Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@17:13:11 GMT

آموزش حقوق شهروندی وارد برنامه درسی دانش آموزان شود

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۷۹۶۲

آموزش حقوق شهروندی وارد برنامه درسی دانش آموزان شود

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا مظفر اظهارکرد: شناسایی و اولویت‌بندی گلوگاه‌های فساد خیز در آموزش و پرورش در سطح ستادی و استانی را باید مرتباً در نظر داشته باشیم و همچنین باید فرهنگ‌سازی برای مفهوم فساد اداری را مدنظر قرار دهیم.

وی افزود: اداره کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات چهار برنامه ابلاغی سازمان امور اداری و استخدامی را پیگیری می‌کند و بر اساس برنامه هشتم نظارت و رصد بر عهده اداره کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات است و مقررشده تا در کمیته سلامت اداری و مقابله با فساد با حضور اعضا، شاخص‌های این برنامه تدوین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل اداره ارزیابی عملکرد بابیان اینکه سازمان امور اداری و استخدامی برمبنای ابلاغیه مسئول ارزیابی برنامه‌ها است، گفت: شاخص‌ها به دستگاه‌ها ارجاع داده‌شده است و دستگاه‌ها باید بر اساس آن شاخص‌های ملی مربوط به سازمان خود را تدوین و اجرا کنند.

مظفر با اشاره به برنامه‌های تصویب‌شده شورای عالی اداری، اظهارکرد: برنامه ششم؛ ارتقای فرهنگ‌سازمانی است و مکاتبات آن با پژوهشگاه مطالعات انجام‌شده است تا شاخص‌های این برنامه را تدوین کنند.

وی در ادامه اضافه کرد: برنامه هفتم؛ صیانت از حقوق شهروندان است که روابط عمومی و ارزیابی عملکرد مسئول پیگیری برنامه هفتم هستند.

رئیس کمیته سلامت اداری و مقابله با فساد تصریح کرد: برنامه هشتم؛ ارتقای پاسخگویی، شفافیت و مقابله با فساد است که از چهار نماگر تشکیل‌شده که در وزارت آموزش‌وپرورش مهم‌ترین آن‌ها، نماگر پیشگیرانه است.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اذعان کرد: چهار ره نگاشت برنامه هشتم شامل؛ پیشگیری، نظارت و مراقبه، مقابله با فساد و سنجش و ارزیابی است که این چهارنماگر از سازمان امور اداری و استخدامی ابلاغ‌شده است.

وی افزود: افزایش برنامه‌ریزی برای اثربخشی رسیدگی به تخلفات اداری یکی از اقداماتی است که در حال پیگیری آن هستیم تا گام‌های مؤثری در این مسیر برداشته شود.

مظفر خاطرنشان کرد: برنامه نهم؛ برنامه ارزیابی و نظارت است و سازمان امور اداری و استخدامی دستگاه‌ها را مکلف کرده تا شاخص‌ها را طوری تدوین کنند که تمامی برنامه‌ها پوشش داده شود.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات تصریح کرد: در نظر داریم تا از ظرفیت اولیای دانش آموزان به‌عنوان یک همکار در امر بازرسی و نظارت کمک بگیریم و در حال تدوین برنامه‌ای هستیم تا از این ظرفیت در نظارت برنامه‌های آموزشی و پرورشی مدارس استفاده کنیم و از اعضای این کمیته درخواست دارم تا با ارائه نظرات خود در تدوین این برنامه اداره کل ارزیابی عملکرد را کمک کنند.

مظفر بابیان اینکه در سال ٩٨کمترین شکایات را داشته‌ایم، گفت: در جلسه‌ای که با مدیران کل وزارت بهداشت و وزارت علوم داشتیم، این موضوع مطرح شد که چون درس آموزش حقوق شهروندی را در مدارس نداریم، عدم رعایت حقوق شهروندی در سطح جامعه وجود دارد و تقاضا شد که آموزش حقوق شهروندی وارد برنامه درسی دانش آموزان شود.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات با اشاره به اقدامات لازم برای اجرای برنامه‌ها، اظهار کرد: آموزش تخصصی همکاران از ستاد تا سقف، تدوین منشور سلامت اداری و مقابله بافساد، توصیه فرهنگ‌سازمانی، شفاف‌سازی و مکانیزه کردن فرایندها، شناسایی گلوگاه‌های فساد در استان‌ها ازجمله اقداماتی است که عملیاتی شدن آن‌ها را پیگیری خواهیم کرد.

در ادامه این جلسه رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اظهار کرد: بیش از نیمی از جامعه با آموزش‌وپرورش در ارتباط هستند چراکه معلمان، اولیا و دانش آموزان مخاطبان آموزش‌وپرورش را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: مهم‌ترین حق جامعه در حاکمیت حق تربیت است و دانش آموزان ما حق‌دارند که به‌درستی و خوب تربیت شوند.

حجت الاسلام ذوعلم خاطرنشان کرد: باید تعریفی جدیدی براساس نقش وزارت آموزش‌وپرورش از شاخص‌های سلامت اداری و مقابله با فساد داشته باشیم و زیرساخت‌های آن را فراهم کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: شورای آموزش‌وپرورش در هر استان و انجمن اولیا و مربیان در هر مدرسه می‌توانند در این مسیر مؤثر باشند و کمک کنند.

در ادامه رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور خاطرنشان کرد: به‌موازات فعالیت‌هایی که در فرآیندهای اداری انجام می‌گیرد، میزان تخلفات نیز بیشتر می‌شود و شیوه‌های آن پیچیده‌تر می‌شود.

کریمی در ادامه اضافه کرد: افرادی که در حوزه سلامت اداری و مقابله با فساد فعالیت می‌کنند باید درک عمیق و گسترده‌ای داشته باشند تا گلوگاه‌ها را شناسایی کنند و متناسب با آن راهکار پیشنهاد دهند.

کد خبر 4754577

منبع: مهر

کلیدواژه: حقوق شهروندی وزارت آموزش و پرورش اربعین 98 اربعین حسینی شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش نیروی انتظامی سازمان حج و زیارت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران قوه قضاییه بهزیستی ناجا آتش نشانی کمیته امداد امام خمینی نجف اشرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۷۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • برگزاری اردو برای پرورش دانش‌آموزان از ساعت‌ها سخنرانی مفیدتر است
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • شغلی که مسیرش با کوله‌بار عشق طی می‌شود
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • والدین ثبت‌نام کُتب درسی را تا ۲۵ اردیبهشت انجام دهند
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟