Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارزش تجارت کالایی ایران و اتحادیه اروپا در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ با ۷۶ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن به ۲.۶ میلیارد یورو رسیده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به بررسی تجارت ایران با اتحادیه اروپا در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ پرداخته و نوشته است: ارزش تجارت کالایی (صادرات و واردات) ایران و اتحادیه اروپا در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ حدود ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ میلیارد یورو بوده که نسبت به ۶ ماهه نخست سال قبل از آن (۱۰.۷ میلیارد یورو) حدود ۷۶ درصد کاهش یافته است.

 

 

این کاهش هم در اقلام کالایی صادرات ایران به اتحادیه اروپا و هم در اقلام کالایی وارداتی ایران از این اتحادیه مشهود است. تراز تجاری ایران با اتحادیه اروپا نیز که در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ مثبت و حدود ۱.۵ میلیارد یورو بوده، در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ دارای کسری و به حدود منفی ۱.۷ میلیارد یورو رسیده است.

 

براساس این گزارش علت منفی شدن تراز تجاری ایران با این اتحادیه، کاهش حدود ۹۳ درصدی صادرات ایران به اتحادیه اروپا نسبت به مدت مشابه قبل بوده است. در این مدت کاهش ۵۳ درصدی واردات ایران از ۲۶ کشور قاره سبز نیز اتفاق افتاده است.

 

 

صادرات ایران به اتحادیه اروپا

ایران در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۴۱۸ میلیون یورو کالا به ۲۶ کشور عضو اتحادیه اروپا صادر کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۸ حدود ۹۳ درصد کاهش داشته است. علت اصلی این موضوع نیز کاهش صادرات ایران در گروه های سوخت‌های معدنی، روان کننده‌ها و محصولات مرتبط به این کشورها با سهم حدود منفی ۸۹ واحد درصدی بوده است.

 

از سوی دیگر کاهش صادرات کالاهای گروه ساخت و مواد و محصولات غذایی به ترتیب با سهم ۲.۱ درصدی و منفی ۱.۶ درصدی از جمله دیگر عوامل موثر در کاهش صادرات ایران به این اتحادیه بوده است.

 

همچنین مقدار صادلات کالایی ایران نیز به اتحادیه اروپا در مدت مورد بررسی کاهش چشمگیری داشته و از مجموع حدود ۱۵ میلیون تن به ۴۲۷ هزار تن کاهش یافته که اُفتی ۹۷ درصدی را نشان می‌دهد.

 

با این حال این گزارش نوشته است که به نظر می‌رسد قیمت کالاهای صادراتی ایران به اتحادیه اروپا در ۵ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش یافته است. براساس این گزارش ۳۴ درصد از صادرات ایران به کشورهای اروپایی را مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط؛ ۲۴ درصد را کالاهای ساخته شده و طبقه بندی شده توسط مواد؛ ۲۴ درصد را مواد و محصولات غذایی؛ ۳ درصد را ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل و ۱۵ درصد را سایر کالاها تشکیل داده اند.

 

واردات کالایی ایران از اتحادیه اروپا

در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ واردات کالایی ایران از اتحادیه اروپا حدود ۲.۱ میلیارد یورو بوده که نسبت به ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ حدود ۵۳ درصد کاهش یافته است. مقدار واردات ایران از کشورهای عضو این اتحادیه حدود ۱۰۶۴ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۹.۴ درصد کاهش یافته است.

 

این گزارش می افزاید: با توجه به کاهش ۵۳ درصدی ارزش واردات ایران از اتحادیه اروپا نسبت به کاهش ۹.۴ درصدی مقدار واردات به نظر می رسد قیمت کالاهای وارداتی ایران از اتحادیه اروپا در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

 

عامل مسلط در کاهش واردات ایران از اتحادیه اروپا در نیمه نخست ۲۰۱۹ کاهش واردات ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل ایران با سهم حدود منفی ۳۷ واحد درصدی بوده است. پس از این نیز کاهش واردات مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط و مصنوعات ساخته شده به ترتیب با سهم منفی ۴.۹ واحد درصدی و منفی ۲.۵ واحد درصدی از دیگر عوامل در کاهش واردات ایران از این اتحادیه بوده اند.

 

براساس این گزارش سهم ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل از واردات ایران از اتحادیه اروپا در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ حدود ۳۲ درصد، مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط با آن ۲۸ درصد، مصنوعات ساخته شده ۱۲ درصد، مواد و محصولات غذایی ۱۱ درصد، کالاهای ساخته شده و طبقه بندی شده توسط مواد ۷ درصد و سایر کالاها نیز ۱۰ درصد بوده است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد هفته دولت روزنامه روز جهانی مسجد استان بوشهر خبرگزاری شبستان ماه محرم ایران و اتحادیه اروپا تجارت ایران اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۲۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران

پارلمان آلمان، پیشنهاد تحریم‌های جامع‌تر اتحادیه اروپا و قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریسم را رد کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: به گزارش دویچه‌وله، این پیشنهاد را اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان دادند. فراکسیون پارلمانی این دو حزب خواستار اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تر و بازنگری در سیاست نسبت به ایران است. اما دو پیشنهاد این فراکسیون، در پارلمان آلمان رای نیاورد و سایر احزاب با آن مخالفت کردند. طرح آنها قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی و تحریم‌های جامع‌تر در سطح اتحادیه اروپا بود.

یوهان دیوید وادفول، یکی از نمایندگان این فراکسیون از این که آلمان همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری اتحادیه اروپا با ایران است، انتقاد کرد و آن را «بن‌بست سیاست آلمان در قبال ایران» خواند. نیلس اشمیت، نماینده حزب سوسیال دموکرات در واکنش به انتقادهای این فراکسیون گفت: «بقای ایران به تجارت با آلمان بستگی دارد.» او تاکید کرد که دیپلماسی همچنان مسیر درست «برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران» است و پرسید که جایگزین احزاب یادشده «برای جلوگیری از بمب هسته‌ای ایران چیست؟»

لامیا کادور از حزب‌سبزها هم اتهام مماشات با ایران را رد کرد و از ۱۰ بسته تحریمی علیه ایران از سال ۲۰۲۲، احضار سفیر ایران و ارجاع پرونده ایران به شورای حقوق بشر سخن گفت.

رناتا آلت از حزب دموکرات‌های آزاد هم حملات موشکی ایران به اسرائیل را یک نقطه عطف دانست. او به تحریم‌های متعدد اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ اشاره کرد و گفت: «مشکل این است که ایران، این تحریم‌ها را دور می‌زند. بیش از نیمی از صادرات ایران به چین و ترکیه است. باید اقدام قوی‌تری علیه تجاوزات ایران و برنامه موشکی آن انجام دهیم».

گروه پارلمانی اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی از دولت آلمان خواست تا پیش‌نویس بسته تحریمی جامعی علیه ایران را در چارچوب اتحادیه اروپا ارائه کند. نمایندگان این فراکسیون تاکید کردند که اروپا تا رسیدن به این هدف هنوز راه طولانی در پیش دارد و دولت آلمان به جای انتقاد کردن از ایران در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) باید پیشتاز اقداماتی تاثیرگذار علیه آن در اتحادیه اروپا باشد.

تحریم گروه‌های مورد حمایت ایران، تحریم‌های تجاری بیشتر، دشوارتر کردن تأمین مالی سپاه پاسداران و رویکرد سخت‌گیرانه‌تر به انتقال فناوری و همچنین تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ به‌عنوان مرکزی برای عملیات سپاه پاسداران در آلمان، موارد دیگری است که در این پیشنهاد آمده است.

گفتنی است که نمایندگان پارلمان اروپا اخیرا با تصویب قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل را شدیداً محکوم کردند و خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌ها و گروه‌های تروریستی شدند. این در حالی است که دولت‌های اروپایی و پارلمان اروپا ظرف هفت ماه گذشته نسبت به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و همچنین اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه از جمله علیه سفارت ایران، سکوت اختیار کرده‌اند. نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خواستار گسترش تحریم‌ها علیه رژیم اسلامی به ویژه در عرصه‌های نفت و بانک شدند. آنان همچنین از اتحادیه اروپا خواستند که نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران و نقش آن در بی‌ثبات کردن خاورمیانه به ویژه از خلال حمایت از گروه حماس را تأیید کند. یادآور می‌شود طرف اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام، خود را در حد پادوی بی‌اختیار آمریکا پایین آورد و به ایران اعلام کرد که قادر به انجام تعهدات ضد تحریمی و خرید نفت ایران یا تجارت متقابل حتی در حد فروش دارو نیست. بنابراین ایران پس از دو سال خویشتنداری اقدام به توقف اجرای تعهدات برجامی کرد.

دیگر خبرها

  • ضرورت تشکیل قرارگاه آموزش ایمنی شغل
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا