Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه مشاوران املاک با ارتقای این دانشگاه به سطح ۲ گفت: در برخی مناطق تهران مشاوران املاک تخلف کرده و بابت معاملات یک درصد دریافت می‌کنند. اخیرا رئیس اتحادیه املاک از ارائه پیشنهاد افزایش حق‌الزحمه به یک درصد خبر داده بود. ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۹ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محمدعلی عباس زاده در نشست خبری درباره وضعیت بازار مسکن و تاثیر سطح دانش مشاوران املاک در ثبات قیمتی اظهار کرد: در بحث صنف مشاوران املاک وقتی مشاور عالم به علم است یقینا مدیریت امور را به خوبی انجام می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تسلط بر دلالی و آسیب شناسی بهتری از بازار مشاوره ها را بر اساس آمارهای مربوطه از جمله تورم ارائه می دهد.

وی تصریح کرد: در دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه املاک رشته کارشناسی ملک را داریم که این سرفصل در هیچ کدام از رشته های دانشگاهی وجود ندارد، در مجموع مشاوره املاک با سواد و دارای سطح علمی بالا اشرافیت در بحث ارائه قیمت ها دارند.

وی از ارائه پیشنهاداتی برای افزایش حق الزحمه کمیسیون مشاوران املاک طی یک نامه به تاریخ اسفندماه سال گذشته به رئیس اتحادیه املاک خبر داد و در این باره گفت: بر این اساس در قراردادهای بیع (تنظیم مبایعه‌نامه+صلح معوض و...) که دارای ثمن مشخص هستند یک درصد از مبلغ مورد معامله از هر طرف، در قراردادهای اجاره معادل یک دوم اجاره بهای یک ماه از هر طرف، در قرارداد مشارکت در ساخت بر اساس تقویم ارزش موضوع قرارداد در صورت یک 6 دانگ بودن موضوع مشارکت قبل از تخریب 3 درصد از سازنده و نیم درصد از مالک و به ازای هر واحد اضافه (هر 6 دانگ اضافه) با احتساب مبلغ یک میلیون تومان به حق الزحمه دریافتی از سازنده و نیم درصد مالکین، در متمم قرارداد بر اساس آنچه در قرارداد شرط شده رایگان و خارج از آن بنا به درخواست طرفین تنظیم هر متمم 100 هزار تومان و در قراردادهای هبه و صلح در صورت معوض بودن بر اساس تقویم معوض طبق بند یک و بر اساس تعرفه قراردادهای بیع و در صورت بلاعوض بودن از هر قرارداد 200 هزار تومان از هر طرف پیشنهاد شده است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه مشاوران املاک به دنبال این هستیم که جلوی فساد را بگیریم، افزود:‌ واقعیت این است در برخی مناطقی شمالی تهران مشاوران بابت انجام معاملات حق الزحمه یک درصدی می‌گیرند و تخلف می‌کنند و ما می‌خواهیم این موضوع را قانونمند کنیم. در حال حاضر بنگاه‌های املاک هزینه‌هایی از جمله عوارض، دارایی و... دارند و برای آنها به صرفه نیست به خصوص در مناطق بالای شهر.

عباس زاده بیان کرد: این حق الزحمه بر اساس توافق صورت می‌گیرد، اما چنانچه شکایتی شود بلافاصله با کمیسیون شکاست اتحادیه مبلغ دریافتی مسترد می‌شود.

جزئیات پیشنهاد افزایش کمیسیون مشاوران املاک

وی همچنین یادآور شد: از دهه 70  تحول و نگرش خوبی در سیستم اتحادیه املاک شکل گرفت و می توانیم دهه 70 را یک رنسانس نامید. صنف مشاوران املاک در 3 دهه اخیر تغییر و تحولات گسترده ای داشته ضمن اینکه یکی از اولویت ها ارتقای دانش و سواد مشاوران املاک بوده است.

وی ادامه داد: در همان ابتدا مجمع امور صنفی مخالف آموزش بود چون در قانون این پیش بینی نشده بود. اعضای مجمع امور صنفی وقت مخالف این موضوع بودند و صندلی های ما را بهم ریختند.

وی با تاکید بر الزام آموزش در تمام صنوف افزود: با وجود تمام مشکلات مجوز فنی حرفه ای برای اتحادیه مشاوران املاک اخذ شد، اینها خوب بود اما لازم نبود. با توجه به نیاز به حقوقدان در بنگاه املاک مقرر شد از کانون وکلا استفاده شود اما این کانون حتی با حقوق های ماهانه 10 میلیونی در دهه 80  نیز حاضر به همکاری نشدند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه مشاوران املاک بیان کرد: تمام این مسائل باعث شد تا تصمیم به راه اندازی یک دانشگاه برای اتحادیه املاک اتخاذ شود. در این راستا دانشگاه های مختلفی مورد ارزیابی قرار گرفت که در نهایت به دلیل علمی و کاربردی بودن، دانشگاه علمی کاربردی مرکز آموزش اتحادیه مشاوران املاک در بهمن 90 تاسیس شد.

عباس زاده با اشاره به اینکه بلافاصله در خدمات مالی، خدمات مشاوره صنوف و خدمات مشاوره ملکی پذیرش دانشجو داشتیم، اظهار کرد: در آن زمان 90 درصد از حدود 260 نفر دانشجوی پذیرش شده در سال 90 از اعضای اتحادیه مشاوران املاک بودند.

وی با تاکید بر این که رسالت اتحادیه ارتقای سواد مشاوران است، افزود: حدود دو سال بعد از تاسیس مقطع کارشناسی در مرکز ایجاد شد. تدوین رشته املاک و مستغلات در اتحادیه عملی شد که البته در دنیا سابقه ای طولانی دارد. این رشته مورد تایید وزارت علوم قرار گرفت و در دو مقطع کاردانی و کارشناسی پذیرش دانشجو داشته ایم.

وی با بیان اینکه تا یک هفته آینده در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو داریم، تاکید کرد: رشته املاک و مستغلات دروسی در حوزه حقوقی، آی تی و... دارد که خروجی آن تصدی یک فرد بر تمام امور مربوط به بنگاه های املاک است. وقتی فردی اطلاعات کافی درباره عقد قرارداد دارد قطعا اعتبار بین دو طرف معامله را ارتقا می دهد.

عباس زاده در ادامه با اشاره به این که تمام قراردادهای املاک و مستغلات یک تیپ است، گفت: با وجود اینکه قانون نظام صنفی در سال 92 دستخوش تغییرات شده اما صنف مشاوران املاک را جزو مشاغل در نظر نگرفته است. معتقدم شغل مشاور املاک از شغل پزشکی بالاتر است؛ چون قصور یک پزشک به قیمت جان یک نفر تمام می شود اما در صنف مشاوران املاک قصور و اشتباه احتمالی زندگی دو خانواده را با مشکلات خطیری روبرو می کند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه مشاوران املاک افزود: مشاور املاکی که قصور داشته باشد بر اساس ماده 28 قانون صنفی با آن برخورد می شود، در حالی که مشاور املاک مانند خرازی شغل محسوب نمی شود.

عباس زاده با بیان این که یکی از مشاوران املاک در غرب تهران 40 واحد را به 40 خانواده فروخته شد که مشکلات عدیده ای را به وجود آورده بود، اظهار کرد: این مسائل باعث شده بود که نتوانند سند ملک خود زا دریافت کنند که تا مرحله ابطال مجوز مشاور املاک پیش رفت و دلیل آن اطلاعات کم بنگاه املاک بود.

وی با یادآوری با پیگیری های انجام شده مشکل این 40 نفر برطرف شد، افزود: با بررسی های صورت گرفته 2000 مشاور لیسانس داریم؛ در مقطع فوق لیسانس 500 نفر و در مقطع دکتری 100 مشاور در سطح شهر تهران داریم. همچنین 8 پزشک مشاور املاک داریم که مشغول فعالیت در این صنف هستند.

وی با اشاره به اینکه ورود پزشکان به صنف مشاور املاک منعی ندارد و بیان اینکه پروانه فعالیت افرادی که هیچ فعالیتی ندارند باطل می شود، تصریح کرد: برای ورود به صنف اتحادیه املاک حداقل داشتن سیکل لازم است و به دنبال این هستیم تا افراد دارای یک لیسانس حقوق باشند وارد شغل مشاور املاک شوند.

وی همچنین بانوان دارای پروانه مشاور املاک باید مباشر آقا داشته باشند، گفت: طی سال های 92 تا 96 سیاست ها تغییر کرد و قدری رو به زوال رفتیم به طوریکه با کاهش دانشجو و رشته های دانشگاه روبرو شدیم. 

وی ادامه داد: در حال حاضر در استان 12 هزار مشاور و در کشور 140 هزار عضو صنفی داریم و سیاست های وزارت علوم در دانشگاه علمی کاربردی تخصصی اتحادیه املاک ندارد. اما وقتی سیاست های کلان اتحادیه تغییر می کند و ریاست قبلی اصرار داشت که رئیس اتحادیه، رئیس تمام کمیسیون ها و... همه چیز را قائم به شخص خود می دانست طبیعتا خروجی کار افت می کند. به همین دلیل راندمان و خروجی کار پایین می آید.

به گفته وی، در نامه دیماه سال 94 دانشگاه علمی کاربردی در ارزیابی ها در کیفیت گزارش کمتر از انتظار بودیم و در سبد خوب و قابل قبول قرار نداشتیم. در سال های قبل نیز وضعیت این گونه بوده است. البته طی یک سال اخیر توانستیم در ارزیابی های صورت گرفته به سطح دو رسیده ایم که هیچ مرکز علمی کاربردی در سطح یک قرار نگرفته است. این ارتقا بدون تاسیس یک ساختمان و بدون اینکه به استراکچر دست زده باشیم به سطح 2 ارتقا یافته ایم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه مشاوران املاک با اعلام این که طی 8 سال اخیر 4205 دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه املاک پذیرش شده اند، اظهار کرد: در حال حاضر 1500 دانشجو در دانشگاه اتحادیه املاک مشغول تدریس هستند.

عباس زاده همچنین از تحصیل رایگان برای پدر مادر همسر و فرزندان خانواده های معظم  شهدا در دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه املاک خبر داد و گفت: همچنین برای جانبازان بالای 25 درصد و  آزادگان و فرزندان و همسر تحصیل رایگان است.

وی بیان کرد: هزینه تحصیل در مرکز یک ترم 700 تا 800 هزار تومان است که جمع 4 ترم به اندازه یک ترم برخی دانشگاه های کشور است.

انتهای پیام/

R1012188/P/S7,81/CT11 واژه های کاربردی مرتبط قیمت مسکن بازار مسکن وام مسکن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت مسکن بازار مسکن وام مسکن قیمت مسکن بازار مسکن وام مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۵۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک

فرارو- سامانه خودنویس؛ برنامه دولت سیزدهم برای بهتر شدن حال مستاجران است. اما حرف و حدیث درباره‌ش کم نیست.

به گزارش فرارو؛ حدود ۱۷۰ هزار واحد صنفی فعال در کشور فعالیت دارند که اگر به طور متوسط هر کدام پنج نفر را استخدام کرده باشند، تقریبا ۸۵۰ هزار نفر به‌عنوان مشاور املاک مشغول به کار هستند، بنابراین این نگرانی پیش آمده که سامانه خودنویس با حذف این عده، نان‌شان را آجر کند و بیکاری را افزایش دهد. اما نماینده مشاوران املاک ضمن انتقاداتی که به سامانه خودنویس دارد، کاهش آگهی‌های فیک و کنار گذاشته شدن قیمت‌سازی را از جمله مزایای آن می‌داند. مشاهدات میدانی فرارو نشان می‌دهد به دلیل اینکه هنوز استقبال از سوی مالکان محدود است، به طور تقریبی از هر ۲۰ قرارداد، دو الی سه کد رهگیری از سامانه خودنویس گرفته می‌شود که همین موضوع هم مستاجران را برای گرفتن وام ودیعه مسکن بلاتکلیف کرده است. هرچند دولت می‌گوید با بستری که فراهم کرده عملیات خریدوفروش برای مردم آسان می‌شود و در عین حال فکری هم به حال مشاوران املاک کرده و در این بین تنها قرار است بساط دلالان جمع شود.

سامانه خودنویس چیست؟

سامانه خودنویس چیست؟ قبل از اینکه به پای صحبت‌های مردم و مشاوران املاک بنشینیم، خوب است بدانیم سامانه چه کارکردی برای مردم دارد و به کل به چه دردی می‌خورد؟

تا پیش از این مردم باید به بنگاه معاملات ملکی محله خود سر می‌زدند تا قرارداد اجاره خود را با مالک خانه ببندند. حالا دولت می‌گوید سامانه املاک و مستغلات با نام تجاری خودنویس را راه‌اندازی کرده تا مردم در هر ساعت از شبانه‌روز که دل‌شان بخواهد و یا حتی در روز‌های تعطیل وارد این سامانه شوند و قراداد اجاره خود را منعقد کنند. یعنی راه گرفتن کد رهگیری دیگر از مسیر سامانه خودنویس میسر است؛ آن هم به صورت رایگان.

آنگونه که مسئولان دولتی می‌گویند استقبال از سامانه خودنویس خوب بوده و حتی روز یکشنبه با ورود ۶ هزار و ۴۵۰ نفر به این سامانه رکورد انعقاد قراداد شکسته شده است. ظاهرا دست اندرکاران مربوطه هم شب و روز در حال کار هستند تا نسخه اولیه خریدوفروش از خردادماه آغاز به کار کند.

سامانه خودنویس برای مردم کاملا رایگان و این یکی از مزیت‌هایی است که از آن نام برده می‌شود. حالا قرار است تمامی قرارداد‌ها از جمله تجاری، اداری، مسکونی و حتی باغ و به صورت کامل تمامی املاک و مستغلات در این سامانه ثبت شوند.

نگاه مستاجران به سامانه خودنویس

سامانه خودنویس در بین مردم چه جایگاهی دارد و آن‌ها چطور به این دستاورد دولت نگاه می‌کنند؟ مشاهدات میدانی فرارو نشان می‌دهد که استقبال مردم بد نبوده، اما انتقادات هم کم نیستند.

یکی می‌گوید با سامانه خودنویس دست دلالان کوتاه می‌شود، کمیسیون نمی‌دهیم و در ضمن قیمت‌ها هم ارزان‌تر و واقعی‌تر می‌شوند.
دیگری با زبان تندوتیزی می‌گوید قرار نیست که مردم قربانی ساختار عقب‌مانده بنگاهداران شوند.

عده‌ای هم نگرانند و شاید مهم‌ترین نگرانی آن‌ها از خودداری کردن مالکان برای ثبت نام در سامانه خودنویس باشد که بنابراین سدی خواهد بود برای گرفتن وام ودیعه مسکن که یکی از شروط آن داشتن کد رهگیری است.

سامانه خودنویس زیر ذره‌بین نمایندگان مشاوران املاک

سامانه خودنویس برای مشاوران املاک چه نقشی را بازی می‌کند؟ آیا سامانه خودنویس می‌تواند مانعی باشد برای کسب درآمدزایی از سوی مشاوران املاک؟ سعید لطفی، عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با فرارو این موضوع را رد می‌کند.

سامانه خودنویس از نظر لطفی چند جنبه دارد. به قول این فعال حوزه مسکن ما نمی‌توانیم بگوییم طلا خوب است یا چوب؛ بلکه هر کدام در جای خود کاربرد مشخصی دارد. قطعا سامانه خودنویس مزیت‌هایی دارد؛ از جمله جلوی آگهی‌های فیک گرفته می‌شود و با نظارتی که اعمال می‌شود، قیمت‌سازی انجام نمی‌گیرد.

سعید لطفی معتقد است که باید حق و حقوق مشخصی برای مشاوران املاک در نظر گرفته شود و در این حین دولت باید خانه‌های خالی که به نام بانک‌ها هستند، کنترل کند. در ضمن، از آنجایی که مالکان و مستاجران خودشان کار‌های مربوط به انعقاد اجاره را دنبال خواهند کرد، دولت باید امتیازات و مشوق‌هایی برای مشاوران املاک در نظر بگیرد.

سامانه خودنویس می‌تواند دعوای حقوقی هم راه بیاندازد؟ لطفی در پاسخ به این سوال می‌گوید مشاوران املاک در مباحث حقوقی مثل شورای حل اختلاف کدخدامنشانه کار می‌کردند و به‌نوعی ضربه‌گیر هستند. بنابراین، چون الان خود مردم باید کار‌های مربوط را در سامانه خودنویس دنبال کنند، از آنجایی که همه دارای دانش حقوقی نیستند، ممکن است مشکلاتی از این بابت ایجاد شود.

نگرانی مشاوران املاک درباره سامانه خودنویس چیست؟

برای اینکه بدانم سامانه خودنویس چه نگرانی‌هایی را برای مشاوران املاک ایجاد کرده، به صحبت‌های نماینده آن‌ها اکتفا نکردم. در تماس تلفنی که با یکی از مشاوران املاک در محدوده غرب تهران داشتم، از او در این باره جویا شدم. این مشاور املاک نگران قطعی‌های مکرر سامانه خودنویس بود که فرآیند کار را برای مشتری‌هایش زمانبر کرده، طوری که گرفتن یک کد رهگیری سه تا چهار روز طول می‌کشد.

گودرزی، مشاور املاک دیگری در محدوده شرق تهران نگرانی بیکاری همکارانش است. او حتی به بیکاری دو تا سه هزار مشاور املاک اشاره می‌کند. این مشاور املاک همچنین می‌گوید که وقتی مشتریان‌شان از موجران درخواست کد رهگیری می‌کنند، آن‌ها به دلیل مسائلی از قبیل مالیات‌ستانی سر باز می‌زنند و این یعنی محروم شدن مشتری از گرفتن وام.

دولت: از سامانه خودنویس نترسید

سامانه خودنویس برای دولت، اما یک دستاورد محسوب می‌شود و می‌گوید جای نگرانی نیست. آنطور که معاون وزیر راه و شهرسلزی گفته: «مردم این حق اختیار را دارند که در سامانه خودنویس به صورت مستقیم قرارداد مورد نظر را تنظیم کنند یا از طریق مشاوران املاک در این سامانه برای تنظیم قرارداد اقدام کنند. در صورت تنظیم قرارداد از طریق مشاوران املاک در سامانه تنها حق العمل به همرسانی دو طرف قرارداد را با نرخ رسمی و مصوب به مشاوران می‌پردازند، اما در صورت تنظیم قرارداد به صور مستقیم وجهی پرداخت نمی‌کنند و کاملا رایگان است.»

سامانه خودنویس در ضمن قرار نیست مشاوران املاک را از بازار مسکن حذف کند. چاره کار را دولتمردان در ارائه خدمات بهتر از سوی آن‌ها می‌دانند، چون معتقدند نمی‌توان با تکنولوژی مقابله کرد.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی هم سامانه خودنویس را به معنای بیکار شدن مشاوران املاک نمی‌داند اتفاقا به نظر بذرپاش این سامانه با حذف واسطه‌ها به کنترل بازار مسکن کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • خبر خوش برای دانشجویان پزشکی؛ حق‌ الزحمه دستیاران ۱۵ میلیون تومان رسید
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • خبر مهم برای مستاجران افغانستانی
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد