Web Analytics Made Easy - Statcounter

درباره جزایر بی نظیر «ناز» چه می‌دانید؟ جزایری که در هنگام جزر به ساحل متصل می‌شوند و می‌شود با خودرو یا پای پیاده به آن‌ها پا گذاشت و در هنگام مد، دور از دسترس هستند و آب‌های نیلگون جنوبی کشورمان آن‌ها را فراگرفته است.
به گزارش «تابناک»، این توصیف دلچسبی از جزایری ایرانی در سواحل جزیره قشم در پهنه خلیج فارس است که تا کنون بسیاری را مجذوب خود نموده و مجابشان کرده تا عزم سفر به قشم کنند و زمان مفصلی از این سفر را به دیدن این پدیده متفاوت اختصاص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدیده‌ای که البته هنوز برای بسیاری از ایرانیان ناآشنا و کشف ناشده است.
البته ناآشنایی با این جاذبه بی نظیر ایرانی مختص به آن دسته از ایرانیان نیست که دور از این جزایر زندگی می‌کنند و مجال سفر به قشم را نیافته اند که ظاهرا در درون این جزیره نیز عده‌ای از این موهبت بزرگ اطلاع چندانی ندارند. امثال مسئولانی که به جای تلاش برای تبدیل جزایر ناز به آهن ربای گردشگری ایران و جهان، سود جزییِ نیم میلیاردی را برگزیده اند!
درباره بلایی سخن می‌گوییم که حدود دو سال پیش مقدمات نزولش بر این جزایر طی شده است. اینکه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم در راستای سلسله واگذاری‌های متعدد در این جزیره و پس از آنکه سواحل بسیار زیادی را به شرکت‌های شیلات برای پرورش ماهی در قفس (که بخشی از آن در آب و بخشی در سایت خشکی صورت می‌گیرد) اختصاص دادند، از خیر واگذاری جزایر ناز نیز نگذشتند.
واگذاری‌ای با شماره قرارداد ۴۷۴۹ در تیرماه سال ۹۶ که موضوع آن فروش زمین‌های ساحل ریگو به «شرکت آفتاب کده هورسان جزیره قشم» عنوان شده و در کمال تعجب، قیمت در نظر گرفته شده برای آن از قرار متر مربعی ۴۵ هزار تومان محاسبه شده که در مجموع برای محدوده‌ای بالغ بر ده هزار مترمربع، مبلغی کمتر از نیم میلیارد شده است.
اما این محدوده یاد شده کجاست؟ برای پاسخ دادن به این سوال بهتر است سری به نقشه بزنیم، با این یادآوری که در سال ۱۳۹۱، یعنی حدود پنج سال پیش از این واگذاری، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور طی نامه شماره ۹۱۲/۵۰/۱۰۲۹ خطاب به سازمان منطقه آزاد قشم، «جزایر ناز» را چهارمین میراث ثبت ملی شده استان هرمزگان در جزیره قشم اعلام کرد.
جالب آنکه در آن نامه تاکید و تصریح شده که «هرگونه اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر در اصالت اثر گردد، ممنوع می‌باشد» و در ادامه، نقشه‌ای پیوست گردیده بود که نشان می‌داد حدود محدوده ثبت ملی شده کجاست. حدودی که البته مدتی پیش مورد تعرض قرار گرفته و بهانه اش، احداث سایت کایت بوده است. اقدامی که البته می‌تواند در راستای تشویق گردشگران ارزیابی شود.
این در حالی است که در مفت فروشی یاد شده، هدف متفاوتی پیگیری می‌شود که در نوع خود عجیب هم هست، چراکه شرکت خریدار محدوده ثبت ملی شده و حریم آن، قرار است هدفی را پیگیری کند که برایش تاسیس شده، یعنی ساخت پلاژ بانوان. پلاژی که ظاهرا قرار است بسیار مفصل باشد و به احداث مجتمع اقامتی هم بیانجامد که در این صورت، اتفاقی غیرقانونی در غیرقانونی رقم خواهد خورد!
نکته عجیب، اما نه تلاش برای احداث سازه‌های اقامتی و ویلا و نه حتی ساخت پلاژ تک جنسیتی و ضرورت دیوارکشی دور آن، که وجود تپه‌های مرتفع و حتی سایت کایت سواری در مجاورت این زمین است که فعالیت پلاژ زنانه را غیرممکن جلوه می‌دهد. افزون بر این‌ها می‌توان به ندید گرفتن قانون کهنسال «اراضی مستحدث و ساحلی» نیز اشاره کرد که بر اساس آن، همه این واگذاری‌ها می‌بایست باطل شوند.
سلسله اشکالاتی که به مدد رسم نسبتا جا افتاده تعلل میراث فرهنگی و گردشگری در این دست موارد، سکوت فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست و حتی بی توجهی مسئولان به اعتراض اهالی منطقه (که چند نوبت در خصوص این دست واگذاری‌ها در سواحل قشم رخ داده)، نتوانسته به ابطال این واگذاری و رهایی جزایر بی نظیر ناز از معرض تصمیمات غلط مسئولان منجر شود!  

منبع: تابناک

کلیدواژه: کردستان سوریه اعتراضات لبنان آمدنیوز روح الله زم آذرآب اراک محمد حسین رستمی حسین فریدون شبنم نعمت زاده جزایر ناز فروش ثبت ملی پلاژ بانوان قشم خلیج فارس کردستان سوریه اعتراضات لبنان آمدنیوز روح الله زم آذرآب اراک محمد حسین رستمی حسین فریدون شبنم نعمت زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۷۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد

به گزارش همشهری آنلاین، علی اکبر فسایی با بیان این که در دوره کنونی مدیریت شهری یعنی از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تا امروز، میزان جلوگیری از ساخت‌وساز و تخریب سازه‌های غیرقانونی احداث‌شده در حریم شهر تهران، معادل ۱.۵ برابر ۱۰ سال قبل از آن بوده است، عنوان کرد: در ۱۸ ماه ابتدایی دوره ششم مدیریت شهری تهران یعنی در نیمه دوم ۱۴۰۰ و در طول سال ۱۴۰۲، میزان برخوردها با ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم پایتخت نسبت به سال‌های پیش از آن به‌شدت افزایش پیدا کرد، زیرا تلاش و سختگیری شهرداری در این زمینه بسیار بیشتر شد. همین مساله باعث شد که متخلفان متوجه شوند که در دوره کنونی مدیریت شهری نمی‌توانند به‌راحتی دست به تخلف بزنند، زیرا این کار برایشان هزینه مضاعفی به همراه خواهد داشت.

مدیرکل حریم شهر تهران ادامه داد: افزایش هزینه ارتکاب به تخلف ساخت‌وساز غیرقانونی در حریم پایتخت باعث شد که میل به انجام این تخلف در میان سودجویان کاهش یابد و به همین دلیل در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کمتر شدن ارتکاب به تخلف و در نتیجه، کاهش میزان برخورد با تخلفات مربوطه در حریم شهر تهران بودیم؛ به نحوی که آمار ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم پایتخت از ۸ هزار و ۶۳ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۳ هزار و ۴۴۴ مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت. این در حالی است که در سال گذشته نیز مانند ۱۸ ماه نخست دوره کنونی مدیریت شهری، به‌شدت جلوی ارتکاب به تخلف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم شهر تهران را گرفتیم و سختگیری ما در این زمینه همچنان ادامه دارد.

او افزود: میل به تخلف ساخت‌وساز غیرقانونی در حریم تهران بیشتر مربوط به مناطق جنوب و جنوب غرب پایتخت است که البته ریشه این تخلفات عمدتا به وجود تداخلات مرزی بین تهران و شهرهای اطراف آن و تعارضات مربوط به اعمال مدیریت چندگانه بر بخش‌هایی از حریم پایتخت بازمی‌گشت، اما با ابلاغ طرح راهبردی حریم شهر تهران توسط استانداری، خوشبختانه این تعارضات برطرف شده و احتمال سوءاستفاده از قانون برای ساخت‌وساز در اطراف پایتخت توسط برخی سودجویان نیز کاهش یافته است.

کد خبر 847510 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها شهرداری سازمان نوسازی شهر تهران حریم شهر

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی گسترده یک کارگاه ۲۰۰۰ متری در جنوب تهران
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • تعیین حریم مشهد با طرقبه شاندیز در انتظار ابلاغ وزارت کشور
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • آزاد سازی ۱۳هزار پلاک فرسوده حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  •  ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران