Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان با بیان اینکه ارکان اقتصادی و تولیدی جامعه ایران دانش‌پذیر نیستند، گفت: مشکل اصلی شرکت‌های دانش بنیان کشور، بحث بازار است.

بابک مختاری، رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ درباره نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری در اقتصاد کشور اظهار کرد: پارک‌های علم و فناوری یک محیط جدا و یک تافته جدا بافته از سایر ارکان اقتصادی جامعه نیستند و در قالب یک زیست‌بوم نوآوری یا یک زیست‌بوم کلان‌تر که مبتنی بر دانش است فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
سایر اجزایی که در این زیست بوم حضور دارند از صنایع موجود و دانشگاه‌ها و نیروی انسانی گرفته تا قوانین و مقررات متعددی که تصویب و ابلاغ می‌شود، همه این‌ها بر روی برون‌دادی که قرار است از پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان خارج شود موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر قرار است به صورت کاملاً جدا نقش پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان را در اقتصاد کشور بررسی کنیم به اعتقاد من این راه را اشتباه رفته‌ایم، ولی شاخص‌های متعددی وجود دارد که براساس آن می‌توان مقایسه‌ای بین پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان با سایر ارکان جامعه و حوزه‌های اقتصادی و تولیدی کشور انجام داد.
مختاری در این باره توضیح داد: به عنوان مثال میزان سرمایه‌گذاری که در این حوزه به صورت مستقل انجام شده است از ابتدای مطرح شدن این مباحث در کشور یعنی از سال ۸۱ تا‌کنون، به رقم هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نرسیده است، اما وقتی برونداد شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌های فناور و پارک‌های علم و فناوری را در ازای این هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نگاه می‌کنیم می‌بینیم که بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی شرکت‌های دانش‌بنیان است و این نشان می‌دهد که بازدهی سرمایه‌گذاری مستقیم در این حوزه بازدهی بسیار خوبی نسبت به سایر حوزه‌ها و سایر صنایع داشته است.
رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان در ادامه اضافه کرد: اما وقتی به کشور‌هایی نظیر کره جنوبی و چین نگاه و ارتقای دانش و فناوری و بهبود فرایند‌ها در این کشور‌ها را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که ارتباط بسیار خوبی بین مراکز دانشجویی و فناوری‌های شرکت‌های دانش‌بنیان با سایر ارکان و بخش‌های تولیدی و اقتصادی در این کشور وجود دارد، به طوری که این ارتباط موثر و وسیع یک نوع هم‌افزایی را بین آن‌ها ایجاد می‌کند و اثربخشی اقتصاد دانش‌بنیان را در اقتصاد آن جوامع بیشتر می‌کند. اما در کشور ما، چون صنایع پیشروی ما از جمله صنعت نفت، خودروسازی و ... خود را چندان وابسته به حوزه دانشی کشور نمی‌دانند احساس می‌کنند که این حوزه دانشی کشور نمی‌تواند نیاز آن‌ها را برطرف کند، بنابراین آن ارتباط هم‌افزایانه که مثلا در صنایع الکترونیک کره جنوبی وجود دارد را ما در ایران شاهد نیستیم.
مختاری تصریح کرد: بنابراین آن خروجی خیلی بزرگی که ما از شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری انتظار داریم محقق نمی‌شود. بخشی از این کمبود به این خاطر است که شرکت‌های ما در این حوزه جوان هستند و باید مقداری زمان بگذرد تا ارتباط هم‌افزایی آن‌ها با سایر ارکان و بخش‌های اقتصادی و تولیدی جامعه با صنایع مختلف ایجاد شود. یک بخشی هم به این برمی‌گردد که سایر بخش‌ها و ارکان اقتصادی و تولیدی جامعه ایران دانش‌پذیر نیستند یا ظرفیت استفاده از دانش را ندارند.
رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان در ادامه با بیان اینکه سطح دانش در صنایع کشور برای ارتقاء و بهبود وضعیت آن‌ها از جمله در صنعت فولاد و مس پایین است، تصریح کرد: میزان مصرف دانش در محصولات بالادستی کشوری مثل کره جنوبی کم و در محصولات پایین دستی زیاد است، ولی ما در کشور خودمان محصولات پایین دستی را تولید نکرده‌ایم و این خود به خود باعث می‌شود تا ظرفیت استفاده از دانش به طور کلی در صنعت ما نسبت به کشوری مثل کره جنوبی یا چین خیلی بالا نباشد.
مختاری با تاکید بر ضرورت تامین مالی شرکت‎های فناور نوپا گفت: هر شرکت نوپا یا هر شرکت تازه تاسیسی که بخواهد پژوهش کند تا یک فناوری نو را دراندازد نیازمند این است که از یک سرمایه‌گذار استفاده کند و نیازمند حمایت مالی است. در حال حاضر نهاد‌های حمایتی مالی در کشور به اندازه کافی وجود دارد، اما فرایند‌هایی که این حامیان و نهاد‌های حامی دارند عمدتاً فرایند‌های دولتی و نیمه دولتی است. به اعتقاد بنده مهمتر از بحث حمایت مالی برای شرکت‌های دانش بنیان، بحث بازار محصولات این شرکت‌ها مطرح است. اگر بازار برای محصولات فناورانه و محصولات دانش‌بنیان در کشور وجود داشته باشد آن تولید کننده محصول و خدمت دانش‌بنیان با فروش محصول خود به سرمایه در گردش لازم دسترسی پیدا می‌کند و لزومی نمی‌بیند که از تسهیلات با بهره ۴ درصد تا ۱۷ و ۱۸ درصد استفاده کند.
رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان خاطرنشان کرد: بنده به عنوان کسی که ۱۲ سال در این حوزه کار کرده‌ام و از نزدیک در جریان تاسیس و توسعه ۱۸۰ شرکت بوده و نقش ایفا کرده‌ام، به جرأت می‌توانم بگویم که مشکل اصلی شرکت‌های دانش بنیان کشور، مشکل بازار است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بازار محصولات دانش بنیان سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۸۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور امروز در رویداد گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری با عنوان «دیدار پایدار» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، گفت: مالکیت فکری در خلق ارزش و مزیت رقابتی نقش اساسی دارد.

وی گفت: اگر خواهان احداث بنای اقتصاد دانش‌بنیان در کشور هستیم، باید مالکیت فکری را به عنوان ستون اصلی این بنا در نظر بگیریم.

 وی در ادامه تصریح کرد: ارزش ذاتی اقتصاد دانش‌بنیان، در تبدیل علم و فناوری به دارایی‌های فکری نهفته است. این دارایی‌ها، که شامل اختراعات، طرح‌های صنعتی، علائم تجاری و ... می‌شوند، هویت و اعتبار یک شرکت دانش‌بنیان را شکل می‌دهند.

معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه بیش از ۹۸ درصد ارزش بازار ۱۰۰ شرکت بزرگ دنیا ریشه در دارایی‌های نامشهود آنها دارد، خاطرنشان کرد: ما در ایران در حوزه مالکیت فکری با چالش‌های متعددی روبرو هستیم و باید با شتابی فزاینده برای رفع این موانع تلاش کنیم.

دهقانی از برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک با سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) در ایران خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با کسب تجارب بین‌المللی در این زمینه، شاهد ارتقای جایگاه مالکیت فکری در کشور باشیم.

وی در پایان سخنان خود با تأکید بر اهمیت ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: امیدواریم با عزم راسخ معاونت علمی و فناوری در این زمینه، شاهد استقرار یک نظام کارآمد برای ارزیابی و اعتباردهی این دارایی‌ها باشیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی