Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق، با گذشت چند روز از این ماجرا اما همچنان آمار دقیقی از مبتلایان به ویروس اچ‌آی‌وی در این روستا در دست نیست و همچنان درباره علت آن بحث وجود دارد. حالا در تازه‌ترین واکنش‌ها محمدعلی وکیلی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس از احتمال تشکیل کمیته حقیقت‌یاب در مورد انتشار بیماری ایدز بین مردم این روستا خبر داده و در صفحه شخصی توییتر خود نوشته ‌است: «خبر انتشار بیماری ایدز در بین مردم محروم چنارمحمودی لردگان موجب تأسف و حیرت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن تذکر به مسئولین مربوطه پیرامون علت‌یابی و چاره‌اندیشی سریع مسئله، ان‌شاءالله روز یکشنبه با مشورت همکاران نسبت به تشکیل کمیته حقیقت‌یاب اقدام خواهیم نمود». هرچند به نظر می‌رسد نوک پیکان این پست توییتری به سمت وزارت بهداشت نشانه رفته است، با‌این‌حال مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند ابعاد ماجرا برای آنها روشن است و هیچ‌یک از شایعات درباره سرنگ مشترک دستگاه قند خون و حجامت صحت ندارد. در‌همین‌باره کیانوش جهان‌پور نیز در توییتر شخصی خود نوشت: «عفونت HIV  زمانی وارد مرحله ایدز خواهد شد که شمار سلول‌های   CD4+Tبه کمتر از 200 برسد. هنگامی که فرد HIV مثبت، تعداد  CD4 زیر 500 باشد، یعنی بیش از 1 یا دو سال و اگر فرد یا افرادی  CD4 زیر 200 داشته باشند یعنی بیش از 7،8 سال از زمان آلودگی آنها می‌گذرد».

هرچند وزارت بهداشت اعلام کرده است ماجرا به نظام سلامت کشور ارتباطی ندارد، با‌این‌‌‌حال یک بهیار در این خصوص از روز چهارشنبه بازداشت شده و همچنان در بازداشت به سر می‌برد. وزیر بهداشت در واکنش به این بازداشت در نامه‌ای به وزیر دادگستری، خواستار رسیدگی به موضوع شد و در بخشی از نامه نوشت: «بدیهی است در صورت عدم اعاده حیثیت بر‌باد‌رفته کارمند خدوم و همچنین نظام سخت‌کوش ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کشور، این‌جانب و همکارانم جهت جلوگیری از دلسردی خادمین عرصه سلامت از هر کوششی دریغ نخواهیم کرد».

کیانوش جهان‌پور  در‌این‌باره گفت: «متأسفانه بهیاری که در منطقه بازداشت شد، همچنان در بازداشت به سر می‌برد و مقامات اظهار کرده‌‌اند برای حفظ جان، این بهیار را در بازداشت نگه‌ داشته‌اند؛ به‌هرحال این اقدامات نشان می‌دهد بخش‌هایی از کشور در مواجهه با بحران، حوادث و وقایعی که مربوط به سلامت است، تجربه و دانش کافی ندارند».

او در ادامه افزود: «ابعاد موضوع برای وزارت بهداشت روشن است. تیم‌های بهداشتی در منطقه مستقر هستند و اقدامات بیماری‌یابی ادامه دارد. بعد از آن هم اقدامات درمانی برای افرادی که تشخیص آلودگی به اچ‌آی‌وی برای آنها مثبت باشد، به‌صورت رایگان شروع خواهد شد؛ البته این اقدامات به‌طور‌کلی در کشور رایگان است و در مراکز استان‌ها انجام می‌شود. ابهامی در کلیت موضوع برای ما وجود ندارد. مأموریت ما در نظام سلامت از چند هفته پیش در محل شروع شده بود و ادامه دارد و ادامه هم خواهد داشت.  یافته‌های ما نشان می‌دهد سیل ابتلا به این بیماری از چندین سال پیش در منطقه آغاز شده است. کانون‌های اولیه‌ای در منطقه وجود داشته که بعد از آن از مسیر‌های مختلف که این ویروس منتقل می‌شود، انتشار پیدا کرده است. اینکه عده‌ای می‌گویند این بیماری از طریق غربالگری یا تست قندخون منتشر شده، غیرعلمی است. ورود این ویروس به بدن پس از یک تا سه ماه مشخص می‌شود. چیزی که من اطلاع دارم، افرادی در این جمع وجود دارند که  CD4 آ‌نها زیر 200 حتی زیر 120 است که این نشان می‌دهد قدمت این آلودگی بیش از 7، 8 یا حتی 10 سال می‌رسد».

جهان‌پور همچنین درباره آمار مبتلایان به اچ‌آی‌وی در این روستا افزود: «آزمایش‌ها در این منطقه به اتمام نرسیده است و تا زمانی که این آزمایش‌ها نهایی نشود، نمی‌توانیم آماری در این زمینه اعلام کنیم و ما نمی‌توانیم هیچ‌یک از آمارهایی را که افراد گوناگون در جاهای مختلف عنوان و منتشر کرده‌‌اند، تأیید کنیم. این آزمایش‌ها زمان‌بر است و در چندین مرحله انجام می‌شود. ابتدا آزمایش‌های اولیه انجام می‌شود، موارد مشکوک مجددا تست می‌شوند، حتی اگر نیاز باشد تست مجدد و ری‌چک در آزمایشگاه استان‌های دیگر انجام می‌شود تا نتیجه قطعی فرد اچ‌آی‌وی مثبت اعلام شود و زمانی کلیت ماجرا قابل انتشار خواهد بود که تمام این‌ آمار‌‌ها و آزمایش‌ها جمع‌بندی شوند».در‌همین‌حال وزیر بهداشت در نامه‌ای به وزیر دادگستری، خواستار رسیدگی به موضوع ورود برخی مقامات قضائی استان چهارمحال‌و‌بختیاری به موضوع آلودگی تعدادی از اهالی روستایی به ویروس اچ‌آی‌وی شد. در نامه سعید نمکی، وزیر بهداشت، به علیرضا آوایی، وزیر دادگستری، آمده است: پیرو مذاکره تلفنی از چندی قبل با پیگیری یکی از بهورزان سخت‌کوش ما در یکی از روستاهای شهرستان لردگان استان چهارمحال‌و‌بختیاری مواردی از ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی شناسایی گشت. جهت حفظ شئونات مردم منطقه به نحو کاملا محرمانه موضوع پیگیری و با آزمایش‌های گسترده موارد جدید ردیابی شد که متأسفانه کانون آلودگی در معتادان تزریقی و افرادی با روابط نامطلوب شناخته شد.آرام و بی‌صدا این حرکت بیماریابی ادامه داشت تا امروز یکی از مقامات قضائی استان با ورود به موضوع و ابراز مطلب غیرکارشناسانه مبنی‌بر مقصربودن بهورز روستا و آلودگی بیماران از طریق سرنگ آلوده توسط وی، اقدام به جلب این نیروی خدوم و زحمتکش نمود و غم‌انگیز آنکه رسانه‌های مغرض بیگانه به استناد به این اعلام نظر و رفتار عاری از هرگونه دیدگاه کارشناسی، خبر کذب آلودگی مردم یک روستا به دلیل قصور پرسنل مرکز درمانی و استفاده از سرنگ آلوده به ویروس ایدز را منتشر کرده‌اند.

از جناب‌عالی تقاضا دارم هرچه زودتر دستور فرمایید موضوع رسیدگی و نتیجه به این‌جانب اعلام گردد. بدیهی است در صورت عدم اعاده حیثیت بر‌بادرفته کارمند خدوم و همچنین نظام سخت‌کوش ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کشور، این‌جانب و همکارانم جهت جلوگیری از دلسردی خادمین عرصه سلامت از هر کوششی دریغ نخواهیم کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایدز لردگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۶۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه

یک پزشک فلسطینی-انگلیسی تأکید کرد هدف از منع ورود وی به اروپا این است که جلوی شهادت دادن وی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان لاهه را بگیرند.

به گزارش مشرق، غسان ابوسته، پزشک انگلیسی-فلسطینی که در سازمان پزشکان بدون مرز کار می‌کند و شاهد جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه بوده است، گفت: دلیل اصلی منع ورودم به اروپا این است که جلوی شهادت دادنم درباره جنایت‌های جنگی رژیم اشغالگر در مقابل دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه را بگیرند.

وی در مصاحبه با المیادین گفت: دیوان لاهه در معرض فشارهای سیاسی از سوی دولت و کنگره آمریکا و دولت‌های اروپایی قرار دارد که حامی جنگ رژیم اشغالگر علیه مردم غزه هستند. یک تصمیم سیاسی از سوی دولت‌های اروپایی با هدف ساکت کردن شاهدان جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه وجود دارد. رژیم اشغالگر نیز تصمیم گرفته تا تمام شاهدان باقیمانده در نوار غزه یا در داخل بازداشتگاه‌ها را به قتل برساند.

وی به وجود یک کمپین هماهنگ بین رژیم صهیونیستی و اروپا با هدف ممانعت از رفتن شاهدان عینی به دادگاه‌های بین‌المللی برای محاکمه کردن رژیم اشغالگر اشاره کرد.

ابوسته گفت: مقامات فرانسوی مرا در فرودگاه شارل دوگل متوقف کرده و به من گفتند که نمی‌توانم به تمام کشورهای منطقه شینگن به مدت یک سال وارد شوم و این مساله با درخواست دولت آلمان است. دولت فرانسه نمی‌خواهد این ممنوعیت را نقض کند.

ابوسته گفت: من قبلا نیز از ورود به آلمان منع شدم. در آن زمان به من گفتند که ممنوعیت ورود به آلمان تنها در ماه آوریل و به خاطر «کنفرانس فلسطین» است که برلین قصد ممانعت از برگزاری آن را دارد اما شنبه در فرودگاه شارل دوگل فرانسه مشخص شد که نمی‌توانم وارد بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا شوم.

تلاش‌ها برای ممانعت از شهادت دادن ابوسته در پی آن صورت می‌گیرد که وی در پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه در مقابل دیوان بین‌المللی دادگستری حاضر شد.

وی بعد از خروج از غزه برای انتقال واقعیت بیمارستان‌ها و بخش پزشکی و اوضاع فاجعه بار انسانی غزه تلاش و درباره مواردی که در جریان فعالیت خود با آنها روبه‌رو شده است از جمله جراحت‌های بسیار سنگین به ویژه بین کودکان به دلیل سلاح‌های پیشرفته رژیم صهیونیستی صحبت کرد.

فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه حقوق بشر در اراضی فلسطینی نیز درباره این اتفاق گفت: من به عنوان یک اروپایی از دکتر ابوسته به دلیل تصمیم آلمان که به سطح جدیدی از دفاع از نسل کشی رسیده است، عذرخواهی می‌کنم.

وی افزود: من از آلمان می‌خواهم تصمیم خود را درباره دکتر ابوسته کنار بگذارد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • ماجرای خواب هولناک هاشمی، ۶ ماه قبل از فوتش
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • ماجرای انتشار بوی عجیب در بندرترکمن چه بود؟
  • ماجرای انتشار بوی عجیب در بندرترکمن | علت عجیب تر این اتفاق !