Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@23:03:46 GMT

انتشار طرح پیشنهادی «جانسون» برای برگزیت

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۵۵۲۲

انتشار طرح پیشنهادی «جانسون» برای برگزیت

رسانه‌های انگلیس طرح پیشنهادی نخست‌وزیر این کشور برای خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) را منتشر کرده‌اند.

به گزارش مشرق، رسانه‌های انگلیس امروز جمعه متن طرح پیشنهادی «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس برای خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) را منتشر کرده‌اند. 

بیشتر بخوانید: بحران برگزیت و آشفتگی تجارت در انگلیس احتمال اقدام ملکه انگلیس برای برکناری بوریس جانسون

طبق گزارش رسانه‌های انگلیس، بوریس جانسون گفته طرح پیشنهادی او برای برگزیت به دنبال انجام بازرسی‌های فیزیکی در مرز ایرلند نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سی‌ان‌ان نوشته این بازرسی‌ها باید در مبدأ ارسال یا در دیگر نقاط در طول زنجیره تأمین انجام شوند.

«سی‌ان‌ان» نوشته مسئله اصلی در مذاکرات برگزیت در حال حاضر به اختلافات بر سر یک موضوع محدود شده است: مرز بین ایرلند شمالی که بخشی از بریتانیا است و جمهوری ایرلند که عضو اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند.

 توافقنامه‌ای موسوم به «توافق جمعه خوب» که از سال ۱۹۹۹ به اجرا در آمده به صراحت انجام هر گونه بازرسی‌های فیزیکی در مرز را ممنوع می‌کند. اتحادیه اروپا با پیشنهاد ساز و کاری موسوم به «ترتیبات پشتیبان» به دنبال محافظت از مفاد «توافق جمعه خوب» است، اما دولت جانسون با این بند موافق نیست و به دنبال لغو آن است.

جانسون در نامه‌ای که امروز چهارشنبه برای سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارسال کرده نوشته «نیازمند انجام بازرسی‌های بسیار کمی» خواهیم بود. 

«گئورگ پارکر»، تحلیلگر روزنامه فایننشال‌تایمز خلاصه‌ای از برداشت خود از نامه‌ ارسال‌شده از سوی جانسون به سران اتحادیه اروپا را منتشر کرده است:

۱- این طرح به دنبال ایجاد دو مرز است. یک مرز جدید قانونی برای کالاهای تولیدی، محصولات کشاورزی و غذایی که بین بریتانیا و ایرلند شمالی مبادله می‌شوند و یک مرز گمرگی بین ایرلند شمالی و ایرلند. در واقع، انگلیس، پذیرفته که ایرلند شمالی برای محصولات کشاورزی، غذایی و کالاهای تولیدی تابع قوانین اتحادیه اروپا خواهد بود. 

۲- آقای جانسون برای خارج کردن ایرلند شمالی از  اتحادیه گمرگی بسیار جدی است. نخست‌وزیر مشخص کرده که طرح اتحادیه اروپا را که صرفاً ایرلند شمالی را در اتحادیه گمرکی نگاه می‌دارد، نخواهد پذیرفت. 

۳- جانسون در این نامه چهارصفحه‌ای هشدار داده عدم موفقیت دو طرف در رسیدن به توافق بر سر این طرح به منزله شکستی خواهد بود که همه بابت آن مسئول هستند. 

۴- جانسون خاطرنشان کرده تعیین چارچوبی برای روابط آتی که دولت «ترزا می» بر سر آن توافق کرده بود هدف او نیست. 

۵- دولت انگلیس پیشنهاد داده قوه مجریه و مقننه ایرلند شمالی، در طول دوره انتقالی و بعد از آن هر چهار سال یکبار باید از حق رأی برای قبول این طرح برخوردار باشند. او نوشته است: «قوانین اتحادیه اروپا  را چنانچه مطلوب نباشند نمی‌توان نگاه داشت- و این یکی از نقائص عمده ترتیبات پشتیبان است.»

واژه برگزیت، کوتاه شده عبارت انگلیسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است (Britain exits the EU). در واقع فرآیند برگزیت، خارج شدن بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی) از اتحادیه‌ایست که قواعد تجاری، سیاسی و قضایی کشورهای عضو را رقم می‌زند. بریتانیا اولین کشور در این اتحادیه است که قصد خروج از آن را دارد، از این رو فرآیند خروجش با پیچیدگی‌هایی مواجه شده و دارای مولفه‌های متعددی است.

در همه‌پرسی ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ در بریتانیا، ۵۳ درصد از شرکت‌کنندگان انگلیس رای به خروج از اتحادیه اروپا داده بودند. در ولز نیز بیش از ۵۲ درصد رای‌دهندگان رای به خروج دادند. اما در اسکاتلند و ایرلندشمالی شرایط متفاوت بود و به ترتیب ۴۴ درصد و ۳۸ درصد شرکت‌کنندگان رای به خروج داده بودند و اکثریت آراء متعلق به موافقان ماندن در اتحادیه اروپا بود اما مجموعا رای اکثریت بریتانیا به خروج بود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اخبار خودرو کنفرانس افق نو تحولات یمن بوریس جانسون اسکاتلند بریتانیا دولت انگلیس مشرق قوه مجریه ایرلند جمهوری ایرلند انگلیس اتحادیه اروپا ولز ایرلندشمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۵۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید اتحادیه اروپا ۱۵ میلیون یورو را برای پیش‌گیری و درمان سوءتغذیه در میان زنان، دختران نوجوان و کودکان و بهبود خدمات آب و فاضلاب در افغانستان اختصاص داده است.

یونیسف روز شنبه، ۸ ثور، با نشر خبرنامه‌ای گفته است که با این کمک برنامه ۲۷ ماهه در ۲۲ ولایت کشور اجرا خواهد شد.

قرار است از طریق این برنامه، برای ۸۰ هزار تن آب آشامیدنی و برای ۲۰۶ هزار تن خدمات صحی و به شش‌ هزار دختر نوجوان آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای فراهم شود.

بربنیاد آمار یونیسف، افغانستان با حدود ۲۹ میلیون نیازمند، از جمله ۱۵.۸ میلیون کودک و ۱۱ میلیون زن که به کمک‌های بشری نیاز دارند، یکی از بدترین بحران‌های بشردوستانه در جهان است.

روز گذشته نیز اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که برای کمک به مهاجران اخراج شده از ایران و پاکستان،‌ ۱۷ میلیون یورو به سازمان بین‌المللی مهاجرت اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • اخبار ضد و نقیض درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس
  • حفظ گزینه خروج روسیه از یوفا
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه