Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@17:29:24 GMT

چند نکته در باب آداب و رسوم مردم عراق

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۰۶۶۹

چند نکته در باب آداب و رسوم مردم عراق

مجله مهر: ماه‌های محرم و صفر و ایام اربعین باعث شده هرساله ایرانیان زیادی برای زیارت حرم امام حسین (علیه‌السلام) راهی کشور عراق شوند. رفت و آمد چند روزه هموطنانمان به این کشور باعث شده به طور متمرکز این دو ماه شهرهای عراق پر از زوار ایرانی شود. نجف، کربلا، حله، کوت، اماره و بصره از جمله شهرهایی هستند که تردد ایرانی‌ها در آنجا به وفور دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا نزدیک به یک دهه است که ایرانی‌ها در این ایام مهمانان بی‌چون و چرای مردم عراق هستند. مردمی که با شوق زیاد درهای خانه‌هایشان را روی زوار امام حسین (علیه‌السلام) باز می‌کنند. این حضور چندساله ایرانی‌ها در این ایام در کشور عراق باعث شده کمی بیشتر درباره فرهنگ و آداب و رسوم مردم این مناطق بگوییم و بشنویم و تحقیق کنیم. همانطور که قطعا در کشور عراق نیز رفتار ایرانی‌ها را سنجش کرده و سعی دارند باب طبع فرهنگ ما بهترین میزبانی را برای‌مان داشته باشند.  

این موضوع به مدد شبکه‌های اجتماعی سرعت بیشتری به خود گرفته است و زوار هر آنچه که برایشان جالب و جذاب باشد را در صفحات مجازی خود به اشتراک می‌گذارند، یعنی دیگر لزومی ندارد که شما سفرنامه افراد معروف را بخوانید تا از خرده فرهنگ‌های مردم عراق آشنا شوید. همین روایت‌های کوتاهی که زائرین ایرانی با درجات مختلفی از درک و فهم به اشتراک میگذارند به خوبی میتواند فرهنگ مردم عراق را به ما نشان دهد.

 اما یکی از مسائلی که حالا می‌توانیم به آن بپردازیم، نوع رفتار ما ایرانی‌ها در این سفر است. در واقع بهتر است بگوییم حالا که ما با جمعیتی میلیونی یک ششم از هرسال را در خانه‌های مردم عراق می‌گذرانیم بد نیست به آداب رسوم آن‌ها نیز توجه کرده و رفتاری متناسب با آن را انجام دهیم.

بسیاری از زائرین ایرانی که این روزها مهمان مردم عراق هستند برای آنها از ایران سوغاتی می‌برند.زعفران، گز، سوهان، زیره و ... از جمله اقلامی است که برای مردم عراق جالب و جذاب است. این سنت به شکرانه زحمت آنها در این ایام برای ما ایرانی‌ها انجام می‌شود.

اما بد نیست بدانید بر اساس عرف رایج در عراق مدت پذیرایی از یک میهمان حداکثر ۴ تا ۵ روز است و نه بیشتر. بهتر است زائران ایرانی به این موضوع هم توجه داشته باشند که از حضور بیش از این میزان در خانه‌های عراقی خودداری کنند و آن دسته از زائرانی که در ادامه شرکت در مراسم اربعین قصد ماندن در کربلا و عراق تا ۲۸ صفر، شهادت حضرت رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) و این ایام را دارند، بهتر است تا به جای منازل عراقی‌ها از هتل‌ها و سایر مراکز اقامتی استفاده کنند تا موجب آزار میزبان نشوند.

یکی دیگر از موضوعاتی که ما بهتر است به آن توجه کنیم، نحوه پذیرایی و خورد و خوراک در این کشور است. بسیاری از غذایی‌هایی که ممکن است باب طبع ما نباشند از بهترین غذاهای مردم عراق به شمار می‌آیند و یقینا آنها این نوع غذا را برای احترام بیشتر به ما تهیه می‌کنند. در این میان اگر شرایط به شکلی بود که غذا ی خوراکی را دوست نداشتید، بهتر این است که رفتاری از خودتان نشان ندهید که میزبان متوجه شود آن غذا خیلی باب میل شما نبوده است.

کد خبر 4737013 عارف چراغی شوی

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین حسینی زائران اربعین عراق صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه مطبوعات ایران اینفوگرافیک صفحه اول روزنامه های اقتصادی صفحه اول روزنامه های ورزشی هفته دفاع مقدس دفاع مقدس جنگ تحمیلی کیوسک مطبوعاتی اربعین حسینی باکس آفیس ایالات متحده آمریکا دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۰۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدکاظم آل‌صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور عراق در نشست مشترک با مشاور وزیر داخلی عراق در مرز زرباطیه عراق گفت: اگر سال گذشته اربعین‌حسینی به خوبی برگزار شد و مورد رضایت مسئولان ایرانی و عراقی قرار گرفت، مرهون تعامل و هم‌دلی مسوولان دو کشور در برگزاری این کنگره عظیم است.

وی افزود: باید تلاش شود که حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی کاهش یابد، همان‌طور که معاون وزیر اعلام کردند خط‌مشی راه‌ها و نصب علایم بیشتر در این مسیرها کار می‌شود که از این اقدام تشکر می‌شود.

آل‌صادق بیان داشت: از گذرگاه مهران بیشترین زوار تردد می‌کنند که حتماً این میزان تردد در ایام اربعین‌حسینی نیازمند امکانات و فراهم کردن شرایط لازم است؛ از جمله سرویس‌های بهداشتی، سوله‌های خنک‌کننده و منابع نگهداری آب و یخ لازم است و با هماهنگی و تعاملی که بین دو طرف وجود دارد این نیازها احصا می‌شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق بیان داشت: یک سوله یخ در مرز مهران با موافقت طرف عراقی ایجاد خواهد شد، باید نیازمندی‌هایی که لازم است را احصا کنیم تا اربعین بهتری نسبت به سال‌های گذشته رقم خورد.

کد خبر 6098297

دیگر خبرها

  • تدارک ۱۲۰ هزار عنوان برنامه با مشارکت مردم در سراسر کشور
  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است
  • چند نکته نگران کننده درباره وضعیت سردار آزمون
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند