Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@19:12:09 GMT

چالش های کاهش و رفع گرسنگی در هند

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۷۸۰۸

چالش های کاهش و رفع گرسنگی در هند

خبرگزاری میزان- در میان ۱۱۷ کشور جهان که در گزارش "نرخ گرسنگی در جهان ۲۰۱۹" مورد بررسی قرار گرفته اند، هند از نظر سو تغذیه و گرسنگی جایگاه ۱۰۲ را به دست آورده است. تاریخ انتشار: 11:22 - 29 مهر 1398 - کد خبر: ۵۶۰۴۲۰

به گزارش خبرگزاری میزان، در این میان پاکستان دارای رتبه ۹۴ و بنگلادش رتبه ۸۸ را به دست آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین تنها کشوری است که دارای جمعیتی نزدیک به هند است اما رتبه این کشور در گزارش نرخ گرسنگی جهان ۲۵ اعلام شده است.

در گزارش منتشر شده ،دو جنبه نگران کننده وجود دارد. هند دارای بیشترین نرخ سو تغذیه میان کودکان کمتر از پنج سال(۲۰.۸ درصد) است. بر اساس این گزارش سو تغذیه یا وزن کم در مقایسه با قد یکی از مهمترین عوامل مرگ کودکان زیر پنج سال در هند است.

جنبه دوم کوتاهی قد در میان کودکان به دلیل تغذیه نامناسب ۳۷.۹ درصد اعلام شده است.

اکنون خطر دیگری هند را تهدید می کند. این خطر گرمایش زمین است که می تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر امنیت غذایی هند تاثیر بگذارد. دولت هند باید طرح های بیشتری برای آموزش کشاورزان اجرایی کند تا آنها بتوانند تولید خود را در مقابل تغییرات اقلیمی حفظ کند.

برنامه ملی غذایی هند که سال ۲۰۱۷توسط کابینه دولت به تصویب رسید به دنبال پوشش نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر از جمله کودکان تا سن شش سال، زنان باردار و مادران شیرده و دختران نوجوان است. این برنامه در سه مرحله بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ در سرتاسر هند اجرا خواهد شد.

بانک جهانی نیز اعلام کرده است که برای کمک به برنامه غذایی هند ۲۰۰ میلیون دلار به این کشور وام خواهد داد.

هدف این برنامه کاهش ۲ درصدی سو تغذیه و وزن کم هنگام تولد در هر سال است. از جمله اهداف دیگر آن کاهش کم خونی در بین کودکان، زنان و دختران نوجوان تا سال 2020 به میزان ۳ درصد در سال است.

دولت هند همچنین سعی خواهد کرد تا سال ۲۰۲۲ نرخ کاهش رشد را در این کشور از ۳۸.۴ درصد فعلی به ۲۵ درصد کاهش دهد.

تنها ۱۰ درصد از کودکان ۶ تا ۲۳ ماه در هند دارای یک رژیم غذایی مناسب هستند. در میان ایالت های هند، جارکند دارای بیشترین آمار(۴۲ درصد) کودکان زیر ۵ سال با سوء تغذیه شدید است. درحالی که ایالت اروناچال پرادش واقع در شمال شرق هند دارای بیشترین آمار کودکان زیر پنج سال با ضعف شدید می باشد.

پیش از این موسسه بین المللی سیاست تغذیه(IFPRI) در گزارشی اعلام کرد هند پس از پاکستان و افغانستان در رتبه سوم بیشترین تعداد گرسنه در آسیا قرار دارد.

اما چرا حل مساله گرسنگی در هند بسیار مشکل است؟

بر اساس آمار تارنمای بانک تغذیه هند، ۱۹۴ میلیون نفر در هند دچار سو تغذیه هستند. با توجه به جمعیت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری هند، این آمار به معنی آن است که ۱۴.۵ درصد از کل جمعیت هند دچار سو تغذیه می باشند.

در تعیین نرخ گرسنگی یک کشور به عواملی از جمله تعداد افرادی که دارای سو تغذیه هستند، تعداد کودکان زیر پنج سال دارای وزن کم نسبت به قد و قد کم نسبت به سن و همچنین میزان مرگ و میر کودکان توجه می شود.

همچنین ۲۰.۸ درصد از کودکان زیر ۵ سال هند دارای وزن کم و ۳۷.۹ درصد کودکان این کشور دارای قد کوتاه نسبت به سن می باشند. ۵۱.۴ درصد از زنان هندی نیز دچار کم خونی می باشند.

نبود اطلاعات کافی در مورد تغذیه مناسب، بیماری های ویروسی، بهداشت پایین و استاندارد پایین زندگی از جمله عوامل مهم در رشد گرسنگی در هند هستند.

جمعیت روستایی هند دارای درآمد بسیار پایینی می باشند. بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در هند در روستاها زندگی می کنند و فقر آنها سبب شده است که این افراد نتوانند غذای کافی برای خانواده خود تهیه کنند.

برای بهبود نرخ گرسنگی در هند این کشور باید اطمینان یابد تا قانون امنیت غذایی به درستی اجرا می شود، همه هندی ها به غلات اساسی دسترسی داشته باشند، دانش کافی در مورد تغذیه و مراقبت های بهداشتی وجود داشته باشد و زنان و کودکان هندی به طرح های بهداشتی خوب و قابل اعتماد دسترسی داشته باشند.

منبع: ايرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان هند اطمینان قابل اعتماد دسترسی اطلاعات رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۷۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل

علیرضا آقا شاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به اینکه  بیش از ۷۰ درصد هزینه های دامداری ها را خوراک مصرفی شامل می شود، گفت: با بهره برداری از خوراک کامل دام، این هزینه ها را به نسبت های مختلف در دامداری های گوناگون، کاهش داد و خلاء عملکردی موجود را تا حدودی پر کرد.

به گفته او، هرچند که نهاده های مورد استفاده به عنوان مثال در مرغداری های کشور از کیفیت مطلوبی نسبت به کشورهای همسایه برخوردار است، اما بهره وری تولیدات، کمتر از حد انتظار است. بنابراین خلاء عملکردی خوراک، در این بخش  نیز کاملا مشهود است. 

او با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد جو و بالای ۸۰درصد ذرت و کنجاله مصرفی در خوراک دام از خارج از کشور وارد می شود، افزود: طبق آمارهای موجود، بیش از ۴۰ درصد تولیدات دامی اعم از گوشت و شیر، در واحدهای متوسط و خرده پا انجام می شود. این در حالی است که چنین واحدهایی یا بهره کمی از دانش تغذیه دارند و یا امکان بکارگیری آن در مزرعه به دلایل مختلف را ندارند.

آقاشاهی یکی از دلایل وجود خلاء عملکردی را عدم پشتیبانی و توجه به این واحدها را در مقایسه با واحدهای بزرگ دانست و گفت: یکی از وظایف موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، انجام پژوهش های کاربردی در این زمینه است. به عبارتی محققان علوم دامی برای حل مشکل تامین خوراک، برای دامداران متوسط و کوچک، به پژوهش های گسترده ای در قالب خوراک کامل دست زده اند تا خلاء بهره وری را کاهش  دهند. در این راستا در قالب تفاهم نامه با شرکت خصوصی و بهره مندی از توان این بخش مهم، اقدام به گسترش این تکنولوژی کرده است.

به گفته رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، این موسسه علاوه بر خوراک خشک، در خصوص سیلاژ خوراک کامل مرطوب نیز به موفقیت های چشمگیری دست یافته و سعی در توسعه آن با مشارکت بخش خصوصی دارد.

این مقام مسئول گفت: اگر به طور مثال، یک گاو شیری، روزانه ۲۰کیلوگرم خوراک خشک مصرف کند و حدود ۱۰ درصد یعنی ۲ کیلوگرم از آن به دلایل مختلف، به مصرف دام نرسیده و پرت شود، با فرض شرایط عادی و مدیریت متوسط و نیز قیمت حدود ۱۵ هزارتومان برای هر کیلوگرم خوراک، این هدررفت در یک دامداری ۵۰ راسی ماهانه ۴۵ میلیون تومان خواهد شد. اما با بهره برداری از خوراک کامل دام، علاوه بر بهبود بهره وری، جبران خلاء عملکردی و عدم نیاز به انباشت سرمایه برای دامدار، این صرفه جویی برای واحد مورد نظر، حتمی خواهد بود.

آقاشاهی با اشاره به ضرورت توجه به تولید با مشارکت مردم، تاکید کرد: در کنار حل مشکلات دامداران، استفاده از پتانسیل های بخش خصوصی نیز مد نظر محققان بوده است. در همین راستا، دو تفاهمنامه برای ایجاد زنجیره تولید و گسترش فرهنگ خوراک دام کامل، با دو شرکت خصوصی در آذربایجان غربی و شرقی در دو زمینه متفاوت از خوراک دام کامل منعقد شده که امید می رود گامی بلند در راستای افزایش بهره وری و کاهش فشار واردات نهاده های ضروری باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • لزوم لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا
  • ضرورت لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا
  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل
  • تالاب درگه سنگی نقده دارای بیشترین حجم آب است
  • چالش کمبود معلم در استان مرکزی کاهش می‌یابد
  • وقوع ۵۹ درصد تصادفات تهران در بزرگراه ها/ مناطق ۴ و ۱۲ دارای بیشترین آمار تصادفات
  • سازمان جهانی غذا: کودکان غزه دچار سوتغذیه شده‌اند
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان