Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که عده‌ای با پول‌های بادآورده و دور زدن قانون به دنبال کسب سرمایه با ساخت و سازهای غیرمجاز هستند که عزم دستگاه قضا و همکاری میان دستگاه‌های مختلف می‌تواند قانون را به نفع مطالبه‌گران آن به اجرا درآورد. ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، تغییر کاربری و ساخت و سازهای غیرمجاز از جمله معضلاتی است که در سال‌های اخیر به مدد برخی پول‌های بادآورده و البته دور زدن قانون توسط عده‌ای سود جو در شهرهای مختلف کشور به ویژه حاشیه رودخانه‌ها و مناطق خوش آب و هوا افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخلفان از راه‌های گوناگون، یا با کسب مجوزهای صوری و یا با زیرپا گذاشتن قانون دیوارهای خودنمایی را بالا کشیده و سایه مزاحمت را بر سر خانه همسایه‌ها می‌اندازند. ساخت و سازهای چراغ خاموش این عده در سال‌های اخیر در حریم رودخانه زاینده‌رود نیز شدت یافته و نه تنها برای اهالی و ساکنان محلی حاشیه رودخانه ایجاد مشکل کرده که حتی می‌توان گفت حقابه جمعیت میلیونی حاشیه زاینده‌رود را نیز از بین برده و اینچنین برخلاف شرع، عرف و قانون عمل کرده‌اند.

پس از باران‌های سیل‌های بهار امسال و وقوع سیلاب در مناطق مختلف کشور کارشناسان محیط زیست از تغییر کاربری‌ها و ساخت‌وسازهای غیرمجاز در بستر رودخانه‌ها به عنوان دلایل وقوع این پدیده ویران‌گر صحبت می‌کردند. خساراتی که به دنبال ایجاد سیلاب در برخی مناطق اطراف رودخانه‌ها ایجاد می‌شود در اغلب موارد به دلیل پاکسازی حاشیه رودخانه از منابع طبیعی است.

این تنها معضل به جا مانده از ساخت و سازهای غیرمجاز نیست، حفر چاه‌های غیرمجاز هنگام ویلاسازی، نصب موتور آب، کشت و کار غیرمجاز نیز از دیگر مواردی است که می‌توان در جریان ساخت و ساز غیرمجاز به آن اشاره کرد. البته ساکنان محلی مواردی دیگر را نیز اشاره می‌کنند.

به گفته یکی از اهالی باغ بهادران اصفهان، ساخت و سازهایی که طی سال‌های اخیر در حاشیه رودخانه زاینده رود صورت گرفته سبب شده تا آرامش اهالی بومی منطقه از بین برود. این شهروند اهل باغبهادران به دوربین‌هایی اشاره می‌کند که مالکان ویلاهای غیرمجاز به منظور تامین امنیت ساختمان خود نصب کرده که آرامش ساختمان‌های مقابل را نیز برهم زده است.

440 مورد ساخت و ساز غیرمجاز در حریم جاده‌های اردبیل شناسایی شد؛ تخریب 60 ساخت و سازساخت و ساز غیرمجاز در 400 هکتار از اراضی روستای زیارتتخریب 8 مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی سایت باستانی شهر کهن نیشابور

شهروند دیگری به نصب موتورآب توسط مالکان ویلاهای اطراف زاینده‌رود در لنجان اشاره می‌کند که سبب شده تا شهروندان منطقه افت فشار آب را در حالی تجربه کنند که پیش از این سابقه نداشته است.

اما قانون درباره ساخت و سازهای غیرمجاز چه می‌‌گوید؟ تبصره 4 ماده 2 قانون توزیع عدلانه آب تصریح می‌کند: وزارت نیرو در صورتی که اعیانی‌های موجود در بستر و حریم انهار و رودخانه‌ها و کانالهای عمومی و مسیل‌ها و مرداب و برکه‌های‌طبیعی را برای امور مربوط به آب یا برق مزاحم تشخیص دهد به مالک یا متصرف اعلام خواهد کرد که ظرف مدت معینی در تخلیه و قلع اعیانی اقدام‌کند و در صورت استنکاف وزارت نیرو با اجازه و نظارت دادستان یا نماینده او اقدام به تخلیه و قلع خواهد کرد.

در همین راستا از ابتدای امسال اقدامات موثری در حوزه قضایی پیرامون تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز صورت گرفته است، محمدرضا حبیبی رئیس کل دادگستری استان اصفهان در جلسه شورای پیشگیری استان بر مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز تاکید کرد و گفت: متخلفانی که به صورت غیرمجاز ساخت و ساز می‌کنند باید شناسایی شده و اعمال قانون شوند.

وی ادامه داد: به منظور پیشگیری از تغییرات غیرقانونی و تغییر کاربری اراضی و باغات هماهنگی‌های بین بخشی صورت گرفته است، در این راستا از ظرفیت‌های قانونی و نظارت دستگاه‌های متولی امر استفاده می‌شود تا با این معضل به صورت ویژه برخورد شود.

در همین راستا مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز از تخریب 70 ویلای غیرمجاز از ابتدای سال جاری در حریم رودخانه زاینده رود خبر داد و گفت: این ویلاهای غیرمجاز در شهرستان لنجان و در حریم رودخانه زاینده رود با حکم دادگاه تخریب شده‌اند.

منصور شیشه فروش از جمله اهداف ما در مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز حفاظت از منابع طبیعی و کاهش تهدیدهای ناشی از سیلاب است، بیان کرد: به این ترتیب بخش زیادی از حریم رودخانه آزادسازی شده است.

به گزارش تسنیم، برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی به ویژه در حریم رودخانه‌ها علاوه بر حفظ منابع طبیعی و عرصه‌های محیط زیستی مطالبه به حق شهروندانی نیز هست که در این مناطق ساکن هستند، موضوعی که مسئولان دادگستری اصفهان بر مبارزه جدی با آن تاکید کرده‌اند و نیازمند همکاری موثر میان دستگاه‌های مختلف استانی نیز هست.

انتهای پیام/ ع

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۵۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی ابراهیم فرقانی اظهار کرد: با دستور دادستانی شهرستان تبریز در اجرای احکام موضوع تبصره ۲ ماده ۱۰ در اراضی کشاورزی سردرود و آرپادره‌سی شهرستان تبریز ۳۳ مورد تغییر کاربری اراضی تخریب، قلع وقمع و زمینها به وضع سابق برگشت.

وی با بیان اینکه به منظور حمایت از بخش کشاورزی و تولیدات داخلی، از ساخت و ساز‌های غیرمجاز در شهرستان تبریز جلوگیری می‌شود تاکید کرد: اراضی کشاورزی به عنوان ثروت و امانت جامعه برای نسل‌های آتی است و کسانی که از این ثروت و هدیه الهی استفاده می‌کنند، همواره موظف‌ هستند از آن به طور صحیح بهره‌برداری و در حفظ و حراست از آن تلاش کنند.

فرقانی با اشاره به این که تجاوز به اراضی ملی و کشاورزی تجاوز به حقوق همه مردم به ویژه نسل آینده این کشور است خاطرنشان کرد: هرگونه تصرف و ساخت و ساز‌های غیرمجاز در زمین‌های کشاورزی موجب اخلال در خودکفایی کشور در بخش کشاورزی و رواج بیکاری در جامعه خواهد شد.

وی با بیان اینکه اراضی کشاورزی بستر تولید غذای شهروندان است ادامه داد: برای حفظ اراضی کشاورزی و تامین امنیت غذایی مردم این روند در طول سال با جدیت ادامه دارد و گامی برای حفظ قدرت تولید و نیز مبارزه با سودجویان و زمین خواران است.

فرقانی اضافه کرد: صدور مجوز یا پروانه ساخت وساز در اراضی کشاورزی و نیز واگذاری خدمات زیربنایی توسط دیگر نهاد‌ها بدون استعلام و دریافت مجوز از جهادکشاورزی ممنوع است و افراد و دستگاه‌های متخلف طبق قانون به محاکم قضائی معرفی خواهند شد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان تبریز گفت: گشتهای مدیریت جهادکشاورزی شهرستان تبریز با بررسی مستمر و حضور فعال در عرصه‌های کشاورزی و نیز گزارش‌های دریافتی از سامانه ۱۳۱، مزارع و باغ‌ها را رصد می‌کنند و با هرگونه اقدام غیرمجاز برابر قانون برخورد خواهند کرد.

 

دیگر خبرها

  • کشف ۱۹ قبضه انواع سلاح غیرمجاز در مشهد
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • سند تک برگی تمامی اراضی ملی محدوده و حریم شهر زهک اخذ شد
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • شناسایی و برخورد با ۵۶۲۷ مورد تجاوز به حریم راه‌های مازندران
  • اصلاح قوانین اسلحه و مهمات برای جلوگیری از وقوع جرم است
  • مردم از تردد و توقف در حریم رودخانه‌ها خودداری کنند