Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین ، عبد الناصر همتی رییس کل بانک مرکزی که در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانى ایران حضور داشت خاطر نشان کرد:در شرایط ثبات نسبى هستیم و آرامش بر بازارها حاکم شده، بانک مرکزى هم در حد توان پیگیر مشکل تولیدکنندگان و تجار است.

وی ادامه داد: این امکان را گذاشته‌ایم که صادرکنندگان ارز را به هر طریقى که برایشان راحت است وارد چرخه اقتصادى کنند بنابراین صادرکنندگان نیز باید در این راه کمک حال ما باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به آرامش شرایط فعلى، گفت این امر ما را به این اشتباه نیندازد که تحریم‌ها را نادیده بگیریم چراکه در حال حاضر تحریم‌ها به اوج خود رسیده و ذره‌اى از فشار بر کشور کم نشده است.

همتی افزود: ما از مرحله خطر رد شده‌ایم اما فشار همچنان ادامه دارد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: تحریم را دور نمى‌زنیم بلکه تجارت بدون در نظر گرفتن تحریم را آموخته‌ایم.

وی همچنین تاکید کرد: تاکنون بیش از ٢٠میلیارد دلار براى کالاهاى اساسى تامین ارزى داشته‌ایم و اگر بتوانیم این روند را ادامه دهیم به موفقیت بزرگى دست یافته‌ایم.

همتی دادمه داد: از تاریخ٩٧/١/٢٧ تا ٩٨/٢/٣١ صادرکنندگان ٢٥میلیارد یورو یعنى ٧١درصد ارز وارد کشور کرده‌اند.

کسى خریدار ارز نیست

 

رییس کل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: موافق ارز ٤٢٠٠تومانى نیستم اما این سیاست دولت است.

 

وی در خصوص تخصیص تسهیلات به قطعه سازان گفت: قرار بود سال گذشته ٤هزار میلیارد تومان به صورت ریالى و ٨٤٤میلیون یورو به صورت ارزى به قطعه‌سازان و خودروسازان تسهیلات بدهیم اما خودروسازان این تسهیلات را به دلیل ریسک تغییر نرخ ارز نپذیرفتند.

وی افزود: از اول سال ٣٢ میلیارد دلار ثبت سفارش شده که حدود ٢٠میلیارد دلار آن تامین شده است.ر شرایطى که صادرات نفت ما را به حداقل رساندند من مانع خروج ارز از کشور خواهم بود و ازین رو مخالف واردات بدون انتقال ارز هستم.

وی همچنین تاکید کرد: در حال حاضر تقاضا حدود یک میلیارد دلار کمتر از عرضه است و این یعنى کسى خریدار ارز نیست.

همتی ادامه داد: تاکید مى کنم بانک مرکزى نرخ ارز را تعیین نمى‌کند و تنها به عوامل عرضه و تقاضا نظارت دارد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: یکى از آرزوهاى ما این است که نرخ سود بانکى مثل بسیارى از کشورها ٢درصد شود اما با تورم ٣٠درصدى سود دو درصدى امکان پذیر نیست.

همتی افزود: طبق آخرین آمار کل بدهى ایران به کشورهاى خارجه کمتر از  ٩میلیارد دلار است در حالکیه ترکیه حدود ٤٦٠میلیارد دلار بدهى خارجى دارد و این نشاندهنده وضعیت خوب کشور ما است.

وی در ادامه گفت: دیدگاه من به فعالان اقتصادى نسبت به سال گذشته فرق کرده اما همچنان عده اى فقط به دنبال رانت هستند و باید آن ها را شناسایى کنیم، من نسبت به آینده و شرایط بسیار امیدوارم.

این خبر در حال تکمیل است...

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ارز تحریم صادرات عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی ارز صادراتی چرخه اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۷۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم

یک اقتصاددان گفت: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابرتورم شویم. - اخبار اقتصادی -

عباس علوی راد کارشناس مسائل پولی و بانکی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز با وقوع جنگ غزه از سال گذشته شروع شد، گفت: در آن زمان می دانستیم که این افزایش قیمت گذراست، چراکه اعلام شد ایران در ایجاد این جنگ نقشی نداشته است و با گذشت 15 روز هم قیمت دلار بازگشت. 

وی افزود: ما بعد از آن مواجهه با مجموعه‌ای از شوک‌ها همانند موج‌های دریا به صورت سریالی مواجه هستیم که غیراقتصادی بوده است و تا همین چند وقت پیش که آخرین اتفاق یعنی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران رخ داد، شاهد التهاب در بازار بودیم که دلیل اقتصادی ندارد؛ بنابراین دیدیم که نرخ‌ها به سرعت تعدیل شد. در واقع در اینجا با موضوع اقتصادی مواجه نیستیم  بلکه مکانیزم آن از نوع انتظاراتی است.

علوی راد اظهار داشت: اقتصاد ما تحریم است و طبیعتا فعالان اقتصادی برای تامین ارز نگران می شوند و با توجه به تورم موجود، افراد برای مراقبت از منابعشان وارد عمل می شوند و دو فشار انتظاراتی از 2 کارگزار اصلی وارد می شود. یعنی این فضای ناامنی در شرایط سیاسی فعلی کشور دو گروه ذینفع نرخ ارز را تحت تاثیر قرار می دهد که شامل آن هایی که فعالیت مولد انجام می دهند و افرادی که به دنبال مراقبت از دارایی هایشان هستند می شود که نتیجه این موضوعات باعث فشار بر بازار ارز است. 

باید بار دیگر همچون گواهی سپرده 30 درصدی، نقدینگی را جذب کنیم

این کارشناس اقتصادی با ارائه پیشنهاداتی به بانک مرکزی ادامه داد: من به عنوان یک کارشناس اقتصادی در شرایطی مثل التهابات اخیر پیشنهاد می کنم بانک مرکزی باید از هر ابزاری که می تواند، استفاده کند تا مردم با اطمینان بیشتری نسبت به حفظ ارزش پولشان فعالیتی انجام دهند. به نظر من این گواهی سپرده 30 درصد را می توان با چند شرط، یک دور دیگر تکرار کرد. شرط اول این است که جابه جایی حساب در کار نباشد و کسی از این حساب برندارد و به بانک دیگری منتقل کند، بلکه سپرده جدیدی شارژ کند که این پیشنهاد برای کوتاه مدت کارساز است. 

وی افزود: بانک مرکزی باید با ابزارهای حاکمیتی که در اختیارش است، بتواند بخشی از این نقدینگی که روی بازار ارز فشار می‌آورد را جذب کند و می تواند به دید کوتاه مدت 6 ماهه روی این موضوع کار کند. من معتقدم نرخ سود برای جذب سپرده های مردم در این طرح باید به 35 درصد برسد. باید زمان های مختلف 3 ماهه، 6 ماهه و یک ساله را مدنظر قرار دهند تا افراد مختلف با درجه ریسک پذیری متفاوت، حق انتخاب داشته باشند. 

علوی راد در پایان با بیان اینکه یک متغیر بنیادین به نام رشد نقدینگی که بر نرخ ارز اثر می گذارد، به کمتر از 25 درصد که هدفگذاری بانک مرکزی بود رسیده است، اظهار کرد: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابَرتورم شویم، البته چون در شرایطی هستیم که جامعه نمی تواند این موضوعات را لمس کند، نمی تواند ارزش کار بانک مرکزی را هم به خوبی درک کند. کنترل ترازنامه بانک ها، کاهش نرخ رشد پایه پولی و کاهش نرخ رشد نقدینگی مجموعه ابزارهایی بود که از شدت آسیب‌ها کم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آقای مدودف همچنان تهدیدهای بزرگ می‌کند؛ فاجعه جهانی در راهه؟
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • افشاگری ترسناک همتی از نرخ تورم بانک مرکزی در فروردین ۱۴۰۲!
  • افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد