Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از مازندران، سید معصوم باقرپور، محقق و مدرس دانشگاه، عصر دیروز 27 مردادماه در نشستی با حضور خبرنگاران با اشاره به منش، تفکر، اصالت و فرهنگ غدیر، گفت: غدیر اگر غدیر شد به رویداد 10 ذی‌الحجه مربوط می‌شود که رسالت پیامبر را در آیه 67 سوره مبارکه مائده «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ؛ اي پيامبر آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است كاملا (به مردم) برسان و اگر نكني، رسالت او را انجام نداده‏ اي و خداوند تو را از (خطرات احتمالي) مردم نگاه مي‌دارد، و خداوند جمعيت كافران (لجوج) را هدايت نمي‌كند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» مشخص کرده است.
وی با اشاره به آیه 67 سوره مبارکه مائده، افزود: نکته مهم در این آیه این است که خداوند به پیامبرش تاکید می‌کند؛ اگر نتواند این پیام را ابلاغ کند 23 سال زحمت پیامبری‌اش به هدر می‌رود که این نه تنها جنبه امامت و ولایت را دربرمی‌گیرد بلکه تمام شئون پیامبر اکرم(ص) را شامل خواهد شد.
وی افزود: پیام آیه 67 سوره مبارکه مائده، خوف و امید است که در ادامه این آیه خداوند می‌فرماید: در ابلاغ این رسالت پیامبرش را از آزار و اذیت و فشارهای روحی و روانی که ممکن است از سوی مردم روی دهد نجات خواهد داد و حمایت خواهد کرد.
این محقق معارف و نهج‌البلاغه با تاکید بر اینکه غدیر رویکردهای مختلفی از جمله سیاسی، حکومتی، خانوادگی و اجتماعی دارد، اظهار کرد: تخصص همراه با تعهد، سیاست همراه با اخلاق و دینداری، معاش همراه با معاد دیگر رویکردهای غدیر است.
وی با بیان اینکه، مسئولیت‌پذیری تعهد و امانتداری، اخلاق، رعایت حقوق و حریم انسانی و حقوق شهروندی، توجه به حقوق محرومان و ضعفا از مصادیق رویکرد انسانی غدیر است، افزود: در این رویکر است که حضرت علی(ع)می‌فرماید: «شما را به خدا در میان افراد جامعه به فکر فقرا و کسانی که نان شب ندارند باشید.»
این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه، همه مسلمانان باید با حفظ انسجام و وحدت، آرمان‌های غدیر را پاس بدارند، گفت: غدیر کامل‌کننده بعثت پیامبر است.
اگر هدف پیامبر رشد انسان‌ها است با غدیر تربیت، صلاح و فلاح انسان‌ها تحقق پیدا می‌کند.
تفکر غدیری در ابعاد و زوایای مدیریتی جامعه نهادینه شود
وی درک غدیر را منوط به عمل به مبانی فکری و عقیدتی غدیر دانست و افزود: تفکر غدیری باید در ابعاد و زوایای مدیریتی در جامعه نهادینه شود و مدیران غدیری باید از سلامت صلابت و شجاعت بالایی برخوردار باشند تا جامعه غدیری در سایه تفکر علوی به اهداف خودش دست یابد.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: اینکه امروز عدالت برقرار و آواره‌ای در دنیا نباشد و کشتن انسان‌های بیگناه خط قرمز باشد، حقوق انسان‌ها تضییع و حریم انسانی درنوردیده نشود از پیام‌های امروز غدیر است.

وی افزود: اگر زندگی انسان‌ها بر اساس منش غدیری شکل گیرد آن وقت می‌توانیم بگوییم به غدیر نزدیک شدیم و عمده بسیاری از بی‌رحمی‌ها و قساوت‌ها در دنیا، بداخلاقی‌ها، سوء‌ظن‌ها، نفاق، حرص و طمع و بسیاری از رذایل اخلاقی که امروزه تهدید روح مسلمانی می‌کند، ناشی از دور شدن از تفکر غدیری است.
باقر پور تصریح کرد: در اهمیت و جایگاه غدیر از عبدالله عائلی از علمای اهل تسنن نقل شده است: «همانا غدیر پاره تن اسلام است هر کس غدیر را انکار کند اسلام را انکار کرده است.»
وی افزود: آیه 67 سوره مبارکه مائده به اتفاق مفسران شیعه و سنی آیه انتصاب نامیده شده و بدون شک، غدیر یک ظرفیت و فرصت معنوی است که می‌تواند همچون چتری همه مسلمانان را در لوای خود قرار دهد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه، یکی از بزرگترین مولفه غدیر شاخصه حریم‌داری و دفاع از حق است، اظهار کرد: امروزه در شرایطی که حق‌گرایی به عنوان یک حلقه مفقوده در ادوار مختلف زندگی مطرح است؛ غدیر می‌تواند نسخه‌ای برای صیانت از ارزش‌ها در برابر برخی آفت‌ها باشد.
شایسته‌سالاری؛ پیام غدیر
وی با بیان اینکه، امام علی(ع) مصداق بارز شایسته سالاری است، افزود: اینکه پیامبر اسلام(ص) شخصیتی ممتاز کامل و جامع مانند امیر‌المومنین را زعامت مسلمین قرار می‌دهد ناشی از یک نگرش و بینش و اعتقاد عمیق پیامبر به شایستگی‌های حضرت است و امروزه مدیران جامعه اسلامی باید در انتصاب افزاد شایسته توانمند با کفایت شجاع و انقلابی به تأسی از غدیر مبادرت کنند.

این استاد دانشگاه، اظهار کرد: نهج البلاغه معیار و مبنای مناسبات همه ما در زندگی است و یک جامعه غدیری رسالت دارد تا رفتارهای فردی، سیاسی،  اجتماعی خود را بر مبنا آن انسان کامل و انتخاب غدیر، تنظیم کنیم.
وی افزود: دشمنان اسلام از تفکر غدیری به خاطر قدرت بازدارندگی آن در برابر بی‌عدالتی‌ها، تبعیض‌ها، ظلم و تعرض به بیت‌المال هراس دارند و مفاسد اقتصادی اختلاس رشوه جایگاهی در تفکر غدیری ندارد.
باقرپور گفت: سامانه‌ای که دشمنان امروز اسلام و نظام طراحی می‌کنند ایجاد شک و تردید، سوء‌ظن و انشقاق میان مردم در مسائل دینی است. اگر واقعه غدیر به درستی درک می‌شد، عاشورایی اتفاق نمی‌افتاد.
وی «حریم‌داری و قانون‌گرایی» را شاخصی در منطق غدیری و سیره علوی دانست و ادامه داد: قانون در نگاه امام علی(ع) خط قرمز است و اجرای حدود و ثغور الهی از عمده‌ترین شاخص‌های منطق غدیری است.

هدف در اندیشه غدیری وسیله را توجیه نمی کند
این محقق نهج‌البلاغه تصریح کرد: در منطق سیاسی غدیر، هدف؛ وسیله را توجیه نمی‌کند و معتقد است برای رسیدن به هدف پاک، باید از ابزارهای پاک بهره گرفت.
وی ادامه داد: اما علی(ع) در جواب افرادی که به هر وسیله می‌خواهند به اهداف برسند؛ فرمود: «به خدا سوگند! اشتباه می‌کنید. معاویه از من زیرک‌تر نیست. او دغل‌باز و فاسد است.»
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه، امروزه برخی تلقی‌شان از بیان ژن برتر زیرکی است، گفت: یکی از صفات برجسته امام علی(ع)، صداقت در سیاست و قاطعیّت در تصمیم‌گیری‌ها بود و ایشان هیچ نوع فریب‌کاری و سازش‌کاری و دورویی را نمی‌پذیرفت.
وی با تاکید بر اینکه، امروزه اساس و فلسفه غدیر در جامعه باید بازخوانی و توسط نخبگان و فرهیختگان جامعه اسلامی معرفی و تبیین شود، افزود: اکنون غدیر به سمت تشریفاتی شدن پیش می‌رود در حالیکه نیاز است به مسائل بنیانی و اساسی غدیر بپردازیم تا فرهیختگان بتوانند، فضا را با تحلیل عمیق علمی و معتبر و متقن از بروز برخی شبهات که باعث تشکیک در مبانی غدیر می‌شود جلوگیری کنند.
ضرورت زمان شناسی مومنان
باقرپور گفت: امروز باید زمان‌شناس باشیم چرا که این مهم در موضع‌گیری‌های ما و ادای تکلیف‌مان تاثیر مستقیم دارد و امام صادق(ع) فرمود: «هر کس زمان خویش را بشناسد دستخوش مسائل اشتباه‌انگیز نمی‌شود و حق و باطل بر او پوشیده نمی‌ماند.»
وی با بیان اینکه، داعش ریشه در تفکر خوارج داشته و الان داعش با استراتژی همان خوارج، ظهور و بروز کرد، افزود: اگر واقعه غدیر خوب تحلیل کنیم می‌توانیم در برابر آن تکفیری‌ها حربه کارآمد داشته باشیم.
این محقق نهج‌البلاغه، بروز برخی انحرافات اجتماعی، تحریف حقایق اسلام را از پیامدهای سلب غدیر دانست و بیان کرد: رسانه ملی یا حوزه علمیه و دانشگاه‌ها و نهادهای متولی فرهنگی باید به حرکت دربیایند و غدیر را به درستی معرفی کنند.
مشکلات معیشتی را به پای دین اسلام ننویسیم
وی با تاکید بر اینکه، نباید مشکلات معیشتی را به پای دین اسلام بنویسیم، افزود: باید مباحث نهج‌البلاغه را در مقطع راهنمایی و دبیرستان برای دانش‌آموزان تبیین و آنها را با ادبیات زندگی غدیری آشنا کنیم.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه، نگاه مدیران غدیری امروز باید به مردم از روی کرامت باشد، افزود: جناح‌بندی‌ها و سیاسی‌کاری‌ها با روح تفکر غدیری سنخیت ندارد و اگر امروز مسئولان سیاست کاری‌شان بر اساس رهنمودهای علی(ع) در نهج‌البلاغه ترسیم شود شاهد مسائل و مشکلات نخواهیم شد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به سخنان امام علی(ع) در نامه 62 در نهج‌البلاغه، بیان کرد: امام در نام 62 خود از اینکه قدرت به دست سفها و فجار بیفتد بیمناک بود و جالب اینجا است حضرت امام(ره) نیز تاکید می کرد نگذارید انقلاب به دست نا اهلان و نامحرمان بیفتد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: غدیر مدرس دانشگاه محقق نهج البلاغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۷۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها

دانشگاه پیام نور اعلام کرد: دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این دانشگاه از امروز می‌توانند محل آزمون پایان ترم خود را تغییر دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دانشگاه پیام نور در اطلاعیه‌ای از زمان تغییر محل آزمون مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این دانشگاه خبر داد.

براین اساس، دانشجویان می‌توانند با پرداخت شهریه از ۸ تا ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از طریق سامانه گلستان به نشانی ؛ Reg.pnu.ac.ir نسبت به تغییر محل آزمون خود اقدام کنند.

کد خبر 748343

دیگر خبرها

  • امکان تغییر محل آزمون دانشجویان فراهم شد
  • مجلس باید در قانون شوراها نسبت به احراز صلاحیت‌ها تجدید نظر کند
  • اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی گیلان برگزار شد
  • خروش موج بیداری انسانی توسط دانشجویان/ حبس دموکراسی در سرزمین مدعیان مردم‌سالاری!
  • فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها
  • دانشجویان و اساتیدِ ایرانی، حمایت از مردم فلسطین را رسالت اصلی خود بدانند
  • مبنای انتصابات در دستگاه‌ها شایسته سالاری است
  • ملاک انتخاب ها شایسته سالاری است/ لزوم سوق استان به سمت توسعه
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • لزوم همکاری تمامی نهادها با پلیس در اجرای طزح نور