Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: سرطان پستان شایع‌ترین علت مرگ زنان ۳۵ تا ۵۵ ساله است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  فرزانه گشمردی مسئول بیماری‌های غیر واگیرمرکز بهداشت شهرستان بوشهر بیان کرد: سرطان یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در ایران است که مبارزه با آن نیازمند برنامه‌ریزی مسئولان و جلب مشارکت مردم  ازجمله سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: سرطان پستان اولین سرطان شایع در زنان ایران و جهان است که تشخیص زودهنگام آن نقش مهمی در درمان‌پذیری و کیفیت زندگی بیماران و نیز کاهش هزینه‌های درمان دارد و در همین زمینه، «پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان» از ۹ مهر تا ۹ آبان در دست اجراست.

مسئول بیماری‌های غیر واگیرمرکز بهداشت شهرستان بوشهر ادامه داد: سرطان اکنون به‌عنوان سومین علت مرگ‌ومیر در بیشتر جوامع از جمله در ایـران مطـرح است و در سـال‌هـای اخیر میزان بروز برخی از سـرطان‌ها  از جمله سـرطان‌هـای روده و پسـتان افـزایش روزافزونـی داشـته اسـت.

گشمردی تاکید کرد: از آنجایی‌که سرطان پستان یکی از شایع‌ترین بیماری در زنان است به همین دلیل دانستن اطلاعات در این زمینه برای هر خانمی هر چند دچار این بیماری نباشد، لازم است.

او عنوان کرد: بیشتر توده‌های پستان سرطانی نیستند و درمان سرطان پستان همیشه به برداشتن پستان منتهی نمی‌شود و در مراحل اولیه بیماری با درمان‌های جدید، امکان بهبودی واقعی وجود دارد.

عوامل و نشانه‌های سرطان پستان

مسئول بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، عوامل افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان را شامل سن بالا، سن پایین بلوغ، اولین زایمان در سن بالا، نداشتن حاملگی و زایمان، سابقه سرطان پستان یا بیماری پستان خوش‌خیم (غیر سرطانی)، ابتلا خواهر یا مادر بیمار به سرطان پستان، اشعه یا اشعه درمانی در ناحیه پستان، وجود بافت متراکم پستان در ماموگرافی، مصرف هورمون‌های استروژن و پروژسترون و مصرف نوشیدنی‌های الکلی و سفید بودن پوست دانست.

گشمردی گفت: نشانه‌های سرطان پستان مانند وجود توده و برآمدگی در پستان (که به ندرت دردناک است)، بزرگی غدد لنفاوی زیر بغل، خونریزی و یا ترشح از نوک پستان، تغییر در اندازه پستان و تغییرات پوست شامل فرورفتگی و یا توکشیدگی پوست پستان، تغییر فرم هاله اطراف نوک پستان، زخم و تورم در پوست پستان و تغییر در فرم طبیعی پوست پستان است.

راه‌های پیشگیری 

او، راه‌های پیشگیری از سرطان پستان را کاهش وزن، انجام فعالیت ورزشی، شیردهی مادر، رعایت رژیم غذایی، ماموگرافی برای زنان ۴۰ سال، معاینه سالیانه پستان، خودآزمائی پستان و زیر بغل یک هفته بعد از زمان قاعدگی عنوان کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۷۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلاء به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰۰۰۰ زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آنها تشخیص اولیه سرطان سینه شأن بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آنها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلاء به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد سایر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلاء به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در اولین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای اولین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلاء به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

کد خبر 6090452

دیگر خبرها

  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است