Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@04:34:09 GMT

محرم امسال نه به پلاستیک بود

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۲۵۳۸

محرم امسال نه به پلاستیک بود

نیو صدر: زباله‌هایی که بعد از سوگواری در خیابان جا می‌مانند، حتما شما هم بارها با این تصاویر غم‌انگیز در ماه محرم روبرو شده‌اید، تصاویری که امسال موجی از کمپین‌های مردمی آن را تغییر داده است.

همه ساله، شروع ایام محرم به معنی شروع روزهایی سخت برای رفتگران شهر است، معمولا بعد از عزاداری‌ها خیابان‌های همه شهرهای ایران پر از زباله‌ها می‌شوند، زباله‌هایی که معمولا شامل ظروف یک‌بار مصرف و پلاستیکی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمع‌آوری آن‌ها خود مسئله‌ای برای رفتگران شهرها و بازیافت آن‌ها هم مسئله‌ای دیگر برای محیط‌زیست کشور است. 

شهربانوی امانی عضو شورای تهران، در این رابطه چند روز پیش گفته بود: «از همه شهروندان تهرانی و عزاداران خواهش می‌کنم ظروف خالی نذری را در خیابان رها نکنند، توان رفتگران زحمتکش برای جمع‌آوری زباله محدود است و گاه تمییز کردن دوباره شهر مدت‌ها طول می‌کشد. جایی خواندم که نوشته بود "زباله نریزید، رفتگران از لشکر یزید نیستند!"»

اما به نظر می‌رسد امسال این وضعیت تا حد زیادی تغییر کرده است. محرم امسال، با موجی از کمپین‌های مردمی زیست‌محیطی در شهرهای مختلف شروع شد که تصویر غم‌انگیز زباله‌های پلاستیکی از خیابان‌ها محو شود.

«در صورتی که سطل‌زباله نزدیک شما نیست، زباله‌ها را در ماشین من بیاندازید»

امسال گروه‌های مختلف در شهرهای مختلف، شروع به جمع‌آوری زباله‌های خیابان‌های شهر کرده‌اند و در این میان از مردم هم دعوت می‌کنند تا زباله‌ها را خیابان رها نکنند.

در خوزستان هم پویشی به اسم دهه محرم بدون زباله در حال اجراست، در این پویش فعالین محیط‌زیست این استان از مردم درخواست کرده‌اند تا در این ایام تا حد امکان زباله کمی‌ مصرف کنند.

از سویی برخی دیگر از مردم هم با ابتکارهای مختلف به یاری‌ آن‌ها رفته‌اند. برای مثال فردی در صفحه توییتر خود نوشته است: «یک صاحب وانت پشت ماشینش این بنر رو گذاشته: در شب های عزاداری محرم در صورتی که سطل زباله ای در نزدیکی شما نیست، جهت رفاه حال پاکبان عزیز، زباله های خود را در ماشین من بیاندازید.»

از ظروف سفالی تا در بطری؛ خلاقیت‌های برای کاهش زباله

از سوی دیگر هیئت‌های سوگواری هم را روش‌های مختلف به کمک این کمپین‌ها آمده‌اند، برای مثال امسال در بسیاری از هیئت‌ها به جای استفاده از لیوان پلاستیکی، لیوان شیشه‎‌ای به شهروندان داده می‌شود.

افزایش قیمت لیوان‌های یک‌بار مصرف گیاهی و از سویی پیامدهای خطرناک مواد پلاستیکی باعث شده است که برخی هیئت‌ها دوباره به استفاده از روش‌های قدیمی خود برگردند.

یکی از شهروندان در این رابطه در توییتر خود نوشته است: «دو ساله هیئتی میرم که کمترین حد تولید زباله رو داره. چای و دمنوش رو تو استکان میدن دستت و برای شام هم ظرفهای استیل و ملامین. چندسالی هم هست که تا سرحد امکان از خیمه هایی که چای و شربت رو تو لیوان یکبارمصرف میدن چیزی نمیگیرم.»

در برخی از هیئت‌های دیگر هم با ابتکارهای جالبی جلوی این کار را گرفته‌اند. برای مثال در چند هیئت شهر یزد از پیاله‌ها و  ظروف سنتی و سفالی به جای لیوان‌های پلاستیکی استفاده می‌شود.

حتی گزارش شده است که فعالین محیط‌زیست اهواز با پخش سینی‌هایی از در بطری، از شهروندان درخواست کرده‌اند که در مراسم شام غریبان شمع‌های خود را روی زمین روشن نکنند.

پلاستیک چه پیامدهای برای محیط‌زیست دارد؟

این موجی که محرم امسال در شهرهای مختلف ایران راه افتاده است، در واقع موجی علیه مصرف مواد پلاستیکی است موادی که استفاده آن‌ها پیامدهای مرگباری به همراه دارد.

بر اساس تحقیقی که کمتر از چند سال پیش در مجله آنتروپوسین منتشر شد، هیچ جایی در کره‌زمین وجود ندارد که توسط زباله های پلاستیکی مانند فیلتر سیگار، کیسه های سوپرمارکت، نایلون و... آلوده نشده باشد، البته اندازه این آلودگی‌ها در برخی از مناطق در حد میکروسکپیک و در برخی مناطق هم به اندازه یک توده است.

امروزه در جهان سالانه ۳۰۰میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود و ۵۰درصد آن‌ها فقط یک بار مصرف شده و بعد به بیرون انداخته می‌شوند. این موضوع نه تنها برای محیط‌زیست و اقیانوس‌ها خطرناک است بلکه پیامدهای مرگباری برای حیات‌وحش به همراه دارد، به طوری که ۷۰۰ گونه درون دریاها از این موضوع آسیب می‌بینند و در نتیجه انسان‌ها هم با پیامدهای آن روبرو می‌شوند.

از سوی دیگر این یک ویژگی دیگر پلاستیک‌ها هم استفاده از این مواد را خطرناک‌تر می‌کند؛ پلاستیک‌ها تقریبا به هیچ شکلی تجزیه نمی‌شوند و عمر آن‌ها تا ابد ادامه دارد و در نتیجه مصرف بیشتر آن‌ها به معنای ایجاد یک پیامد اتمام ناپذیر برای طبیعت است.

۴۷۲۳۷

کد خبر 1298073

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: زباله محرم عزاداری امام حسین ع عاشورا باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتبال ایران سینمای ایران بازیگران سینما و تلویزیون ایران دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۲۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی

 به دنبال فراخوان اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز و انجمن‌های محیط زیستی مبنی بر پاکسازی ساحلی رودخانه کارون و دعوت از عموم شهروندان اهوازی جهت مشارکت در این برنامه تعدادی از فعالان و دوستداران طبیعت نسبت به پاکسازی محیط اقدام نمودند.

صغری رستمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز در ابتدای این مراسم ضمن تقدیر از حضور داوطلبانه دوستداران محیط زیست در این برنامه گفت: اجرای این گونه برنامه‌ها در راستای فرهنگ سازی برای توجه به مقوله پسماند و جلوگیری از آلودگی‌های محیط زیست است و خواستار مشارکت همه اقشار جامعه در این گونه حرکت‌های زیست محیطی شد.

وی افزود: امروزه یکی از مهمترین معضلات در بخش پسماند در استان، کشور و حتی جهان، پلاستیک است که باید برای کاهش آن و جایگزین با موادی که سریعتر تجزیه و آسیب کمتری به محیط زیست بزنند، اقدام کنیم.

رستمی ادامه داد: باید به کودکان یاد داد که ما نه تنها زباله‌ها را در طبیعت رها نمی‌کنیم، بلکه زباله‌های رها شده را هم جمع آوری می‌نماییم تا طبیعت زیبایمان را از وجود ناپاکی‌ها پاکسازی نماییم.

 این مراسم از کوچکترین فعال محیط زیست نیز با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم