Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید یزدانیان روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ایران با ۲ هزار و ۶۰۰ واحد دانشگاهی با کشوری چون چین، با یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون نفر جمعیت، برابری می کند و این در حالی است که بیشتر کشورهای توسعه‌یافته دنیا بیش از ۵۰۰ واحد دانشگاهی ندارند.

وی افزود: زیاد بودن شمار واحدهای دانشگاهی به معنای بالا بودن هزینه های جاری، هزینه های ساختمانی، حامل های انرژی و کارگاهی و آزمایشگاهی در این مراکز آموزشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یزدانیان اظهار داشت: اکنون بیشتر کلاس ها در عمده واحدهای دانشگاهی کشور، با کمتر از شمار متوسط دانشجو تشکیل می شود و این به معنای بالا رفتن میزان نیروبری و افزایش نیاز به نیروی حق‌التدریس است.

وی با اشاره تعدد بسیار واحدهای دانشگاهی در کشور گفت: دانشگاه ها می توانند از فضاها، کارگاه ها و خدمات آزمایشگاهی هم استفاده کنند اما برخی نگاه های سیاسی مانع از این تجمیع شده است.

مشاور رئیس و دبیر کمیته درآمدزایی دانشگاه فنی و حرفه ای تصریح کرد: نمایندگان مجلس به خاطر کسب رای و برخی مسئولان هم به خاطر تعصب منطقه ای در برابر تجمیع دانشگاه ها مقاومت می کنند و بخشی‌نگری استانداران، فرمانداران و مسئولان از دیگر موانع تجمیع دانشگاه ها است.

مناقشه آموزش و پرورش با فنی و حرفه‌ای 

یزدانیان در باره مناقشه آموزش و پرورش با دانشگاه فنی و حرفه ای در زمینه فضاهای آموزشی نیز گفت: بر اساس قانون، با انتزاع آموزشکده های فنی و حرفه ای از آموزش و پرورش و الحاق آن به وزارت علوم، تمام امکانات و تجهیزات این آموزشکده ها نیز باید به وزارت علوم منتقل شود اما در برخی از استان ها به قانون تمکین نشده و این سبب بروز مناقشه شده است.

وی با بیان اینکه این اختلاف ۱۰ ساله در استان های مختلف وجود دارد و هنوز حل نشده، افزود: ۱۸۰ آموزشکده فنی و حرفه ای کشور، مربوط به فضاهایی است که آموزش و پرورش در اختیار فنی و حرفه ای قرار داده و در تصرف وزارت علوم است که حدود یک سوم از این تعداد، مورد اختلاف ۲ وزارتخانه مزبور است.

مشاور رئیس و دبیر کمیته درآمدزایی دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: حل این مشکل در طول برنامه پنجم توسعه به نتیجه نرسید و در ماده ۶۵ برنامه ششم توسعه گنجانده شده است اما همچنان بی نتیجه مانده و آموزش و پرورش خواستار بازگرداندن برخی از این فضاها شده است.

وی خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل انتظار می رود آموزش و پرورش به قانون تمکین کند.

مشاور رئیس و دبیر کمیته درآمدزایی دانشگاه فنی و حرفه‌ای برای معارفه سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان شمالی به بجنورد سفر کرده بود.

۷۱۸۵/۵۱۳۲ 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری بجنورد خراسان شمالی دانشگاه فنی وحرفه ای دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۶۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورسیه شدن دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها برای آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ رجبعلی برزویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان افزود: امسال، ۱۰ هزار دانشجو از طریق این بورسیه جذب آموزش و پرورش خواهند شد. رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: طرحی قرار است از مهر امسال اجرا شود که راتبه معلمی نام دارد. رجبعلی برزویی افزود: در این طرح از ظرفیت دانشگاه‌های کشور برای جذب دانشجو معلم استفاده خواهد شد. برزویی گفت: آیین نامه راتبه معلمی تا یک ماه آینده برای تصویب به شورای عالی آموزش ارسال می‌شود که از مهر امسال پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان صورت خواهد گرفت. رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: دانشجویانی که در دانشگاه‌های خوب و سطح بالا درس می‌خوانند فراخوان خواهند شد بطوریکه دانشجویانی که دو سال از درس دانشگاه را گذرانده باشند با یکسری حداقل‌های معدلی و شرایط‌های متعددی که گذاشته خواهد شد، فراخوان می‌شوند که از سال دوم تحصیلی بورسیه آموزش و پرورش می‌شوند و مثل بقیه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، نیروی آموزش و پرورش خواهند شد. برزویی گفت: این دانشجویان علاوه بر درس‌های که در دانشگاه مبدا می‌گذرانند درس‌های مورد نیاز دانشگاه فرهنگیان را نیز خواهند گذراند. وی گفت: حدود ۳۰ تا ۴۰ واحد درسی که شامل تربیتی و مورد نیاز دانشگاه فرهنگیان است، این دانشجویان طی خواهند کرد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: این دانشجویان دو مدرکی خواهند بود که هم از دانشگاه اصلی مدرک خواهند گرفت و هم از دانشگاه فرهنگیان مدرک دریافت خواهند کرد و این کار مشترکی بین دو دانشگاه خواهد بود.
برزویی گفت: پیش بینی می‌شود که در سال اول اجرای این طرح ۱۰ هزار دانشجو جذب دانشگاه فرهنگیان شود. به گفته برزویی، این دانشجویان جذب و استخدام دانشگاه فرهنگیان می‌شوند و همچنین از معافیت سربازی و دیگر مزایای دانشگاه فرهنگیان بهره‌مند خواهند شد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • بخشی‌نگری مانع پیشرفت مازندران می‌شود
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند
  • بورسیه شدن دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها برای آموزش و پرورش
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است
  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود