Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرآنلاین، جماعتی حدودا ۱۰۰۰نفره که آمده بودند تا شاهد اجرایی دیگر از سری اجراهای حالا  از شمارش انگشت در رفته اپرای حلاج باشند، با این نوای سنتی و با صدای پرواز همای داشتند به جای قونیه، همین جا در قلب تمدن تهران یعنی کاخ نیاوران از نزدیک سماع صوفیان را نظاره می‌کردند.


این یک شب دیگر بود از اجرای اپرای حلاج.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قصه صوفی شهیر قرن دوم هجری ایران زمین، حسین منصور حلاج که فریاد «من خدا هستم» سر داد و علم مبارزه با خرافه‌پرستی خلفای بغداد و صوفیه برداشت. 
از سال قبل بود که پسر گیلانی موسیقی ایران سعید جعفرزاده احمد سرگورابی که با نام هنری پرواز همای به شهرت رسیده پس از کارهای موفق یک دهه گذشته‌اش تصمیم گرفت اپرایی بسازد براساس زندگی ادیبی که می‌گفت: «خدا در روستای ما کشاورز است» و با این گفته‌هایش دستانش را بریدند، بعد پاهایش را و بر دار آویختندش و بعد جسدش را سوزاندند اما نامش تا همیشه ماند در تاریخ این سرزمین.

اپرای حلاج از پارسال تا امسال در شهرهای مختلفی به نمایش درآمده. آنها از ایوان عطار سعدآباد اولین بار با گروه مستان خبرساز شدند و بعد در شیراز و تبریز  روی صحنه رفتند.

کافی است کلیدواژه اپرای حلاج را جست‌وجو کنید تا روبرو شوید با خیل نظرات مثبت و منفی. از تمجیدهای عاشقانه تا هدیه کردن بخش‌هایی از ویدئوهای منتشر شده به هم دیگر.

از گشتن دنبال یار و پایه برای رفتن به تماشایش و از گلایه‌هایی چون خوب نبودن صندلی‌ها یا تاخیرها در شروع اجرا و البته از سایه اتهامی بزرگ که سال قبل کار را به شکایت از یک رسانه کشانده بود.

در همان سکانس اول ورود حلاج، همان ترانه اول نجواهایی شنیده می‌شد. آهنگی دشوار و فاصله زیاد از صحنه نمایش و موهایی که کاملا روی صورت خواننده را پوشانده. راستی خودش می خواند؟ همین چند روز قبل که خبر اجرای دوباره اپرای حلاج منتشر شد، علی مزینانی مدیر مسئول هفت صبح در توئیتی اشاره کرده بود به جنجال‌های سال قبل و شکایت بی‌فرجامی که از روزنامه‌اش شد. پرسیده بود بروید ببینید امسال همای کامل می‌خواند؟

اتهام ساخت صدا و پلی بک را تقریبا همیشه به همه اجراهای این دستی زده‌اند. از علیرضا افتخاری و حمید هیراد تا ابراهیم حامدی، همه به این متهم بوده‌اند که لب زده‌اند و نوار جای‌شان خوانده است.
این بار آیا باید تمرکز کرد روی اینکه همای زنده می‌خواند یا نه؟

نه. این جماعت لبالب که بلیت‌ها را با قیمت‌هایی از ۱۸۰هزار تومان تا ۸۰هزار تومان خریده‌اند، بعید است برای‌شان یافتن پاسخ این پرسش خیلی اهمیتی داشته باشد. 

آنها اینجایند تا بشنوند و ببینند و از ترکیب نوای نی، ریتم تار، نمایش‌خوانی و ترانه‌هایی که همای می‌خواند لذت ببرند و حالی داشته باشند متفاوت از ساعت‌های دیگر روز یا هر روزشان. 

درست مثل جوانی که در تاریکی به رغم همه توصیه‌های پیش  از آغاز نمایش برای حفظ آرامش و سکوت با اولین قدم‌های همای بر روی صحنه فریاد می‌زند: «همای عاشقتم». برای او چه فرقی دارد که او بخواند یا لب بزند؟
که اگرچه در این موارد باید اصل را بر برائت گذاشت و بر صداقت که وقتی در ابتدای اپرا بلندگوهای محل اجرا اعلام می‌کند همه نواها و بازی‌ها به صورت زنده اجرا می‌شوند، حتما همین است که می‌گویند و چه دلیلی دارد که کاری غیر از این کنند؟
آن هم در شبی این چنین زیبا، شب عید قربان، این سماع زیبا که همه حاضرین در محوطه کاخ را به وجد آورده و برای اجرایی که تقدیم شده به سیمین سینمای ایران، فاطمه معتمدآریا که در ردیف اول به تماشای این اجرای اپرای حلاج نشسته است.

۲۵۸۲۵۸

کد خبر 1288815

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کنسرت موسیقی باشگاه پرسپولیس عید قربان باشگاه استقلال ایران و آمریکا گابریل کالدرون آندره استراماچونی بازیگران سینما و تلویزیون ایران ایالات متحده آمریکا محمدجواد ظریف استان آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۹۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرائت معکوس رسانه‌های غربی از اعتراضات اصیل دانشجویی

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، رسانه‌های غربی مشغول نوعی روایتگری وقیحانه و معکوس نسبت به جنبش دانشجویی تبلوریافته در ایالت‌های مختلف آمریکا هستند. این روایتگری، منبعث از اتصال مستقیم رسانه‌های غربی با جریانات آشکار و پنهان قدرت در رژیم اشغالگر قدس است و بار دیگر، گزاره دروغین و مضحکانه بی‌طرفی رسانه‌ای و آزادی بیان در غرب را به چالش کشیده است. 

مطالبات جنبش اصیل دانشجویی شکل‌گرفته در آمریکا مشخص است: برقراری آتش‌بس دائمی در نوار غزه، پایان محاصره غزه، قطع روابط علمی و دانشگاهی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس و مجازات مقامات رژیم اشغالگر قدس و دیگر کشور‌ها و بازیگران دخیل در کشتار دهشتناک ده‌ها هزار انسان بی‌گناه در فلسطین.

در این میان، رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند حرکت وحشیانه پلیس آمریکا در مواجهه با این مطالبات فطری، اصیل و انسانی را طبیعی و در مسیری درست جلوه دهند! به‌عنوان‌مثال، «یورونیوز» در تحلیل خود از این واقعه می‌نویسد: در شماری از دانشگاه‌ها معترضان شعار‌های «یهودی‌ستیزانه» سر داده‌اند و با دست گرفتن پرچم‌های حماس و حزب‌الله لبنان، از ورود دانشجویان یهودی به محوطه دانشگاه‌ها جلوگیری کرده‌اند.

گستردگی، آگاهی و عمق جنبش دانشجویی ایجادشده در آمریکا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، بیانگر اصالت این جنبش و باور آن به هدفی است که به خاطر آن دست به اعتراض زده است

همان‌گونه که مشخص است، رسانه‌های غربی وظیفه دارند (بر اساس یک سیاست‌گذاری کلان رسانه‌ای- تبلیغاتی)، صهیونیسم‌ستیزی را مترادف با یهودستیزی جلوه دهند و از این طریق، بدترین و سخت‌ترین برخورد‌ها با کسانی که از توحش و اشغالگری رژیمی غاصب و کودک‌کش به تنگ آمده‌اند را توجیه کنند. نکته مهم‌تر اینکه رسانه‌های غربی اقدامات غیرانسانی پلیس آمریکا را به‌مثابه یک واکنش طبیعی در برابر خیزش دانشجویی اخیر جلوه داده و استفاده از محرک‌های شیمیایی، ضرب و شتم شدید دانشجویان، کشیدن بسیاری از دانشجویان روی زمین و دستگیری توأم با بدترین برخورد‌های ممکن با آنها را مصداق عینی ایجاد نظم و آرامش تلقی کرده‌اند! در اینجا متوجه روایتگری معکوس جریانات رسانه‌ای غرب از خیزش‌ها و اعتراضات دانشجویی در سرتاسر جهان می‌شویم.

قطعاً غرب نه تنها از جنبش‌های دانشجویی اصیل حمایت نمی‌کند، بلکه آنها را در مغایرت مطلق با اهداف و مطامع خود قلمداد کرده و دست به سرکوب آنها می‌زند. نکته مهم‌تر اینکه گستردگی، آگاهی و عمق جنبش دانشجویی ایجادشده در آمریکا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، بیانگر اصالت این جنبش و باور آن به هدفی است که به خاطر آن دست به اعتراض زده است. حتی تهدیداتی مانند اخراج از دانشگاه، ممنوعیت تحصیلی، محرومیت از امتیازات حداقلی اجتماعی و حتی سلب اقامت برخی دانشجویان، منجر به عقب‌نشینی آنها در برابر ساختار زور و سلطه نشده است. بدیهی است که اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا، نقطه عطفی در تاریخ این کشور محسوب می‌شود، جایی که جوانان و تحصیل‌کردگان آمریکایی رسماً روایت‌های مخرب و وارونه غرب ازآنچه در جهان می‌گذرد را پس‌زده و به‌سوی شناخت و آگاهی گام برمی‌دارند. آنچه امروز در دانشگاه‌های آمریکا، از کالیفرنیا تا تگزاس می‌گذرد، نقطه آَشکارساز روند گذار مشترک از صهیونیسم و جریان سلطه‌گر غربی در این کشور محسوب می‌شود. روز‌های تاریک‌تر آمریکا در پیش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • قرائت معکوس رسانه‌های غربی از اعتراضات اصیل دانشجویی
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • خیزش جنبش اصیل دانشجویی در آمریکا