Web Analytics Made Easy - Statcounter

آذربایجان غربی از صنایع‌دستی هنرمندانه و با ارزشی برخوردار است و وجود قومیت‌های مختلف ترک،کرد و زندگی ایلات وعشایر در این استان سبب شده که صنایع‌دستی آذربایجان غربی از تنوع زیادی برخوردار بوده و بسیار مورد توجه قرار گیرد. ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۶ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، صنایع‌دستی متنوع آذربایجان غربی و فرهنگ و سنن رنگارنگ آن زیبایی خاصی به این استان بخشیده و گردشگران را مجذوب خویش ساخته است که اگر به ظرفیت صنایع‌دستی استان بال و پر داده شود و این ظرفیت توسط مدیران استانی شناسایی شود از حالت استانی خارج‌شده و به یک منبع درآمد صادراتی تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این میان، بافته‌های دستی و صنایع چوبی مانند: انواع مجسمه‌های حیوانات، وسایل شطرنج، جعبه و میز آرایش بانوان و نقاشی روی چرم دارای شهرت ملی است و صنایع‌دستی این استان عبارت‌اند از: بافت انواع قالی، گلیم، جاجیم، سجاده، چادرهای کتانی و شال‌گردن، ریسندگی و بافندگی به شیوه سنتی و تولیدجوراب‌های پشمی، عرقچین، کلاه و دستکش، حصیربافی، سبدبافی، کوزه‌گری، صنایع چوبی، ریزه‌کاری فرش‌های دستباف و معرق‌کاری است.

افتتاح نهمین نمایشگاه صنایع دستی خراسان شمالی به روایت تصویرمونسان: 600 میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشته‌ایمکارگاه‌ها و مشاغل صنایع دستی در استان اردبیل تقویت می‌شود

در مورد قالی‌های استان آذربایجان غربی تاریخ دقیقی در دسترس نیست و نقشه خاصی که مربوط به استان باشد نیز وجود ندارد ولی هم اکنون تقریباً نقشه سایر مناطق را می‌بافند که در آذربایجان غربی، به دلیل نزدیکی و هم جواریش با آذربایجان شرقی که یکی از مراکز عمده قالی‌بافی در دنیا است، قالی‌بافی متداول بوده و مهم‌ترین مراکز قالی‌بافی استان نیز شهرهای تکاب، میاندوآب و مناطق روستایی و عشایری آن است.

فرش و گلیم  به‌عنوان یکی از صنایع‌دستی بسیار جذاب آذربایجان غربی به سبب طرح و رنگ ثابت آن از امتیازات ویژه‌ای برخوردار است و طرح‌های شهرستان خوی و تکاب با عناوین (قبا و ماهی) معروف هستند در کنار این صنعت باید از صنایع کوزه‌گری و چرم‌سازی نام برد که به شکل‌های گوناگون به بازار عرضه می‌شوند.

صنایع‌دستی هم می‌تواند، حالت کارگاهی و هم حالت خانگی داشته باشد، همانند صنایع کوچک قابلیت استقرار در شهر و روستا را دارد، بدون نیاز به فن‌آوری پیشرفته، بیشتر متکی به تخصص‌های بومی و سنتی است و قسمت اعظم مواد اولیه مصرفی آن در داخل کشور قابل تهیه هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری و صنایع‌دستی استان می‌گوید: به دنبال معرفی فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری در استان هستیم و با توجه به ظرفیت‌های بی‌نظیر استان در صنعت گردشگری و صنعت توریسم، پرداختن به زیرساخت‌های توسعه روستایی و توجه به واحدهای بوم گردی، لزوم توجه به زیرساخت‌های سواحل دریاچه ارومیه و معرفی آداب‌ورسوم و فرهنگ اقوام و ادیان ازجمله فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان هستند.

جلیل جباری می‌افزاید: هدف از برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی، معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های استان و استمرار ما در برگزاری جشنواره‌ها این است که قابلیت‌های استان را به مردم معرفی کنیم همچنین امسال ظرفیت پذیرش هتل‌ها در استان 80 درصد بوده که این نشان می‌دهد که ظرفیت و فرصت این راداریم که در استان سرمایه‌گذاری کنیم.

وی تصریح می‌کند: 18 استان در بخش گردشگری، 20 واحد بوم گردی، 13 گروه عشایری از سراسر کشور در دومین جشنواره ملی گردشگری در ارومیه شرکت کرده‌اند.

جباری تأکید می‌کند: نمایشگاه‌های گردشگری و صنایع‌دستی فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های استان بوده و تبدیل جشنواره به‌عنوان یکی از برندها و رخدادهای مهم ملی و بین‌المللی و جلب نظر مسئولان استانی، توجه به سرمایه‌گذاری و افزایش معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، توسعه گردشگری روستایی و بوم گردی، معرفی آداب‌ورسوم فرهنگ استان‌ها و آشناسازی و رونق و توسعه گردشگری داخلی و معرفی استان به‌عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری نیز از دیگر اهداف این جشنواره است.

وی می‌افزاید: نمایشگاه‌های صنایع‌دستی موجب برقراری تعامل هرچه بیشتر میان فعالان این رشته شده و در راستای معرفی صنایع‌دستی استان به دیگر استان‌ها نیز بسیار مفید و مؤثر است.

گزارش از زهرا بخشی

انتهای پیام/ش

R41361/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۰۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است

مریم جلالی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان اقلید با اشاره به نام‌گذار‌ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند در آن نقش‌آفرینی کنند.

او گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان (عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

او با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم، اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

او با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام اشاره و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویداد‌هایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

او یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی است که درشهر دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویداد‌ها به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • تاکید استاندار آذربایجان غربی برجذب سرمایه گذار در بخشهای گردشگری و کشاورزی
  • تاکید استاندار آذربایجان غربی برجذب سرمایه گذار در بخهشای گردشگری و کشاورزی
  • آذربایجان‌غربی ۱۸۰۳ اثر ثبت شده ملی دارد
  • برنامه‌ریزی برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد