Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 170 شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حداد عادل ضمن گرامیداشت آغاز سال تحصیلی 99-98 گفت: خوشبختانه همکاری و همفکری مناسبی میان این شورا و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برقرار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مورد تحول و ارتقای علوم انسانی نباید به اسم اسلامی‌سازی افراط و تفریط صورت گیرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در طول چند سال اخیر ادامه داد: تلاش‌هایی که در حدود 10 سال اخیر در مورد تحول علوم انسانی در هر چهار بعد اسلامی‌سازی، روزآمدسازی، بومی‌سازی و کارآمدسازی صورت گرفته، بی‌سابقه است. نه قصد انکار و نفی تلاش‌های گذشته را داریم و نه از نقد و انتقاد آزرده می‌شویم.

پس از سخنان حداد عادل، بررسی سرفصل‌های آموزشی و برنامه درسی رشته معماری در مقطع کارشناسی ارشد در دستور کار قرار گرفت و گزارش کارگروه مربوطه در این زمینه ارائه شد. در این گزارش به لزوم بازنگری این سرفصل‌ها و برنامه‌ها با گذشت بیش از دو دهه از زمان تصویب، توجه به اقلیم محیطی و همچنین به‌روزرسانی برخی سرفصل‌ها مورد تأکید قرار گرفت.

پس از ارائه این گزارش، حداد عادل خاطرنشان کرد: معماری یکی از وجوه برجسته تمدن اسلام و ایران است و به همین دلیل این رشته درسی از پیشینه مناسبی برخوردار است.

پس از سخنان حداد عادل، حجت‌الاسلام‌ کاظمینی، معاون حوزوی دبیر شورای تحول گفت: با توجه به نظرات استادان، سرفصل‌های ارائه شده از چینش مناسب برخوردار هستند. با توجه به گزارش ارائه شده در مورد ارتباط معماری با هنر و دانش، این موضوع می‌تواند به نحو بهتری در سرفصل‌ها نمود پیدا کند.

پس از سخنان حجت‌الاسلام کاظمینی، اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که اهم آن، دقت در عنوان رشته تحصیلی برای جلوگیری از برخی مشکلات، عدم ارتباط برخی از دروس با اهداف رشته و ابهام در جایگزینی این رشته به جای رشته‌های دیگر است.

حداد عادل هم در این زمینه گفت: نام‌گذاری رشته تحصیلی باید دارای منطق باشد و اگر این منطق انضباط رعایت نشود، آشفتگی ایجاد می‌کند. ضمناً در برنامه درسی باید میان سرفصل‌های قبلی و سرفصل‌های جدید، تفکیک وجود داشته باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حکمت اسلامی در مورد معماری دارای نظریه و سخن است. همچنین ایران قبل و پس از اسلام دارای مکتب معماری مخصوص بوده و باید دانشجوی معماری در این زمینه نیز آگاهی داشته باشد. این موضوع در ساخت مساجد در کشورمان نمود بارزی دارد و مساجد ایرانی از نظر شکل ظاهری، کاملاً مجزا با مساجد سایر کشورهای اسلامی هستند.

در ادامه اعضای کارگروه در مورد برخی مباحث مطرح شده توضیحاتی ارائه دادند. در این بخش با اشاره به تفکیک روش‌های آموزش معماری در نظام آموزشی کشور به این موضوع نیز اشاره شد که در رشته معماری، گرایش‌های زیادی به وجود آمده و همه این گرایش‌ها، شاخه‌های رشته معماری هستند که با توجه به نیازها به وجود آمده‌اند.

حداد عادل هم در این زمینه یادآور شد: متأسفانه ساختمان‌سازی و معماری در شهر تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی، نمایانگر معماری اسلامی - ایرانی نیست. جنبه‌های حکمی و نظری معماری اسلامی ایرانی می‌تواند در این سرفصل‌ها گنجانیده شود. اگر معمار با فرهنگ ایرانی و اسلامی آشنا نباشد، به مقلد صرف معماران غربی تبدیل می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: تمرکز برای تربیت معمار توانمند در حوزه فرهنگ ایرانی و اسلامی به صورت عینی و محسوس، لازم است. در معماری اسلامی و ایرانی عناصر این تمدن مانند حیا، دین‌داری، رعایت حریم خصوصی و غیره کاملاً مشهود است.

پس از ارائه نظرات اعضا، کلیات برنامه آموزشی و سرفصل درسی رشته معماری در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسید. در پایان جلسه حداد عادل همچنین اعلام کرد کتاب «مطالعات پشتیبان برنامه درسی کارشناسی حقوق» توسط شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی منتشر شده است.

انتهای پیام/

168 / 168 شورای عالی انقلاب فرهنگی حداد عادل معماری اسلامی ایرانی اسلامی سازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی حداد عادل معماری اسلامی ایرانی اسلامی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۶۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد «خشتانه» در واحد یزد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مسئول برگزاری رویداد خشتانه گفت: نخستین جشنواره معماری در دانشکده هنر و معماری واحد یزد درحال برگزاری است که یکی از این برنامه‌ها، برگزاری رویداد خشتانه بود.   دکتر فهیمه السادات میرجلیلی اظهار داشت: این رویدادعلمی دانشجویی همزمان با هفته بزرگ داشت معماری به همت انجمن علمی معماری (مهرازان) دانشکده هنر و معماری دانشگاه برگزار شد.   دکتر میرجلیلی در ادامه تصریح کرد: رویداد خشتانه می‌تواند علاوه بر تجربه ساخت عناصر معماری در قالب کوچک؛ دانشجویان علاقه‌مند با انجام کار‌های تیمی که یکی ازنیاز‌های رشته‌ی معماری می‌باشد آشنا شوند.    وی هدف این رویداد را انجام کار تیمی دانشجویی با مواد و مصالح جذاب (خشت‌های کوچک و ملات) عنوان کرد که با حضور ۱۵ نفر؛ در قالب سه گروه تیمی به رقابت پرداختند.    گفتنی است: نخستین دوره جشنواره معماری دانشگاه آزاد یزد همراه با اجرای برنامه‌های متنوعی همچون برگزاری سمینار‌های علمی با حضور اساتید صاحب نظر؛ بازدید از بافت تاریخی یزد و برگزاری ورکشاپ‌های تخصصی متناسب با رشته مهندسی معماری است.

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد «خشتانه» در واحد یزد
  • شورای روستا یک نهاد مردم سالاری است
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی
  • در جلسه عصر امروز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت؛ تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • صدور حکم انسداد کد ملی افراد در موارد خاص می‌تواند صورت گیرد