‌های گذشته کنسرت‌های پرمخاطبِ بسیاری در ایران برگزار شده است؛ نمونه‌اش کنسرت - نمایش «سی» بود که با حضور همایون شجریان و سهراب پورناظری به صحنه رفت. این پروژه که از بازیگران چهره هم بهره می‌برد، طی سی شب توانست حدود 120 هزار مخاطب داشته باشد. اجرای پروژه «سی» مربوط به مرداد و شهریور 1396 بود.
رسیدن به رکورد 120 هزار مخاطب برای پروژه‌ی «سی» یکی از دست‌نیافتنی‌ترین رکوردهای موسیقی ایران به نظر می‌رسید. اما این روزها «اپرای حلاج» در تعقیب این رکورد است.

روایتِ داستان‌های شاهنامه بر دیوارِ کاخِ ملت / چالش میانِ رودابه و زال؛ پسرکُشی یا پدرکُشی

اما سال گذشته و امسال هم پروژه‌هایی بوده‌اند که مخاطبان بسیاری را به خود جذب کردند. یکی از این اجراهای پرمخاطب پروژه‌ی «اپرای حلاج» است. این پروژه با خوانندگی و طراحی پرواز همای از سال گذشته اجراهایش را آغاز کرد و  تا کنون حدود هفتاد سانس اجرا در تهران و شهرهای دیگر ایران داشته است.

بیایید نگاهی آماری به اجراهای اپرای حلاج داشته باشیم:

نخستین اجراهای اپرای حلاج مرداد و شهریور 1397 در فضای باز کاخ سعدآباد به صحنه رفت. این اجراها برای 23 شب ادامه داشت و هر شب 900 نفر تماشاگر این اجرا بودند.

دیگر اجراهای اپرای حلاج به این شرح ادامه یافت:

اجرای رشت طی سه سانس در سالن یادگار امام با ظرفیت هر سانس 1200 نفر

اجرای تبریز در سالن آمفی‌تئاتر مرکز همایش‌های بین‌المللی تبریز طی پنج سانس با ظرفیت هر سانس 1500 نفر

اجرای شیراز در دی 1397 طی سه سانس در خانه بسکتبال شیراز که در کل حدود 2 هزار نفر مخاطب داشت

اجرای تهران در بهمن 1397 در تالار وحدت طی هفت سانس

اجرای اسفند 1397 در سالن ایرانیان طی پنج سانس با ظرفیت هر سانس 2 هزار نفر

اجرای دوباره در شیراز طی چهار سانس در تیر 1398 در سالن حافظ با ظرفیت هر سانس 800 نفر

اجرای مرداد 1398 در کاخ نیاوران که تا امروز هم ادامه دارد و تا الان 19 سانس هر سانس 1200 نفر ظرفیت

نگاهی به اجراهای بالا نشان می‌دهد که یک پروژه در قالب موسیقی ایرانی تا چه حد می‌تواند مخاطب داشته باشد. پرواز همای با «اپرای حلاج» تا امروز حدود 75 هزار مخاطب را به سالن‌های اجرا کشانده است. جالب اینکه در اپرای حلاج به جز خودِ پرواز همای، هیچ بازیگر چهره و سلبریتی حضور ندارد.

این آمار اجراهای همای در یک سال گذشته فقط مختص اجراهای پروژه «حلاج» بوده است. بررسی‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد که پرواز همای طی یک سال گذشته حدود پنجاده سانس کنسرت در شهرهای مختلف ایران برگزار کرده که این اجراها به جز اجراهای اپرای حلاج بوده است. یعنی به بیان دیگر، پرواز همان در همین یک سال گذشته حدود 120 سانس کنسرت در تهران و شهرستان‌ها به صحنه برده است.

این حجم از اجرا ثابت می‌کند که موسیقی ایرانی هنوز هم مخاطبان خود را دارد. اگر این موسیقی با دیگر هنرها در هم آمیخته شود و جذابیت‌های بصریِ لازم برای مخاطب ایجاد کند، بی‌شک با استقبال مخاطبان همراه می‌شود.
این درست همان راهی است که با کنسرت نمایش «سی» آغاز شد و پس از آن تجربه‌های مشابه بسیاری داشت. اما موفق‌ترین تجربه‌ها در قالب کنسرت - نمایش همان پروژه‌ی «سی» و پروژه‌ی «اپرای حلاج» بوده‌اند.

قربانی و پروژه‌ای پرمخاطب به نام با من بخوان

در سال جاری شاهد برگزاری کنسرت پرمخاطب دیگری در عرصه موسیقی ایرانی بودیم. علیرضا قربانی هم امسال پروژه‌ی «با من بخوان» را از تالار وحدت کلید زد و در ادامه این اجرا را به کاخ سعدآباد برد. پروژه‌ی «با من بخوان» هم می‌تواند در ماه‌های آینده با اجرا در شهرستان‌ها، مخاطبان بسیاری را به سالن‌های کنسرت بکشاند. اما باید منتظر ماند و دید آیا این پروژه هم می‌تواند به سطح موفقیت‌های «اپرای حلاج» یا پروژه‌ی «سی» برسد یا خیر.

باید توجه کرد که در موسیقی ایران هیچ‌گاه آمار رسمی از تعداد مخاطبان یا فروش کنسرت‌های موسیقی منتشر نشده است. آنچه در اینجا بیان می‌شود تنها با تحقیق خبرنگار فرهنگی تسنیم به دست آمده است و اگر هر کدام از تهیه‌کنندگان موسیقی ایران خلاف این آمار را ادعا می‌کنند، می‌بایست با ارائه آمارِ دقیق، اشتباهات این گزارش را اصلاح کنند.

انتهای پیام/

R33357/P/S4,40/CT4 واژه های کاربردی مرتبط موسیقی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موسیقی موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۴۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین کنسرت در خانه رئال مادرید؛ برنابئو، میزبان فستیوال «دیوانه موسیقی» / عکس

همان‌طور که برنامه‌ریزی شده بود، سانتیاگو برنابئو از اولین کنسرت خود رونمایی کرد.

طرفداری | اولین کنسرت ورزشگاه سانتیاگو برگزار شد.

شب گذشته از اولین کنسرت به میزبانی استادیوم خانگی رئال مادرید و با حضور چند هنرمند مطرح اسپانیایی رونمایی شد. جشنواره "دیوانه موسیقی" به مدت 7 ساعت در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو برگزار شد و تماشاگران شاهد اجرای خوانندگانی مانند خوان ماگان، کامِلا، دی جی نانو، مودستیا آپارت، OBK، رافا سانچز (لا یونیون)، کومپلیس، کوتی، آمستادس پلیگروساس، ملون دیزل، لس ربلدس، تورروس با چانکلاس، سوریا، مرسدس کانیاس، خاویر آندره (لا فرونترا) و لا گواردیا بودند.

این فقط آغاز ماجراست! ورزشگاه سانتیاگو برنابئو در ماه می میزبان تور "عصرها"ی تیلور سوییفت، خواننده مشهور آمریکایی خواهد بود. این اتفاق هیجان‌انگیز، گامی دیگر در جهت تبدیل برنابئو به بهترین ورزشگاه جهان و میزبانی از رویدادهای فراتر از فوتبال است، همانطور که فلورنتینو پرز، رئیس باشگاه رئال مادرید، پیش از این آرزو کرده بود.

علاوه بر این، خبر هیجان‌انگیز دیگری نیز به گوش می‌رسد: در سال 2025، لیگ ملی فوتبال آمریکا (NFL) برای اولین بار یک بازی فصل عادی خود را در برنابئو برگزار خواهد کرد. این رویداد بی‌نظیر، فرصتی استثنایی برای هواداران فوتبال آمریکایی در سراسر اروپا خواهد بود تا شاهد این ورزش محبوب در یکی از مشهورترین ورزشگاه‌های جهان باشند.

از دست ندهید ????????????????????????

ژوزه مورایس: باافتخار مسلمان شدم و عضوی از یک خانواده ایرانی‌ام آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول لغو قانون رشد چگونه فوتبال ایتالیا را نابود می‌کند؟ بازیکن فرانسوی به دلیل عوارض واکسن کرونا از فایزر شکایت کرد!

دیگر خبرها

  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • ماجرای لغو کنسرت‌ها در تهران چیست؟
  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • دور جدید اجراهای پاپ در استان خوزستان آغاز شد
  • چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • «ایران‌ اکسپو» ۵ کنسرت تهران را لغو کرد
  • اولین کنسرت در خانه رئال مادرید؛ برنابئو، میزبان فستیوال «دیوانه موسیقی» / عکس