Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبری مبنی بر نشست ۱۰ ساعته عراقچی به همراه معاونان بانک مرکزی، وزارت نفت و «بهرام قاسمی» سفیر ایران در فرانسه با نمایندگان کشور میزبان انتشار یافت که توجه ها را به خود جلب کرد؛ نشستی که پشت درهای بسته برگزار شد و محور اصلی آن نحوه تامین مطالبات و منافع ایران در برجام بود.

«پکا هاویستو» وزیر امور خارجه فنلاند با این ادعا که طرح پیشنهادی فرانسه برای ایران نشان از جدیت اروپا در ارتباط با تهران دارد، اجازه صادرات ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز برای تهران به موجب این طرح را منتفی ندانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت که «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه با دعوت از «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در اجلاس گروه ۷، «بسیار شجاعانه عمل کرد».

وی درعین حال این مساله را که بسته پیشنهادی به ایران، اعطای خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری به ایران و مجوز صادرات ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز برای تهران را شامل می شود، مورد تردید قرار نداد.

به گزارش فایننشال تایمز، تهران بارها به امضاءکنندگان اروپایی برجام اعلام کرده است که باید برای نجات توافق هسته ای، راه هایی برای کمک به صادرات نفت ایران بیابند.

ایران همچنین هرگونه مذاکرات مستقیم با آمریکا را به لغو تحریم های این کشور منوط کرده است.

در این میان، تمهیدات طرف های اروپایی برجام برای تشکیل یک کانال مالی با ایران موسوم به «اینستکس» هنوز به نتیجه نرسیده است.

از سویی، ‌ در آستانه گام سوم هسته‌ای ایران که براساس اعلام رسانه‌ها قرار است ۱۵ شهریور‏ماه تکلیف آن نهایی شود، حسن روحانی رئیس‌ جمهوری ایران شامگاه شنبه برای پنجمین بار در طول هفته‌های گذشته با رئیس‌ جمهوری فرانسه تلفنی گفت‏ و‏ گو کرد. روحانی در این مذاکره تلفنی ضمن هشدار به همتای فرانسوی خود گفت که اگر اروپایی‌ها قادر نباشند تعهدات برجامی خود را عملی کنند، ایران مرحله سوم کاستن از تعهدات برجام را اجرایی خواهد کرد. روحانی همچنین با بیان اینکه بندهای توافق هسته‌ای تغییر‏پذیر نیست، تصریح کرد: گام سوم نیز مانند دو گام قبلی در صورت بازگشت شرکای برجام به تعهدات‏شان قابل چشم‌ پوشی است.

ایران تاکنون در برابر تعلل طرف‌های اروپایی برجام از اجرای تعهدات‌شان براساس اختیاراتی که در ماده ۲۶ و ۳۶ برجام دارد، بخشی از تعهدات هسته‌ای خود را در این توافق به صورت محدود در قالب دو گام کاهش داده است. فرصت شصت روزه‌ای که ایران برای اجرای گام سوم کاهش تعهداتش داده است، پنجشنبه این هفته به پایان می‌رسد. ظریف تاکید کرده است که در صورت اجرای اقدامات لازم از سوی اروپا هنوز امکان بازگشت ایران از اجرای گام سوم وجود دارد.

در همین حال، سفر تیم کارشناسان و رایزنان اقتصادی ایران تحت سرپرستی سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران به فرانسه درحالی انجام شد که مذاکرات ۱۰ ساعته درخصوص بررسی طرح ابتکاری کاخ الیزه از برداشته ‌شدن گام‌های عملی طرف مقابل برای نجات برجام حکایت دارد.

دیروز دوشنبه یازدهم شهریورماه معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در صدر هیاتی اقتصادی وارد پاریس شد تا در ارتباط با برجام و آینده این توافق با مقامات طرف مقابل گفت وگو کند.

روز گذشته همچنین خبری مبنی بر نشست ۱۰ ساعته عراقچی به همراه معاونان بانک مرکزی، وزارت نفت و «بهرام قاسمی» سفیر ایران در فرانسه با نمایندگان کشور میزبان انتشار یافت که توجه ها را به خود جلب کرد؛ نشستی که پشت درهای بسته برگزار شد و محور اصلی آن نحوه تامین مطالبات و منافع ایران در برجام بود.

مقام های مزبور در این مذاکرات فشرده به بررسی جزییات و سناریوهای احتمالی طرح ابتکاری فرانسه پرداختند و گفته می شود که مقرر شد دو طرف، گفت وگوها و رایزنی های خود را با سایر طرف های ذی ربط افزایش و به گفت وگوهای مستمر با یکدیگر در سطوح مختلف ادامه دهند.

در ارتباط با طرح رئیس جمهوری فرانسه گفته می شود که پاریس برای حفظ برجام و امید بخشیدن به تداوم اجرای توافق هسته ای، قرار است یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای پیش خرید نفت ایران راه اندازی کند؛ طرحی که در سه مرحله قابل عملیاتی شدن است.

مکرون درصدد است تا قبل از گام سوم ایران در مسیر کاستن از تعهدات برجامی، تهران را از این اقدام منصرف کند.

به گفته «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، گام سوم شامل افزایش غنی سازی و نصب دوباره برخی سانتریفیوژها می شود. کمالوندی چندی پیش در ارتباط با اینکه در گام سوم ایران از چه اقداماتی رونمایی می کند، اعلام کرد که افزایش تعداد سانتریفیوژها، نصب دوباره سانتریفیوژهای IR-۲ و IR-۲M، افزایش تعداد سانتریفیوژهای فعال در آبشارهای غنی‌سازی‌ و غنی‌سازی بالاتر از گزینه‌های مطرح در گام سوم است./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۲۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!

وزیر خارجه انگلیس با طرح ادعاهایی علیه ایران، گفت اسرائیل باید از راه‌حل ۲ دولتی حمایت کند.

به گزارش ایسنا، دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس روز دوشنبه و در اظهاراتی گفت «پیشنهاد سخاوتمندانه‌ای» برای آتش‌بس ۴۰ روزه در غزه در مقابل آزادی اسرا اسرائیلی وجود دارد.

طبق گزارش الجزیره، وی مدعی شد: ایران با حمایت از حماس در غزه و حوثی‌های یمن (انصارالله) و حزب‌الله لبنان موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود.

این ادعا در حالی است که انگلیس به همراه آمریکا بارها به خاک یمن حمله کرده‌اند و از حامیان رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی در غزه بوده‌اند.

ایران هم بارها اعلام کرده نیروهای مقاومت در منطقه بر اساس منافع کشورهای خود، به مبارزه علیه اشغالگری آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند.

کامرون که در ریاض صحبت می‌کرد، ادامه گفت: اسرائیل باید از راه‌حل ۲ دولتی حمایت کند زیرا این امر در طولانی مدت به سودش خواهد بود. راه‌حل ۲ دولتی در طولانی مدت امنیت اسرائیل را تضمین خواهد کرد.

اخیرا نیز «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا توافق آتش‌بسی که به حماس پیشنهاد شده را «بسیار سخاوتمندانه» توصیف کرد و گفت حماس باید هرچه سریع‌تر درباره آن تصمیم‌گیری کند.

او مدعی شد که حماس در میان غیرنظامیان مخفی می‌شود و پایان‌نیافتن جنگ غزه به این دلیل است که حماس سلاح‌های خود را کنار نگذاشته، اسرا را آزاد نکرده و خود را تسلیم نکرده است!

بلینکن همچنین مدعی شد که اجرای راهکار ۲ دولتی در مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی و همچنین عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و کشورهای منطقه «بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس» خواهد بود.

او همچنین با طرح این ادعا که حماس تنها مانع حصول توافق آتش‌بس در جنگ غزه است، گفت سران جنبش مقاومت فلسطین باید هرچه سریع‌تر درباره پیشنهادی که به آن‌ها شده تصمیم‌گیری کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • فرانسه: بدترین سناریو در لبنان یعنی جنگ را رد می‌کنیم
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • موضع‌گیری وزیر خارجه اردن درباره ایران
  • موضع‌گیری جدید وزیر خارجه اردن درباره ایران
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد