Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@11:10:54 GMT

211 طرح تحقیقاتی کشاورزی در اردبیل اجرا شده است

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۸۹۰۸

211 طرح تحقیقاتی کشاورزی در اردبیل اجرا شده است

رئیس مرکز ترویج و تحقیقات جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: 211 طرح تحقیقاتی در بخش کشاورزی در استان اردبیل اجرایی و عملیاتی شده است.

به گزارش ایسنا، کربلایی در نشست تخصصی اقتصاد با محوریت کشاورزی و منابع طبیعی در اردبیل اظهار کرد: استان اردبیل به عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی به دلیل تنوع اقلیمی و وجود دو کشت و صنعت بزرگ از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است که در این منطقه با 120 هزار بهره‌بردار، 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون واحد دامی، چهار درصد محصولات کشاورزی تولید می‌شود و 30 درصد تولید ناخالص استان و 40 درصد اشتغال در این بخش رقم می‌خورد.

وی ظرفیت ممتاز این استان را در تولید بذور سورگوم، ذرت، سیب زمینی و ... یادآور شد و خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در 6 حوزه فعالیت می‌کند و با ارائه 211 طرح تحقیقاتی در سال‌های اخیر موفق شدیم تا 87 رقم زراعی و باغی را معرفی کنیم.

رئیس مرکز ترویج و تحقیقات جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: 65 درصد ارقام تولید شده در مرکز تحقیقات کشاورزی و مابقی نیز در مجموعه دانشگاهی و همچنین مراکز بخش خصوصی تولید و روانه بازار شده به طوری که ما سعی کردیم از دانش فنی و علمی 142 نفر بهره گرفته و با سرمایه‌گذاری مناسب عایدات کشاورزان را افزایش دهیم.

کربلایی ادامه داد: یک ریال سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی با محوریت تحقیقات و مجموعه‌های پژوهشی می‌تواند 26 ریال سودآوری را برای فعالان این بخش به همراه داشته باشد که ما سعی داریم در همه حوزه‌ها بر توانمندی فعالان این بخش بیفزائیم.

وی به طرح‌های اجرا شده در تولید دانه‌های روغنی با هدف افزایش تولید در هر هکتار و همچنین عمل‌آوری 400 اصله نهال و عرضه آن را به بازار اشاره کرد و افزود: ما امسال 51 رقم عمل‌آوری نهال را شاهد بودیم که عمده آنها مقاوم به تنش‌های جوی و همچنین موجودات زنده و غیرزنده بودند.

رئیس مرکز ترویج و تحقیقات جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: این مجموعه با تکیه بر 160 نفر نیروی انسانی که 31 نفر از آنها تحصیل کرده در مقطع دکترا هستند، سعی می‌کند کارها را به صورت علمی و تخصصی و با تکیه بر اصل پژوهش و فناوری به پیش برد تا رویکرد بهره‌وری مناسب از آب و خاک، بهبود فرآیندها در این زمینه، اصلاح ارقام مقاوم به کم‌آبی و ... انجام شود.

تولید 38 رقم بذر گندم در اردبیل

کربلایی ادامه داد: ما موفق شدیم 38 رقم گندم مقاوم به سرما و مناطق دیم را معرفی کنیم که در سطح کشور نیز با استقبال خوب بهره‌برداران روبرو بوده است.

وی افزود: 11 رقم جو، 7 رقم ذرت، دو رقم بذر پنبه، 10 رقم کنجد، سه رقم بذر کلزا، دو رقم در عدس، یک رقم در نخود و دو رقم نیز در علوفه همچنین پنج رقم در سیب زمینی بذر جدید در سطح ملی معرفی کردیم که در مجموع در این 10 سال اخیر 87 رقم متنوع بذور کشاورزی در سطح ملی از این استان معرفی شده است.

رئیس مرکز ترویج و تحقیقات جهاد کشاورزی استان اردبیل ویژگی این ارقام را افزایش تولید در سطح، مقاوم به کم آبی، کشت در اراضی دیم و همچنین افزایش چندین برابری برداشت محصول با کیفیت مناسب اعلام و خاطرنشان کرد: تحقیقات ما نشان می‌دهد که کشاورزان در صورت استفاده از این ارقام کم مصرف آب تا 520 میلیارد تومان می‌توانند به عایدات خود اضافه کرده و با کاهش دوره‌های آبیاری تا 100 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جوئی کنند.

کربلایی به اثربخشی اجرای طرح‌ها به ویژه استقبال کشاورزان در بهره‌گیری از روش تیپ اشاره کرد و گفت: با اصلاح الگوی کشت و توجه به آبیاری مدرن سال زراعی گذشته 200 هکتار اراضی ما به سیستم‌های جدید مجهز شد که این طرح با قوت ادامه دارد.

وی از تولید 2 میلیون مینی تیوبر در استان و همچنین توفیقات این استان در عملیات خاک‌ورزی و کشت انتظاری در کنار تغییر سیستم تولید انگور خبر داد و اظهار کرد: با بهره‌گیری از روش روسیمی انگور تولید شده استان از 14 تن در هر هکتار به 25 تن افزایش می‌یابد.

رئیس مرکز ترویج و تحقیقات جهاد کشاورزی استان اردبیل از جایگزینی گونه آلبالو و گیلاس به جای هلو و سیب در باغات مشگین‌شهر و جنوب این استان خبر داد و گفت: گونه‌های جدید باغی در مقابل تنش‌های جوی بسیار مقاوم هستند.

کلکسیون گیاهان دارویی شمالغرب کشور در اردبیل فعال است

رئیس مرکز ترویج و تحقیقات جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به 450 گونه گیاهان دارویی در اردبیل بیان کرد: ما کلکسیون گیاهان دارویی شمالغرب کشور را در ایستگاه سامیان با جمع‌آوری 189 گونه گیاهان دارویی مرتعی و کوهستانی فعال کردیم.

کربلایی اظهار کرد: در حفظ ذخایر ژنتیکی نگهداری از 21 شتر دوکوهانه، حفظ 51 اصله درخت کهنسال، توسعه کشت درخت اورس با استفاده از دانش فنی و زایشی انجام شده و ما تلاش می‌کنیم تا در این بخش برنامه‌های توسعه‌ای خود را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: به همت مرکز تحقیقات 48 هزار تن بذر باکیفیت در بین کشاورزان توزیع شده و از طریق شرکت خدمات حمایتی 400 هزار اصله نهال از طریق 8 نهالستان تولید و در اختیار باغداران قرار گرفته است.

رئیس مرکز ترویج و تحقیقات جهاد کشاورزی استان اردبیل در پایان از برگزاری 650 هزار نفر – ساعت برنامه آموزشی برای بهره‌برداران این بخش خبر داد و اضافه کرد: تمام تلاش ما بر این است تا توسعه کشت در اراضی دیم با توجه به بحران آب و خشکسالی را تقویت کرده و بیش از هر زمان دیگر با تولید و معرفی ارقام مقاوم گندم، جو و سایر محصولات کشاورزی بتوانیم از این سیستم و زنجیره حمایتی دانشگاه‌ها در یاری رساندن به بهره‌برداران حوزه کشاورزی استفاده کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز تحقیقات کشاورزی استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۸۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اردبیل نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در بازدید از این پروژه بزرگ آموزشی گفت: دارالفنون اردبیل با مساحت ۱۰ هزار متر مربع با ۳۰ کلاس آموزشی، دارای سالن ورزشی و آمفی تئاتر ۲۵۰ نفره آماده بهره برداری است.
نیکزاد با اشاره به اینکه این پروژه عمرانی آموزشی برای بهبود کیفیعت آموزشی در اردبیل و با سرمایه گذاری بانگ پاسارگاد کشور احداث شد گفت: بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان برای احداث دارالفنون اردبیل سرمایه گذاری شده است.

دیگر خبرها

  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • حضور استان اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴)
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر