Web Analytics Made Easy - Statcounter

شامگاه 26 اسفند بارش مداوم باران در استان های شمالی موجب وقوع "سیل دورانی" (سیل هایی که هر صد سال یک بار رخ می‌دهد) در 12 شهرستان مازندران شد. روستاهای حسن‌آباد و میاندورود کاملاً زیر آب رفت و بارش 300 میلی لیتری آب طی دو روز که برابر با 70 درصد بارش های کل سال بود، به بیش از هشت هزار  واحد مسکونی شهری و روستایی خسارت زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بارش غافلگیر کننده در روزهای پایانی سال تا آن جا ادامه یافت که تردد در برخی روستاهای استان با قایق موتوری و جت اسکی صورت می گرفت.مقدار آب در برخی رودخانه‌ها از جمله تلار، تجن و نکارود بالا رفت و جدای از سیل و آب گرفتگی در استان، ریزش سنگ در محورهای کوهستانی نظیر سوادکوه، بارش شدید برف تاارتفاع یک و نیم متر در کندوان، هراز و کیاسر و خالی شدن زیر ریل قطار در محدوده راه آهن شمال، همچنان حال مازندران را تا روزهای پس از عید نوروز ناخوش کرد.

سهم مناطق سیمرغ، کیاکلا و ساری از این آب گرفتگی، خسارت مادی قابل توجهی بود و روستاهای ایول، سنور، چالو، لنگر، آلایکلا، کردمیر، ولویه علیا، سفلی، تلمادره، اراء، پشرت، کوات، قلعه‌سر، اروست و مالخواست با بارش شدید برف مواجه بودند. همانند دیگر استان های سیل زده در این جا نیز همیاری های به هنگام نیروهای امداد اعم از هلال احمر، ارتش،  سپاه پاسداران و به دنبال آن همت مردمی برای حمایت های مادی و معنوی مرهمی بر آلام بلادیدگان سیل بود.
 

بهره برداری از 7 هزار واحدمسکونی تعمیری  
طبق مشاهدات گزارشگر اعزامی خراسان به مازندران، پس از گذشت پنج ماه از این حادثه عملیات عمرانی واحدهای مسکونی شهرها و روستاهای مازندران همچنان ادامه دارد و  کار تعمیرحدود هفت هزار واحد مسکونی آسیب دیده در هفته سوم ماه مرداد به طور کامل  پایان یافته است. اکنون کمتر نشانی از آثار سیل بلا خیز در راه های مواصلاتی ، خطوط راه آهن و تاسیسات شهری باقی مانده است وماراتن احداث حدود 400 واحد مسکونی در سراسر استان همچنان ادامه دارد.


دعای خیر «سید خانم»
 

در روستای "تالار پشت" که  یکی از نقاط ثقل سیل مازندران به شمار می رود،  پیرزنی با صورت مهربان گوشه ایوان خانه اش نشسته  است و کارگران درحال بردن کابینت به داخل خانه نوساز او هستند. او با دیدن ما ازجا بلند می شود و باپندار این که از طرف بنیاد مسکن یا بنیادهای خیریه هستیم با لهجه شیرین مازنی از ما تشکر می کند.
وقتی خود را معرفی می کنیم و می گوییم هدف مان چیست، به ما می گوید: «خانه ام را بنیاد ساخت و خیران آن را آباد کردند.» وقتی به داخل خانه نگاه می اندازیم تلویزیون، کولر گازی، یخچال و اجاق گازی را می بینیم که همانند آن در تعداد دیگری از خانه های روستا هم دیده می شود.
این جا برخلاف جاهای دیگر خیران استانی  در تعامل با مسئولان ساخت واحدها، دستاورد زیبایی پدید آورده اند.

بنیاد مسکن خانه ها را می سازد و خیران هزینه وسایل آن را پرداخت می کنند
حاصل آن در همه خانه های ساخته شده زیبایی خاصی دارد.طی  همین روز در روستای آبمال با حضور مسئولان بنیاد مسکن، مدیران استانی، امام جمعه ساری و اهالی روستا نخستین واحد مسکونی احداثی افتتاح می شود.
 کمیت زمان ساخت و کیفیت آن قابل توجه است اما آن چه خودنمایی می کند این است که اتاق های خانه هنوز در ندارد و کابینت هایش هم نصب نشده است. پس از اعلام این موضوع  با مساعدت خیران و مسئولان بنیاد در همان حاشیه مراسم خبر خوش نصب کابینت و درهای اتاق را به ساکنان خانه می دهند.
از دیگر موارد قابل توجه در مناطق آسیب دیده شهری و روستایی استان مازندران آن است که این جا حتی یک چادر هم دیده نمی شود. بنا به گفته مسئولان استانی از همان بدو وقوع حادثه با سیاست های اتخاذ شده کلیه آسیب دیدگان با تسهیلات ارائه شده در خانه اسکان داده شده اند.
 

بانک ها به تعهدات شان عمل کردند
محمد خان نوذری مدیر کل بنیاد مسکن استان مازندران در گفت وگو با خراسان می گوید: در همان روزهای اول سال نو کار کارشناسی و ارزیابی خسارت ها به سرعت انجام شد به طوری که بنیاد مسکن استان مازندران اولین پرداختی تسهیلات بلاعوض به مردم را از سوم فروردین آغاز کرد. همین موضوع باعث شد روند بازسازی سرعت بیشتری داشته باشد به طوری که اکنون برای  هفت هزار واحد تعمیری 26 میلیارد تومان تسهیلات بلا عوض پرداخت شده است.
 تمامی افرادی که واحدهای آسیب دیده داشتند به بانک های عامل معرفی شدند و خوشبختانه بانک ها هم تعهدات خود را در این زمینه انجام داده اند.
خان نوذری درباره روند ساخت واحد های احداثی استان نیز می گوید: برای کلیه واحد های احداثی استان پرونده تشکیل شد  و از 400 واحد احداثی 300 واحد در مراحل مختلف ساخت قرار دارد.
 

بهره برداری از300 واحد تا 3 ماه آینده
وی همچنین خاطر نشان می کند: با توجه به کاهش بارندگی در این ایام شرایط به ما اجازه می دهد تا سرعت ساخت و ساز را بالا ببریم. از این رو انتظار داریم تا قبل از شروع فصل سرما در این منطقه کار تمامی واحدهای احداثی استان به پایان برسد.
مدیر کل بنیاد مسکن استان مازندران این نکته را یادآورمی شود که شمارش معکوس بهره برداری از واحد های مسکونی آغاز شده و اکنون کار ساخت و بهره برداری در تمامی شهرستان ها را شاهد هستیم.بنا به گفته مسئولان بنیاد هم اکنون  25 خانه احداثی به بهره برداری رسیده است و روزانه با پیشرفت فیزیکی 55 درصدی به این عدد اضافه می شود.

2323

کد خبر 1293558

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیل گلستان و مازندران مسکن محمدجواد ظریف باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال دونالد ترامپ بازار طلا و ارز خودرو گردشگری ایالات متحده آمریکا خودروسازان حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۶۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل مهرداد اصغری، مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در مرکز و جنوب استان اردبیل در اظهار کرد: واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در شهرستان نمین با حمایت بنیاد برکت به بهره‌برداری رسید و فاز توسعه این واحد نیز پس از سال‌ها تعطیلی احیا شده و به چرخه تولید بازگشت.
وی افزود: با بهره‌برداری از این واحد تولیدی در حال حاضر برای ۴ نفر فرصت شغلی مستقیم ایجاد شده است.
مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت بیان کرد: طی ۵ سال گذشته از ۶ هزار طرح اشتغال‌زایی در سطح استان اردبیل حمایت شده است که سهم شهرستان‌های مرکزی و جنوبی استان از این میزان ۴ هزار و ۴۰۰ طرح با اعتباری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.
اصغری ادامه داد: بنیاد برکت طرحی به نام زنجیره سبز دارد که هدف آن حمایت از تولید محصولات کشاورزی است که به امنیت غذایی ختم می‌شود.
مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در مرکز و جنوب استان اردبیل تصریح کرد: سقف تسهیلات بنیاد برکت برای طرح‌های خوداشتغالی ۱۵۰ میلیون تومان است که این رقم در حوزه‌های کشاورزی، شیلات و دامداری تا ۳۰۰ میلیون تومان نیز افزایش می‌یابد و بازپرداخت آن به شکل تنفس‌دار هر ۶ ماه یکبار انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۲ افسر دیگر اسرائیل در غزه کشته شدند
  • ۱۰۰۰ واحد مسکن ویژه مددجویان کمیته امداد در بوشهر ساخته می‌شود
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • تداوم پرداخت تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۳
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • مازندران در تعهد ساخت ۷۰ هزار واحد مسکن حمایتی عقب ماند
  • مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید
  • Home Assistant قصد دارد از یک پلتفرم به یک برند مصرف‌کننده تبدیل شود
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟