Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@05:55:38 GMT

سرقت کتیبه‌های خطی مسجد ملاوردیخان قزوین تائید شد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۱۴۰۱

سرقت کتیبه‌های خطی مسجد ملاوردیخان قزوین تائید شد

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین گفت: پس از بررسی نیروی انتظامی و یگان‌های تحقیقاتی میراث فرهنگی، دستورات لازم برای اجرای روند قضایی سرقت کتیبه‌های خطی مسجد ملاوردیخان به کلانتری ابلاغ شد و پرونده آن همچنان در حال پیگیری و بررسی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان: «مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین» گفت: پس از بررسی نیروی انتظامی و یگان‌های تحقیقاتی میراث فرهنگی دستورات لازم برای اجرای روند قضایی سرقت کتیبه‌ها به کلانتری ابلاغ شد و پرونده همچنان درحال پیگیری و بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

۱۰شهریور ماه سال جاری اخباری با مضمون سرقت کتیبه‌های خطی مسجد ملاوردیخان انتشار یافت که این آثار ارزشمند میراث و یادگار دوران صفویه، زندیه و قاجاریه بود.

 

کتیبه‌های خطی مسجد ملاوردیخان از گزیده آثار ملک محمد قزوینی از خوشنویسان تاریخ خط ایران بود که جزو میراث ارزشمند و تزیینات بنای ملاوردیخان به شمار می‌رفت.

 

طبق گفته‌ی کارشناسان و مدیرکل میراث فرهنگی استان تعیین قیمت برای ارزش‌های هنری کار ناشایستی است و میراث ارزشمند با هر قیمت و جایگاهی نیازمند پاسداری و ارزش‌گذاری است اما یکی از اساتید خوشنویسی قزوین ارزش مادی کتیبه‌های آب انبار مسجد مولاوردیخان بیش از 10میلیارد تومان تخمین زده شده است.

 

آب انبار مسجد مدرسه مولاوردیخان قزوین از بنا‌های متعلق به دوره زندیه و قاجاریه است.

 

علیرضا خزائلی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین؛ درباره‌ی سرقت کتیبه‌های خطی مسجد ملاوردیخان اظهار کرد: طبق گزارش یگان‌های میراث فرهنگی، شکستن قفل ورودی مسجد و مفقود شدن کتیبه‌های خطی در چهار صبح روز ۲۹اردیبهشت ماه سال جاری توسط یکی از نمازگزاران به متولی مسجد ابلاغ شده است.

 

وی افزود: متولی مسجد ملاوردیخان بعد از مشاهده صحنه متوجه مفقود شدن چهارعدد کتیبه‌ی خطی در سردر مسجد می‌شود که بلافاصله مسئله‌ی مفقود شدن کتیبه‌ها را با نیروی انتظامی درمیان می‌گذارد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین اذعان کرد: پس از بررسی نیروی انتظامی و یگان‌های تحقیقاتی میراث فرهنگی دستورات لازم برای اجرای روند قضایی سرقت کتیبه‌ها به کلانتری ابلاغ شد و پرونده همچنان درحال پیگیری و بررسی است.

 

 

این مسئول ابراز کرد: اخبار سرقت کتیبه‌های خطی دیرتر از زمان وقوع مورد انتشار رسانه‌ها قرار گرفت که در این مدت یگان‌های میراث فرهنگی و نیروی انتظامی درحال پیگیری و بررسی موضوع بودند.

 

خزائلی اذعان کرد: در خبرها برخی ارزش این کتیبه بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان عنوان کرده‌اند که این قیمت گذاری منطقی نیست و اصولاً ما در میراث فرهنگی نمی‌توانیم قیمت یک شیء تاریخی را به سرعت قیمت گذاری کنیم و از نگاه ما یک اثر یا دارای ارزش است یا ارزش لازم را ندارد که این کتیبه باارزش است اما اینکه مبغلی برای آن تعیین شود منطقی نیست و اصالت ندارد.

 

وی در پایان بیان کرد: آخرین اخباری که از جانب پلیس، دادستان و قوه‌ی قضاییه در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفته‌است مسئله‌ی پیگیری و شناسایی سارق است که هنوز به نتیجه نهایی ختم نشده‌است.

 

گفتنی است؛ «ملک محمد قزوینی» در ردیف بزرگترین خوشنویسان تاریخ خوشنویسی ایران و جهان است؛ هنرمندی نابغه که مبدع نوعی خط تزئینی بدیع و دلرباست که اگرچه پایه و اساس آن خوشنویسی است، اما نخستین جرقه‌های گرافیک و ارتباط تصویری در آن تلالو دارد.

 

 

منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد ماه محرم عزاداری محرم اربعین حسینی مسجد طراز اسلامی فعالیت های مسجدی استان همدان استان بوشهر خبرگزاری شبستان کانون های مساجد فارس خوشنویسی قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۱۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در دوره حاضر که مملو از پیشرفت‌ها و اتفاقات مختلف است، یک روحانی شاید نتواند به شیوه‌های سنتی گذشته در جذب نوجوانان و جوانان به مسجد موفق عمل کند؛ بنابراین روحانی‌ها باید با ذائقه شناسی و برگزاری برنانه‌های مختلف فرهنگی و هنری و مخصوصا ورزشی اقدام به جذب این قشر کنند. کاری که چند سالی است، حجت‌الاسلام و المسلمین قربان حسین‌نژاد، در شهرستان‌های مختلف استان آذربایجان غربی در حال انجام است.

حجت الاسلام و المسلمین قربان حسین‌نژاد، از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۷ بعنوان امام جماعت و مدیر کانون فرهنگی هنری ثارالله مسجد جامع نازک علیای پلدشت فعالیت داشته که در طول این مدت با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری و برگزاری مسابقات ورزشی و راه اندازی اُردو‌های سیاحتی و زیارتی توانسته است گام‌های موثری را در جذب جوانان و نوجوانان به سمت مسجد و کانون بردارد.

سپس ازسال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۱ به‌عنوان امام جماعت و مسئول پایگاه بسیج مسجد امام هادی (ع) ارومیه ادامه فعالیت نموده و از تابستان ۱۴۰۱ تاکنون نیز به‌عنوان امام جماعت، مدیر کانون المهدی (عج) و نیز مسئول پایگاه بسیج مسجد طوبی ارومیه فعالیت‌های فرهنگی هنری و ورزشی خود را پیگیر بوده که با استقبال خوب جوانان و نوجوانان توانسته توفیقات روزافزونی را دراین عرصه‌ها کسب کند.

دیگر خبرها

  • سرقت ۳۰۰ میلیارد ریال طلا در البرز/ سارقان دستگیر شدند
  • دستگیری اعضای باند سرقت به عنف در بوئین‌زهرا
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • دستگیری باند سرقت از مغازه و فروشگاه‌های پوشاک
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد