Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-17@23:58:03 GMT

قضات بازنشسته برای ورود به حرفه وکالت ارزشیابی شوند

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۷۸۶۷

قضات بازنشسته برای ورود به حرفه وکالت ارزشیابی شوند

جعفر کوشا روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار قضائی ایرنا گفت: در حال حاضر برای ورود قضات بازنشسته به حرفه وکالت قانون داریم و به این نکته باید توجه کنیم که الحاق قضات خوب به کانون وکلا باعث تقویت مساله علمی می شود و از طرف دیگر می توانیم از تجربیات این افراد در کانون وکلا استفاده کنیم.

وی افزود: مشکلی که در این زمینه وجود دارد، حضور برخی قضات بازنشسته است که ممکن است شائبه رانت خواری در وکالت ایجاد شود و گرنه ما از حضور قضات خوب که به جمع وکلا اضافه شوند، استقبال می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وکیل دادگستری برای جلوگیری از حضور افرادی که ممکن است شائبه رانت خواری را ایجاد کنند، گفت: اگر قضاتی که پس از بازنشستگی به حرفه وکالت روی می آورند، از سوی نهادهای نظارتی همچون حفاظت اطلاعات قوه قضاییه مورد ارزشیابی قرار گیرند و دقت های لازم در استعلام های کانون وکلا صورت گیرد، می توان از این موضوع به عنوان یک فیلتر مناسب بهره برد تا قضات خوب و دانشمند جذب کانون وکلا شوند.

وی درباره ورود آن دسته از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که پس از دوره نمایندگی با مدرک کارشناسی حقوق به حرفه وکالت مشغول می شوند، اظهار داشت: تجربیات یک نماینده در قانون نویسی برای کار وکالت خوب است ولی نیاز به دوره های متعدد دارد. این افراد وکلای مردم هستند و برای اینکه به عنوان وکلای دادگستری فعالیت کنند، باید دوره هایی را بگذرانند.

کوشا اصلاح قانون را بهترین راهکار در این زمینه دانست و پیشنهاد کرد: نمایندگانی به وکالت مشغول شوند که چند دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی را با موفقیت پشت سرگذاشته باشند. مثلا کسانی که در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی فعالیت می کنند، گزینه خوبی در این زمینه هستند.

وی همچنین درباره حق الوکاله های نجومی گفت: ممکن است درصد کمی از وکلا حق الوکاله های زیاد بگیرند ولی نمی توان این مساله را به جامعه وکلا سرایت داد و بهترین کار این است که تعرفه وکلا مشخص و نظام مند شود که این مساله با تبلیغات و شعار درست نمی شود. بلکه باید قانون بنویسیم و به صورت شفاف تعرفه ها را مشخص کنیم.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی صندوق بازنشستگی کشور قاضی وکیل قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۷۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی: برگزاری مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای در اردیبهشت‌/ اصلاح قانون سازمان روانشناسی

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره گفت: ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آزمون صلاحیت حرفه‌ای شرکت کردند که از این تعداد ۸۰۴۱ نفر قبول شده اند و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در اردیبهشت ماه مصاحبه عمومی و سلامت روانی پذیرفته‌شدگان در تمام استان‌ها برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی فتحی آشتیانی، رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در نشستی خبری ضمن ارائه گزارش عملکرد سازمان در ۷ ماه گذشته، اظهار کرد: حکم اینجانب ۱۴ شهریور ماه سال گذشته توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد؛ در این مدت اقدامات بسیاری صورت گرفته است.

جزییاتی از نحوه برگزاری مصاحبه
وی ادامه داد: اکنون سازمان عمر ۲۰ ساله خود را پشت سر گذاشته است. طی ۲۰ سال گذشته تعداد پروانه‌هایی که توسط سازمان صادر شده بود، ۸۷۵۵ پروانه بوده است. در آزمون صلاحیت حرفه‌ای که پانزدهم دی‌ماه سال گذشته انجام شد، ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر شرکت کردند که از این تعداد ۸۰۴۱ نفر در آزمون صلاحیت حرفه‌ای قبول شدند. در اردیبهشت ماه برنامه‌ریزی شده تا در تمام استان‌ها مصاحبه عمومی و شخصیتی برگزار شود و تعداد قابل توجهی از این افراد فرصت دریافت پروانه تخصصی خود را داشته باشند.

به گفته وی، در کمتر از ۶ ماه معادل ۲۰ سال کاری که سازمان در گذشته انجام داده بود، کار انجام داده‌ایم.

فتحی آشتیانی ادامه داد: تمام این ۸۰۰۰ نفر مصاحبه‌شان انجام می‌شود. طبیعتا مصاحبه تخصصی نیست و بیشتر مصاحبه عمومی، ارزیابی ارتباط کلامی، شایستگی‌های عمومی و شخصیتی، ارزیابی کار با مراجعان و صلابت، پختگی شخصیتی، ارزیابی ظرفیت خردمندی، استدلال منطقی، تناسب ظاهری و پوشش متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی است. در همین راستا بررسی روند تحصیلی و تجرب کاری نیز در مصاحبه مدنظر قرار می‌گیرد و ثبت نام‌ها برای مصاحبه انجام می‌شود. برنامه ریزی شده تا مصاحبه در استان‌ها توسط اساتید متعهد و متدین بررسی شود و بخش قابل توجهی برای کسب پروانه کار تخصصی موفق می‌شوند.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره به دیگر اقدامات انجام شده طی هفت ماهه گذشته اشاره کرد و گفت: در ۲۷ بهمن‌ماه سال گذشته نیز انتخابات شورای استانی سازمان را به شکل الکترونیک برگزار کردیم و این در حالی بود که این انتخابات ۹ سال بود برگزار نشده بود. شورا‌های ۳۰ استان کشور تشکیل و مسئولان استان مشخص شدند و احکام آن‌ها صادر و تقدیم شده تا کار را با قدرت بیشتر پیش ببرند. این افراد مجری مصاحبه‌های تخصصی در استان‌ها هستند.

اصلاح قانون سازمان نظام روانشناسی

فتحی آشتیانی گفت: تلاش شده در ۷ ماهه گذشته قانون سازمان را اصلاح کنیم و همچنین با سازمان‌های دیگری که در این حوزه کار می‌کردند ارتباط نزدیکی شکل گرفته است و سعی شده منافع ملی و سازمانی را مدنظر قرار دهیم.

وی با اشاره به بحث مربوط به غزه و بیش از ۳۲ هزار شهید که بخش قابل توجهی از آن‌ها زنان و کودکان هستند، گفت: چندین نامه به سازمان جهانی بهداشت و یونسکو ارسال و طرح مسئله کردیم. همچنین به بحران سیل سیستان و بلوچستان نیز ورود کردیم و به طور معمول روند جاری سازمان پیش رفته است.

دیگر خبرها

  • مهارت آموزی ۴ هزار آسیب‌دیده اجتماعی در خراسان جنوبی
  • آغاز دوره اخلاق حرفه ای نخبگان تیم های ملی وملی پوشان رشته‌های مختلف در قشم
  • ورود دادستان زنجان به تصرف حریم رودخانه ولیدر
  • حضور حمایتی اعضای مجمع شطرنج در وزارت ورزش
  • رئیس سازمان نظام روان‌شناسی: برگزاری مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای در اردیبهشت‌/ اصلاح قانون سازمان روانشناسی
  • برگزاری دومین دوره آزمون صلاحیت حرفه ای در تیر سال جاری/ دو خدمات روانشناسی تحت پوشش بیمه قرار دارد
  • طرح سوال از قوه قضائیه در مجلس به دلیل استنکاف از قانون وکلا
  • وصول ۱۱۹ همت از بیت‌المال با ورود سازمان بازرسی
  • استمرار ادعا‌های غیر واقع کانون وکلا/ سرانه وکیل در ایران نصف استاندارد جهانی
  • ورود اسپانسرها به اسنوکر پس از حرفه‌ای شدن وفایی و سرخوش